Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Δωρεάν προγράμματα για τα παιδιά - Δήμος Νεάπολης-Συκεών

rejoin paidia

Την εξασφάλιση μιας θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ διεκδικούν από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, χιλιάδες γονείς, καθώς άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

«Συνεπείς στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, με προσεκτική, συντονισμένη και ανεξάντλητη προσπάθεια εξασφαλίζουμε σταθερά κάθε χρόνο τις περισσότερες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας, δίνοντας  την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας να φιλοξενούνται δωρεάν σε δομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας φροντίδα, σε παιδιά σχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του δήμου μας μέσα από τα ΚΔΑΠ και σε άτομα με αναπηρία να βιώνουν συνθήκες ισότιμης δημιουργικής συμμετοχής μέσα από τα ΚΔΑΠμεΑ»,  σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας τους γονείς «να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται κι αυτή τη χρονιά προκειμένου τα παιδιά σας να μετάσχουν δωρεάν σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, με την πολύτιμη αρωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εμψυχωτών του δήμου μας».

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται από καιρό σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους, να τους βοηθήσουν στην πληρέστερη συμπλήρωση του φακέλου και την υποβολή της αίτησης. Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε και διανέμεται πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα, ενώ οι γονείς καθημερινά ενημερώνονται και με τηλεφωνικά μηνύματα.

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά

Την περίοδο αυτή, από σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ακόμη και το Σαββατοκύριακο 27- 28 Μαΐου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί έξι σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:
Δ.Ε. Αγ. Παύλου:

Συμβουλευτικός Σταθμός  Αγ. Παύλου

Δημοτικό κατάστημα Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9-11) - Τηλ.: 2313.300206

Δ.Ε. Νεάπολης:

  1. Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης

 Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

 Τηλ.: 2313.329525, -523, -527, -529, -599

  1. Ωδείο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 72) - Τηλ.: 2310.616710

Δ.Ε. Συκεών:

  1. Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Ισόγειο του δημαρχείου (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Τηλ.:  2313.313151, -117, -162, -164, -153

  1. Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38, Συκιές) - Τηλ.: 2310.638058

Δ.Ε. Πεύκων:

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων

Δημοτικό κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19) - Τηλ.: 2313.502226 

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι τα εισοδήματα των ενδιαφερόμενων που αποκτήθηκαν το 2016 να μην ξεπερνούν τα 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δυο παιδιά, τα 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία παιδιά, τα 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά και τα 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε παιδιά και πάνω.

Στο δήμο μας το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Μαζί με την αίτηση-δήλωση συμμετοχής, όλες οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα πρέπει να υποβάλλουν καθαρά και ευανάγνωστα, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής σε ισχύ για αλλοδαπές μητέρες από χώρες εκτός ΕΕ),
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοση εντός τελευταίου εξαμήνου),
  • Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος για το φορολογικό έτος 2016 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1.1.2016-31.12.2016),
  • Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και οι πατέρες εφόσον είναι χήροι ή έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας.


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

 

Θεατρική παράσταση «Μικροί Φαρισαίοι» - Θεσσαλονίκη

 Sprite 10

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση

«Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά  

σκηνοθεσία: Γιάννης Μαλλούχος

από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας

Σάββατο 27  Μαϊου  2017  και ώρα 21:00

στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας,

χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής

ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»


Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο "Μικροί Φαρισαίοι" γράφτηκε το 1954, και είναι μια ξεκαρδιστική σάτυρα που καυτηριάζει σκανδαλώδη κοινωνικές καταστάσεις, ίδιες και απαράλλακτες με αυτές που ταλαιπωρούν την Ελλάδα σήμερα. Θέμα του, είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό ανομήματα, απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες με την φιλάνθρωπο συμμετοχή τους σε φιλόπτωχα ταμεία σε ανάλογους συλλόγους, οργανώσεις και άλλα. Ο Ψαθάς στους Μικρούς Φαρισαίους ξεπέρασε τον εαυτό του σε κωμικά ευρήματα και σπαρταριστές ανατροπές. Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Γιάννη Μαλλούχου με βοηθό σκηνοθέτη τον Αλμπέρτο Σεβή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΡΤΖΙΑ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΠΑΡΟΥ, ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕΒΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΙΝΟΥ, ΦΑΝΗ ΖΑΪΚΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΨΑΡΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΛΑ, ΜΑΡΙΣΑ ΜΑΡΚΕΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΛΗΣ, ΜΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΛΟΥΧΟΣ

ΥΠΕΥΘ. ΟΜΑΔΑΣ: ΜΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕΒΗ

ΒΟΗΘ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕΒΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΠΑΡΥ ΣΕΒΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΩΣΤΗ

ΗΧΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

MATALA BEACH FESTIVAL 2017

 matala

Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του καλοκαιριού έρχεται…

Ένας μήνας έμεινε για το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού και τα Μάταλα προετοιμάζονται να υποδεχτούν και φέτος πλήθος κόσμου κατά το τριήμερο 16, 17, & 18 Ιουνίου.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά λοιπόν, ο θεσμός που καθιερώθηκε από την αγάπη του κόσμου, το Matala Beach Festival, υπόσχεται ξανά στιγμές μοναδικές, στιγμές μαγείας και ξεγνοιασιάς, στιγμές από εκείνη τη δεκαετία όπου κάτω από το ουρανό των Ματάλων έζησαν ελεύθερα τα “παιδιά των λουλουδιών”.

Το Matala Beach Festival είναι ένα από τα πλέον μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης με δωρεάν είσοδο, όπου συνδυάζει τη διασκέδαση με την χαλάρωση και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως ηλικίας να ξεφύγει από το στρες της καθημερινότητας και να απολαύσει ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, χορό αλλά και πολλές δραστηριότητες, δίπλα στην περίφημη παραλία με τις σπηλιές.

Για άλλη μια χρονιά, η κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα γεμίσει με ταλαντούχα συγκροτήματα και κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκο Ζιώγαλας, οι Locomondo , οι Magic De Spell και ο Δημήτρης Πουλικάκος,  ο Tonis Sfinos, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι My Excuse, οι Rider’s on the Storm κ.α., ενώ ακόμη ένα stage θα υπάρχει παράλληλα στην πλατεία του χωριού.

Η είσοδος για τις όλες τις συναυλίες και τις δραστηριότητες θα είναι όπως πάντα δωρεάν.

Ωστόσο, όπως εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Matala Street Painting όπου ντόπιοι και επισκέπτες χρωματίσουν τα γραφικά δρομάκια του χωριού, δίνοντας το έναυσμα για τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει!

Today is life, tomorrow never comes!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.matalabeachfestival.org

Facebook: https://www.facebook.com/matalabeachfestival/

Ημερομηνίες: 16/06/2017 – 18/06/2017

Τοποθεσία: Μάταλα 

Περιοχή: Δήμος Φαιστού – Κρήτη – Ελλάδα

Είσοδος Ελεύθερη

Μέγας Χορηγός: Amstel


Πηγή: Δελτίο Τύπου

«2017 – έτος Νίκου Καζαντζάκη» - Θεσσαλονίκη

rejoin kazan

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ανά την οικουμένη με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Ν. Καζαντζάκη διοργανώνει

3 ήμερο εκδηλώσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

α) 19 & 20 Μαϊου 2017 και ώρα 21:00 την θεατρική παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Κ.Θ.Β.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

β) 24 Μαϊου 2017 και ώρα: 19:00  Ημερίδα με τίτλο: «Ο οικουμενικός Ν. Καζαντζάκης» σε συνδιοργάνωση με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο 2 (Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, 5ος όροφος)


Λίγα λόγια για την παράσταση:

 «Ασκητική» (Salvatoresdei)

«Ασκητική» (Salvatoresdei) του Νίκου Καζαντζάκη μια παράσταση του  Κρατικού  Θεάτρου  Βορείου Ελλάδος  σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

“Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Διαβάζοντας την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, βυθίζεσαι σε ένα φιλοσοφικό κείμενο που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή.  Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν.

Βασικός στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την αγωνία αυτή, μέσω της θεατρικής πράξης, δημιουργώντας έναν "διάλογο" με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έξι (6) πρόσωπα (ηθοποιοί) έρχονται στη σκηνή για να καταθέσουν τις σκέψεις και τον εσωτερικό κόσμο του "Ενός". Και οι έξι ανήκουν σε ένα σώμα. Στη φωνή μέσα μας.

Έτσι λοιπόν, μέσω αυτού του "διαλόγου" που αναπτύσσεται μεταξύ τους, αλλά και της λιτής θεατρικής μορφής –αφαιρετικό σκηνικό, μουσικοί ήχοι που υπογραμμίζουν και εκτελούνται από τους ίδιους του ηθοποιούς επί σκηνής– δημιουργήσαμε ένα "τελετουργικό δρώμενο" έχοντας σε προτεραιότητα την προβολή του κειμένου και όχι της εικόνας.

Στο χρονικό διάστημα αυτής της θεατρικής πράξης (1 ώρα), χρέος μας ήταν και είναι, να μην χαθεί τίποτα από τη σκέψη-αγωνία του Καζαντζάκη, έτσι ώστε απευθυνόμενοι στους θεατές να τους προτρέψουμε σε μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής,  αλλά και της  ζωής μας,  στη "λιγόστιγμη" πορεία μας.

Αντρέας Κουτσουρέλης

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης

Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος

Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος 


 

Λίγα λόγια για την ημερίδα:

Στην ημερίδα με τίτλο:  «Ο Οικουμενικός Ν. Καζαντζάκης» συμμετέχουν ειδικοί μελετητές του καζαντζακικού έργου που με τις διαθεματικές εισηγήσεις τους θα σκιαγραφήσουν τη ζωή και το έργο του ακαταμάχητου «θηρευτή της αυθεντικής ύπαρξης», Ν. Καζαντζάκη.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτειακών θεσμών. Επίσης θα προβληθεί ολιγόλεπτο αρχειακό υλικό και την εκδήλωση θα την πλαισιώσει  κρητικό παραδοσιακό σχήμα.

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας 

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη από το έτος της ίδρυσης της (Γενεύη 1988) έθεσε ως σκοπό ύπαρξης της, την ανάδειξη προβολή και προώθηση του συγγραφικού έργου του οικουμενικού μας συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη έκτοτε μια κοσμογονία εκδηλώσεων εντός και εκτός της Ελλάδας όπως σε συνέδρια, επιστημονικές μελέτες, εκδόσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μαθητικοί διαγωνισμοί, εκθέσεις αρχειακού – φωτογραφικού υλικού, θεατρικές παραστάσεις, θέσπιση ειδικών βραβείων, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, κατέδειξε τη διαχρονικότητα που εκπέμπει το ανθρωπιστικό μήνυμα του μεγάλου στοχαστή. 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.