Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» - Θεσσαλονίκη

rejoin filimo

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση

«Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου 

Σκηνοθεσία – διασκευή : Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη

από την Θεατρική Ομάδα  Ψ.Α.Ο. ΕΛ.ΤΑ. Ν. Θεσσαλονίκης

Σάββατο  23  Σεπτεμβρίου  2017  και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ανδρέας  Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης,  αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς τα εκεί στο οποίο τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη και ο οδηγός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος. Οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και συνομιλούν μαζί τους σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες. Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο υπουργός πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι στενοί του συνεργάτες όπως ο Θεόδωρος Γκρουέζας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για προσωπικό όφελος, μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά,  προσγειώνεται ανώμαλα και αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και να παραιτηθεί διαπιστώνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του λαού στον οποίο μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Όλα αυτά  βέβαια, μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις που θυμίζουν δυστυχώς κατά πολύ τη σημερινή πραγματικότητα.

Συντελεστές:

Μαυρογιαλούρος: Χρήστος Τσιτουρίδης

Νάντα: Θάλεια Ορφανού

Αλίκη: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου

Γκρούεζας: Αστέριος Κιοσσές

Λώρα: Βάσω Κόρκα

Γιώργος: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Άννα: Ηλέκτρα Χατζίδου

Τασία: Τάνια Πουρσανίδου

Πανάγος: Βασίλης Παπαδόπουλος

Καλλιόπη:Σοφία Μπέκα

Κατίνα:Σοφία Τζελάλη

Σωτήρης: Νίκος Κοσμίδης

Φώτης: Δημήρης Μπιτόπουλος

Νοσοκόμος: Στάθης Σαββίδης

Τραγούδι :Αλέκος Ζαγόρης

Πιάνο :Σωκράτης Τουλόπουλος

  Σκηνοθεσία-Διασκευή: Ευτυχία-Νίοβη Κιτρίδη

  Μουσική επιμέλεια-Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης

  Σκηνογραφική επιμέλεια: Μιχάλης Κιτρίδης

rejoin ilotimo xorhgoi


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Flea Market & Street Food by Upnloud - Θεσσαλονίκη

rejoin flea

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το Flea Market & Street Food επιστρέφει και πάλι στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως τον Ιούνιο για τη τέταρτη και μεγαλύτερη εκδοχή του!

Η ομάδα του Flea Market Thessaloniki που διοργάνωσε τα 3 μεγαλύτερα Flea Markets το Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016 στο πολυχώρο του Μύλου και το Lab’ Attoir αντίστοιχα, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην αυλή του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου στο κεντρικότερο χώρο της πόλης, μετά τη μεγάλη γιορτή του Ιουνίου!

Το 4ο Flea Market & Street Food by Upnloud επιστρέφει ανανεωμένο με αρκετές νέες συμμετοχές, δραστηριότητες και workshops για τα παιδιά, ξεχωριστές επιλογές Street Food, μουσική απο DJs της πόλης και πολλές ακόμα εκπλήξεις, το Σάββατο 23 & την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ!

Έχοντας ήδη συστήσει στο κοινό της πόλης τη νοοτροπία του Flea Market, πλέον νιώθουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους! 

• Τί θα περιλαμβάνει το Flea Market & Street Food:
o Ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια
o Street food: Γεύσεις και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο
o Workshops & Παρουσιάσεις βιβλίων για τα παιδιά
o Παιχνίδια για μικρούς...και μεγάλους
o DJs
o Bar

• Η είσοδος στους επισκέπτες θα είναι φυσικά ελεύθερη!

Γνωρίζουμε ότι η ιδέα μας δεν είναι πρωτότυπη, η διαφορά είναι, το πώς φανταζόμαστε εμείς ένα Flea Market… Μια γιορτή που θα γίνεται 3 φορές το χρόνο, πάντα σε συμβολικούς για την πόλη χώρους και με καινούργια στοιχεία κάθε φορά.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

 

Sergio Garbari έκθεση φωτογραφίας "Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία - Θεσσαλονίκη

rejoin flor

Περιοδική έκθεσης "Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία | Tre piccole storie fiorentine", του Ιταλού φωτογράφου Sergio Garbari.

Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει φωτογραφίες των γλυπτών του Michelangelo Buonarroti, η δεύτερη φωτογραφίες των κήπων Μπόμπολι και η τρίτη φωτογραφίες προσώπων αγαλμάτων του 19ου αιώνα που παρουσιάζουν εξέχουσες προσωπικότητες της Φλωρεντίας στο πέρασμα των αιώνων. 

Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, θα διαρκέσει από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.


 Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

rejoin koin dns

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και των δράσεων που αναλαμβάνει για την ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη όσων έχουν περισσότερη ανάγκη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα λειτουργήσει για έκτη συνεχή χρονιά τον θεσμό των δωρεάν Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που υποστηρίζει κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών στον αγώνα τους για γνώση και εκπαίδευση.

Τα Εργαστήρια που θα λειτουργήσει ο δήμος την τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή των μαθητών, χάρη στην εθελοντική παρουσία αξιέπαινων εκπαιδευτικών, αφορούν αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στην τρίτη (Γ') Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων (Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων).

«Μέλημά μας η στήριξη κάθε μαθητή»

«Μέλημά μας, για άλλη μια χρονιά, είναι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες, που λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Η μεγαλύτερή μας αγωνία είναι η κρίση αυτή να μην ‘‘αγγίξει’’ τα παιδιά μας, τους μαθητές, που δίνουν τον δικό τους αγώνα και οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε στο πλευρό τους, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλους στην εκπαιδευτική διαδικασία», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλα τα προηγούμενα χρόνια υπογραμμίζει με εμφανή τρόπο την ανάγκη λειτουργίας των δωρεάν Εργαστηρίων και φέτος, καθώς οι συνθήκες οικονομικής κρίσης συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών και συνδημοτών μας. Παράλληλα, οι επιτυχίες των μαθητών των σχολείων μας στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προετοιμάστηκαν κατάλληλα με τη βοήθεια των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν επάξια την ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή δομή του δήμου μας, αναδεικνύουν τόσο την αναγκαιότητά της για την περίοδο 2017-2018, όσο και την ποιότητά της».

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, «νιώθουμε πραγματικά πολύ τυχεροί αλλά και συγκινημένοι που όλα αυτά τα χρόνια, η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών του δήμου μας σε αυτό το κάλεσμα που απευθύναμε για δραστηριοποίηση και προσφορά ήταν τόσο θετική και μαζική».

Αιτήσεις για μαθητές

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα,
 2. Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/-τριας από το σχολείο,
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 4. Υπεύθυνη δήλωση,
 5. Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα),
 6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας (εφόσον ανήκουν σε αυτή την ομάδα).

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται:

 • Δ.Ε. Νεάπολης: Στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης,
 • Δ.Ε. Πεύκων: Στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και
 • Δ.Ε. Συκεών: Στο 2ο ΓΕΛ Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν καλώντας τα τηλεφωνικά νούμερα: 2313.329577, 2313.329558, 2313.329559.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Παράλληλα συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή των  εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματός.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί, άνθρωποι νέοι, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι  πανεπιστημίων, αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, δηλώνουν όλα αυτά τα χρόνια πάντα παρόντες, για να στηρίξουν τα παιδιά καλύπτοντας τις μαθησιακές αδυναμίες και τα όποια κενά, και να τα καθοδηγήσουν σωστά, με την ευαισθησία και την εμπειρία τους, στις λεωφόρους της γνώσης και της επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους έχει αποσταλεί από το Γραφείο Παιδείας (και υπάρχει αναρτημένη στο portal του δήμου: www.dimosneapolis-sykeon.gr.) και να την αποστείλουν:

 • μέσω fax: 2310.615034
 • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας: 2313.329577, 2313.329577558, 2313.329577559.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.