Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Μήνυμα οικολογίας και αλληλεγγύης… - Δήμος Νεάπολης-Συκεών

 rejoin anak

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με στόχο την ανακύκλωση ρούχων, υφασμάτινων υλικών καθώς και υποδημάτων.

Με τη νέα αυτή παρέμβαση ο δήμος φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που ήδη εφαρμόζει. Συγχρόνως, η συγκεκριμένη δράση έχει κι έναν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς κατά ένα μεγάλο μέρος τους τα είδη που συλλέγονται θα καταλήγουν σε άπορες οικογένειες.

Τα παλιά, άχρηστα ρούχα που βρίσκονται στοιβαγμένα σε συρτάρια και ντουλάπες, και τα οποία καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων, μπαίνουν στο «στόχαστρο»  της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε μια προσπάθεια όχι απλώς να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης, αλλά παράλληλα να βοηθηθούν άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία σε Συκιές, Νεάπολη, Αγ.Παύλο και Πεύκα για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE-Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων».

«Ο δήμος μας εδώ και χρόνια έχει κάνει την ανακύκλωση κυρίαρχο συστατικό της καθημερινότητάς μας, επιτυγχάνοντας μέσα από τις πολλές δράσεις και τα προγράμματα να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες και συνδημότες μας στο κρίσιμο κι ευαίσθητο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τώρα με τη δράση αυτή, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους, ενώνουμε τους στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος με την κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους για ευρύτατη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

  

Σημεία ανακύκλωσης

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάποια από αυτά τα ρούχα θα καλύπτουν βασικές ανάγκες ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίησή τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας.

Όσα από τα προσφερόμενα είδη είναι σε κακή κατάσταση, και επομένως δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, θα οδηγούνται στην ανακύκλωση με ευθύνη της εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση του προγράμματος.

Οι ειδικοί κάδοι, για τη συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδυσης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  • Δ.Ε. Νεάπολης: Καραμανλή & Νυμφαίου, Αγ. Λαύρας & Παν. Τσαλδάρη, Ελ. Βενιζέλου & Αν. Παπανδρέου, Αν. Παπανδρέου & Ελλησπόντου, Ελ. Βενιζέλου & Συριοπούλου,
  • Δ.Ε. Συκεών: Γεννηματά & Αγ. Δημητρίου, Αλεξ. Παπαναστασίου & Νικ. Παρασκευά, Μεσολογγίου & Μελ. Μερκούρη, Επταπυργίου: Άγ. Χαράλαμπος-Εκκλησία, Ομήρου & Μπότσαρη, Επταπυργίου & Μεγάρων,
  • Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Ηπείρου & Σουλίου, Αθ. Διάκου & Ειρήνης,  Πανεπιστημίου & Υδραγωγείου (Ευαγγελίστρια),
  • Δ.Ε. Πεύκων: Παπανικολάου & Νερόμυλων, Βοσπόρου & Ρωμανού, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Λεωφ. Ρόδων, Λεωφ. Παπανικολάου & Λεωφ. Ειρήνης, Τριών Ιεραρχών & Ευαγγελισμού, Παπανικολάου & Ευτυχίας.

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Δροσερές… βουτιές για τα μέλη των ΚΑΠΗ - Δήμος Νεάπολης-Συκεών

rejoin kapi

Όταν ο υδράργυρος φτάνει στα ύψη και οι θερμοκρασίες γίνονται ανυπόφορες η μόνη λύση είναι μία βόλτα στη παραλία, με καλή παρέα, για μια δροσερή βουτιά.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν όσοι δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΚΑΠΗ και θάλασσα», που υλοποιεί για ακόμη μια χρονιά το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες ηλικιωμένους συμπολίτες μας να απολαύσουν στιγμές δροσιάς κι ανεμελιάς.

Από χθες, λοιπόν, ξεκίνησε η καθημερινή εξόρμηση στην παραλία των Φλογητών  για τα μέλη των ΚΑΠΗ, στo πλαίσιo του προγράμματος «ΚΑΠΗ και θάλασσα» και θα διαρκέσει συνολικά τρεις εβδομάδες, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα της Χαλκιδικής. Καθημερινά αναχωρούν γύρω στα 450 άτομα και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, απολαμβάνοντας  το μπάνιο τους στην παραλία των Φλογητών.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων γίνεται στις 8 π.μ. από τα κατά τόπους ΚΑΠΗ και επιστρέφουν στις 2 μ.μ. με τα συνολικά εννέα λεωφορεία που έχει μισθώσει για αυτό το σκοπό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Οι καθημερινές αυτές εξορμήσεις γίνονται με συνοδεία ναυαγοσωστών, φυσιοθεραπευτών, νοσηλευτών και εκπροσώπων των μελών των ΚΑΠΗ.


Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Παράσταση: Αισχύλου "Πέρσες" - Δήμος Βύρωνα

rejoin perses

Ο Δήμος Βύρωνα  και οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν

Αισχύλου

"ΠΕΡΣΕΣ"

Σκηνοθεσία – Μουσική: ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ

Θέατρο Βράχων,  19 Ιουλίου, στις 21:30

Α΄ κορυφαίος: Ψαραντώνης

Β΄ κορυφαίος: Σταύρος Σιόλας

Άτοσσα: Ειρήνη Λαμπράκη

Αγγελιαφόρος - Ξέρξης: Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Α΄ κορυφαία χορού: Βάσω Μορφιαδάκη

Β΄ κορυφαία χορού: Χαρά Γεωργάτου

Δαρείος: Χρήστος Θάνος

Μία παράσταση-αναλόγιο βασισμένη στη μέθοδο του Λουκά Θάνου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Αισχύλου Πέρσες από τις εκδόσεις Μετρονόμος


Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Ομαδική έκθεση "Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων" - Πάτρα

rejoin patra

Η Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39) φιλοξενεί ως καλοκαιρινό επίλογο την ομαδική έκθεση "περί έρωτος και άλλων δαιμονίων". Ο τίτλος του εικαστικού project είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Gabriel Garcia Marquez. 

Ο τίτλος της έκθεσης δεν παραπέμπει άμεσα ούτε υποχρεώνει τους εικαστικούς που συμμετέχουν σε αυτή να δημιουργήσουν τις εικόνες τους μέσα από το βιβλίο του Marquez. Τους δίνει, όμως, τα ερεθίσματα που χρειάζονται για να εξερευνήσουν τα δικά τους "δαιμόνια", έρωτες, αλήθειες, πάθη και να τα αποτυπώσουν με τον προσωπικό τους τρόπο. 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: 
Florian Eymann, Brendan Kelly, Άννα Γερολυμάτου, Δημοσθένης Δαββέτας, Άννα Καρατζά, Μάκης Κυριακόπουλος, Σοφία Κυριακού, Δέσποινα Κωνσταντίνου, Χρήστος Κουτσούκης, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Iσμήνη Μπονάτσου, Ανδρέας Νικολάου, Αλεξία Ξαφοπούλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Αφροδίτη Παπαδουλή, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Σοφία Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πάτσης, Παναγιώτης Σιάγκρης, Μαρία Τριλίδου, Γιώργος Τσεριώνης, Βιργινία Φιλιππούση, Βούλα Φερεντίνου, Στάθης Χρυσικόπουλος. 

ΤΡΙΤΗ10:00 - 14:00
ΤΡΙΤΗ18:00 - 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ10:00 - 14:00
ΠΕΜΠΤΗ10:00 - 14:00
ΠΕΜΠΤΗ18:00 - 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ10:00 - 14:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ18:00 - 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ10:00 - 14:00

 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.