rejoin aristotelousΤρεις επιμελητές (Παναγής Κουτσοκώστας, Αρετή Λεοπούλου, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου) προτείνουν 15 καλλιτέχνες και μοιράζονται έξι δωμάτια στον χώρο του Αριστοτέλους Project, με πρωτοβουλία των Kalfayan Galleries στη Θεσσαλονίκη. Σε δύο δωμάτια κάθε επιμελητής συστήνει νέους καλλιτέχνες μέσα από θεματικές ξεχωριστές μεν, αλλά ενιαία στραμμένες και οι τρεις στις δυνατότητες, τη δυναμική και την ιστορία εντός και εκτός του χώρου όπου πραγματοποιείται η έκθεση. 

Ο Παναγής Κουτσοκώστας επιμελείται την ενότητα με τίτλο "Ανταγωνισμός", στην οποία παρουσιάζονται γλυπτά και εγκαταστάσεις τεσσάρων νέων καλλιτεχνών: του Βασίλη Αλεξάνδρου, του Ανέστη Ιωάννου, του Βαγγέλη Σάββα και του Δημήτρη Τζικόπουλου. Η εκθεσιακή αυτή ενότητα επιχειρεί να παρουσιάσει εικαστικά τις δυνατότητες που αναπτύσσονται στη δημόσια σφαίρα. 

Η Αρετή Λεοπούλου παρουσιάζει την ενότητα "Greek Post" (μτφρ. ελληνικό ταχυδρομείο, αλλά και ελληνικό "μετά"), η οποία θεμελιώνεται στα έργα των εξής καλλιτεχνών: Δημοσιοϋπαλληλικό Ρετιρέ (μουσική-ήχος), Ηλίας Μαμαλιόγκας (σχέδιο), Βιργινία Μαστρογιαννάκη (εικαστική δράση, βίντεο), Νατάσα Μπιζά (εικαστική εγκατάσταση), Αναστάσης Στρατάκης (σχέδιο, animation), Μαρίνος Τσαγκαράκης (φωτογραφία). Στην ενότητα αυτή επιχειρείται με τα έργα των καλλιτεχνών ένα παιχνίδι με την πρότερη χρήση του χώρου, καθώς στο κτήριο αυτό προϋπήρχαν τα διοικητικά γραφεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων που έχουν καταφανώς αφήσει σημάδια πολυετούς χρήσης στους τοίχους, στην αισθητική, σε κάθε σπιθαμή του ορόφου όπου λειτουργούσε ο κρατικός οργανισμός. 

Η Ειρήνη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει την ενότητα "It began as a mistake", και περιλαμβάνει έργα των εξής καλλιτεχνών: Λάμπρος Ασημάκης (σχέδιο), Ευστάθιος Μιχαηλίδης (σχέδιο), Στέλλα Ουζουνίδου (εγκατάσταση), Δημήτρης Φραγκάκης (ψηφιακές εκτυπώσεις), Βασίλης Χατζόπουλος (βίντεο). Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από την πρόταση με την οποία αρχίζει ο Charles Bukowski το βιβλίο του "Το Ταχυδρομείο".

Έως το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Kalfayan Galleries (Αριστοτέλους 26)
Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Τρίτη: 13:00 με 18:00
Τετάρτη: 13:00 με 18:00
Πέμπτη: 13:00 με 18:00
Παρασκευή: 13:00 με 18:00
Σάββατο: 11:00 με 15:00


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr