Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Επιβίωση Άρθρα

«Γέφυρα Ζωής» Χρειαζόμαστε αρωγούς σ’ αυτό το ταξίδι.

rejoin gefyra zois logoΟ κ. Διονύσης Γουράνιος, είναι ένας δραστήριος, δημιουργικός άνθρωπος με όραμα και έργο ζωής. Το όραμα αυτό λέγεται «Γέφυρα Ζωής». Είναι ένας πολυχώρος που ανήκει στα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και στα παιδιά με νοητική στέρηση.

Όπως μας λέει ο πρόεδρος κ Γουράνιος, «επιτέλους πήραμε τα κλειδιά της νέας μας στέγης».

κ. πρόεδρε πείτε μας για αυτή την αλλαγή. Που μεταφέρεστε και τι θα γίνει με την παλιά δομή;

Μεταφερόμαστε σε νέο χώρο στο Χαιδάρι πολύ μεγαλυτερο (390 τ.μ) που είναι ιδανικός για την πολύπλευρη ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών με σκοπό τη διαμόρφωση της δικής τους μοναδικής ταυτότητας μέσα από μια ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ο σύλλογος μπορεί να φεύγει από το Περιστέρι, κρατά όμως στην αγκαλιά του τα παιδιά από το Περιστέρι.

rejoin gefura zois neos xoros fotosΠοιά η αναγκαιότητα της μεταφοράς του πολυχώρου;

Έως τώρα είχαμε τη δυνατότητα, να δραστηριοποιούνται 39 παιδιά στον  πολυχώρο μας. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε και τους υπόλοιπους 70,  που δυστυχώς βρίσκονται σε αναμονή, χάρη στο νέο ευρύχωρο σπίτι μας.

Σε μια εποχή άκρατου ατομικισμού όπου κάθε έννοια ανιδιοτέλειας και φιλαλληλίας έχει κατακερματιστεί, η “Γέφυρα Ζωής” καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να μεγεθύνει το χώρο της προκειμένου να φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Πως καταφέρνετε να υλοποιείτε αυτό το έργο;

Το τιτάνιο αυτό έργο θα ήταν σαφώς ανέφικτο χωρίς τη συμβολή του εθελοντικού οργανωτικού προσωπικού καθώς επίσης και των ειδικών διεπιστημονικών εθελοντών που με μοναδικό ατομικό κέρδος τη μετάδοση χαράς στα παιδιά με αναπηρία και με απεριόριστη υπομονή και επιμονή κρατούν τη “Γέφυρα Ζωής” ζωντανή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Είναι έτοιμος ο νέος χώρος για τη μετεγκατάσταση;

Για να ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες του νέου μας χώρου, χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων.

Απευθύνουμε έκκληση συμπαράστασης στην προσπάθειά μας για να κατορθώσουν περισσότεροι νέοι να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας αδυσώπητης που δεν λογαριάζει αδυναμίες και διαφορές.

Επομένως, χρειαζόμαστε αρωγούς σ’ αυτό το ταξίδι.

Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο;

Για  να μιλήσουμε σε πρακτικό επίπεδο, υπάρχει άμεση ανάγκη από τα εξής για τη μεταστέγαση του νέου Πολυχώρου:

Χρώματα για επιφάνεια 400 τ.μ.
Ηλεκτρολογικό υλικό.
Υδραυλικά υλικά.
Συνεργείο για την τοποθέτηση των γυψοσανίδων.
Συνεργείο για τοποθέτηση – συντήρηση  μονάδων κλιματισμού (ντουλάπες).
Ηλεκτρολόγο για εργασίες που θα χρειαστούν.
Υδραυλικό για εργασίες που θα χρειαστούν.
Γυψοσανίδες για διαμόρφωση χώρου – χωρίσματα.
Συνεργείο για βάψιμο του καινούριου χώρου.
Ειδή υγιεινής για 2 Α.μεΑ. WC.
Κατασκευή για  2 Α.μεΑ. WC.
Κατασκευή, δημιουργία κουζίνας.

Σε ποιούς απευθύνεστε;

Ζητούμε την ενίσχυση και τη συμμετοχή όλων, για να φτιαχτεί ο χώρος και να γίνει η μετεγκατάσταση μας το ταχύτερο δυνατό.

Πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας;

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο:  211 21 43 437.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΡΣΙΣ Νέα δομή στη Θεσσαλονίκη - Το Κοινωνικό Διαμέρισμα ανοίγει τις πόρτες του για νέους άρρενες πρόσφυγες στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΡΣΙΣ Νέα δομή στη Θεσσαλονίκη - Το Κοινωνικό Διαμέρισμα ανοίγει τις πόρτες του για νέους άρρενες πρόσφυγες στοχεύοντας στην κοινωνική τους ένταξη.

rejoin arsis neo koinoniko diamerisma arrenon prosfygon fotoΗ ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία δομών ένταξης και στήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα παιδιά και νέους, δημιούργησε και ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια μονάδα ημι-αυτόνομης διαβίωσης για νέους άρρενες πρόσφυγες αιτούντων άσυλο ηλικίας 18 με 25 ετών. Το Κοινωνικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου που οργανώνει η ΑΡΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΕΤΟΙΚΟΣ σε όλη την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δομή αυτή αποβλέπει στην στέγαση και κάλυψη βασικών εξόδων (πάγια έξοδα διαμονής, διατροφή, ειδών υγιεινής και καθαρισμού, βασικά προσωπικά έξοδα) των ωφελουμένων με ταυτόχρονη ψυχοκοινωνική στήριξη στην εύρεση εργασίας και κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών. Η ιδιαιτερότητα του Κοινωνικού Διαμερίσματος έγκειται στην ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη μέσα από ένα πλαίσιο αυτονομίας μη δεσμευτικού χαρακτήρα συνθηκών διαβίωσης, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια προσωπική κατοικία.  

Η ΑΡΣΙΣ καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να διαμείνουν στο Κοινωνικό Διαμέρισμά ή τους φορείς που επιθυμούν να παραπέμψουν ωφελούμενους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά να επικοινωνήσουν στα κάτωθι: τηλεφωνικά στο 2310 526150 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με σχετική αναφορά Αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Διαμέρισμα.

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κερδοσκοπικήοργάνωσηπου δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέωναλλά και άλλων ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν ή βρίσκονται σε κατάστασηκοινωνικού αποκλεισμού, καιυπέρτης προάσπισηςτωνανθρωπίνωνδικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις. Περισσότερα www.arsis.gr

rejoin arsis logo

Για 4η χρονιά συγκεντρώνουμε γραφική ύλη. Κανένα παιδί χωρίς τετράδιο και μολύβι.

rejoin 4i xronia sugkentronoume grafiki ili kanena paidi xoris tetradio kai molivi fotoΔίπλα στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, στέκεται και αυτή τη σχολική χρονιά ο Δήμος Παλλήνης, καθώς και φέτος απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ προς ΌΛΟΥΣ τους πολίτες για τη συγκέντρωση γραφικής ύλης.

Η νέα σχολική χρονιά 2015- 2016 είναι προ των πυλών.

Πολλά παιδιά, ωστόσο, θα ξεκινήσουν το σχολείο με πολλές στερήσεις.

Ο Δήμος Παλλήνης θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των παιδιών του, υλοποιεί για 4η χρονιά πρόγραμμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών.rejoin dimos pallinis anthousa gerakas logo

Στυλό, μολύβια, τετράδια, γόμες, ξύστρες, αλλά και τσάντες κ.λ.π., υλικά τόσο μικρά, αλλά απολύτως απαραίτητα για τη σχολική χρονιά των παιδιών.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ όσοι έχουν το περιθώριο στο δικό τους προϋπολογισμό, να προσθέσουν, ότι μπορούν για το μαθητή που το έχει ανάγκη.

Στην αγορά της γραφικής ύλης για το  δικό σας παιδί, προσθέστε και ένα τετράδιο ή ένα μολύβι για τα άπορα παιδιά του Δήμου μας. 

Τα είδη γραφικής ύλης θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης, Μιαούλη 28, Γέρακας, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015, έως και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 9:00 – 15:00.

Πηγή: pallini.gr

Υιοθετήστε μια οικογένεια από το Στρατό Σωτηρίας.

rejoin stratos sotirias logo miniΟ Στρατός της Σωτηρίας είναι ένα Χριστιανικό κίνημα με Διεθνή χαρακτήρα που δραστηριοποιείται σε 124 χώρες. Τον Οκτώβριο του 2007 ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στην Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη ενώ ήδη από το 2012 επέκτεινε τη δραστηριοποίσή του και στην Αθήνα.

Ο Στρατός της Σωτηρίας έχει σαν σκοπό τη διάδοση του μηνύματος της Αγάπης του Θεού και την προσφορά στον Άνθρωπο ανεξάρτητα από πολιτικές, θρησκευτικές και φυλετικές πεποιθήσεις. Το μήνυμά του είναι βασισμένο στην Αγία Γραφή. Το κίνητρο για την υπηρεσία προς το συνάνθρωπο είναι η αγάπη του Θεού. Η αποστολή του είναι να κηρύξει το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις!

Η δραστηριοποίση του Στρατού της Σωτηρίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται μέσω διεθνώς δοκιμασμένων πρακτικών ανθρωπιστικής βοήθειας, που συμπεριλαμβάνουν εν είδει 'προγραμμάτων', τη διανομή τροφίμων, την παροχή βοήθειας προς άτομα τρίτης ηλικίας, σε οικογένειες με παιδιά, βοήθεια και υποστήριξη θυμάτων σωματεμπορίας ενώ προσφέρεται βάσει προγράμματος η συμπαράσταση προς άτομα που ζουν ...'στο δρόμο'!

Ο Στρατός της Σωτηρίας στην Ελλάδα, είναι αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κράτος ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με νομική έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το νέο πρόγραμμα 'Υιοθετήστε Μια Οικογένεια' γίνεται όλο και πιο 'δημοφιλές' ανάμεσα σε ομάδες συνανθρώπων μας που θέλουν να βοηθήσουν, αντίστοιχα, συνανθρώπους τους με ενεργό τρόπο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο να διατηρείται η ανωνυμία και να διασφαλίζεατι η αξιοπρέπεια όσων δέχονται βοήθεια.

Το πρόγραμμα 'Υιοθετήστε Μια Οικογένεια' έχει, στρατηγικά, επιτυχώς ενσωματώσει την εμπλοκή/συμμετοχή αρκετών μη κερδοσκοπικών εταιριών. Ενδεικτικά και αλφαβητικά αναφέρουμε: Friends of Canada (www.friendsofcanada.gr), Newcomers (http://www.newcomersinathens.com) and SAIG (South Africans in Greece)  https://www.facebook.com/groups/14246350062/.

Ιδιώτες, εταιρίες ή οργανώσεις που θέλουν να συμμετέχουν/υποστηρίξουν το πρόγραμμα, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή να μας υποστηρίξουν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Λοχαγό Μαρία Κοντή-Γαληνού ή το Λοχαγό Πολύκαρπο Παντελίδη στα τηλέφωνα: 2111821846, 6975728790 ή μέσω mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα 'Υιοθετήστε Μια Οικογένεια' 

Αναφορές

Οι περισσότερες από τις υποθέσεις τις οποίες αναλαμβάνουμε έχουν αναφερθεί σε εμάς από φίλους των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Λαμβάνουμε επίσης αναφορές από κοινωνικά ιδρύματα ή άλλες οργανώσεις. Σε πολλές από τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν επίσημες οδούς επειδή ντρέπονται.

'Καλλιέργεια' εμπιστοσύνης!

Ζητείται από το άτομο που απευθύνει την αναφορά, να ενημερώσει το συνάνθρωπό μας που χρειάζεται βοήθεια, για την απόλυτη διακριτικότητα της διαδικασίας μας προσφοράς βοήθειας ενώ προετοιμάζεται για συνάντηση γνωριμίας σε χρόνο όπου ο εν δυνάμει αποδέκτης/ες επιλέξει/ουν. Επίσης ενθαρρύνουμε το άτομο που μας απηύθυνε την αναφορά να είναι παρόν στην πρώτη  συνάντηση, που στην ουσία είναι  μια φιλική επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν πολλές επισκέψεις μέχρι να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και νοιώθοντας πλέον άνετα, μιλήσουν ανοιχτά. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να παραβιασθεί το απόρρητο, είναι εάν η ζωή τους ή η ζωή κάποιου άλλου, κινδυνεύει.

Η πρώτη συνάντηση

Η πρώτη συνάντηση γίνεται, συνήθως, στο σπίτι του αποδέκτη σε ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες. Παράλληλα, αναπτύσσεται ένα σχέδιο δράσης  με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες ανάλογα με την περίπτωση και τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο δράσης δεν καταγράφονται προσωπικά δεδομένα όπως ονόματα, διευθύνσεις ή τηλέφωνα προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο.

Θέσπιση προτεραιοτήτων

Οι ανάγκες των ανθρώπων που μας χρειάζονται, ποικίλουν. Πολλές φορές  δεν έχουν ούτε και οι ίδιοι καθορίσει τις προτεραιότητες τους. Ενθαρρύνονται λοιππόν, να θέσουν κάποιες προτεραιότητες  προσφέροντάς τους την ευκαιρία να θέσουν 'στόχους' και 'προτεραιότητες' μια διαδικασία που με τη σειρά της, θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και 'αίσθηση' σκοπού!

Στόχος μας είναι να στεκόμαστε πλάι σε όσους έχουν ανάγκη, προσφέροντας τη βοήθειά μας σεβόμενοι και ακολουθώντας τους δικούς τους ρυθμούς. Η διαδικασία βέβαια, συμπεριλαμβάνει και την ενημέρωση για τους περιορισμούς από την πλευρά του Στρατού της Σωτηρίας! Δεν είναι πάντα εφικτό, να παρασχεθεί κάθε τι που έχουν ανάγκη.

Χρησιμοποιούμε μια ποικιλία 'εργαλείων' για την κατανόηση και τον προσδιορισμό των ανθρωπίνων αναγκών. Αξιοποιώντας την Πυραμίδα του Maslow η στήριξή μας δεν περιορίζεται μόνο σε βασικά αγαθά όπως φαγητό ή άλλα υλικα΄αγαθά, αλλά εκτείνεται και σε άλλους τομείς όπως η ανάγκη για συναισθηματική, επαφή και ασφάλεια. Πολλοί  άνθρωποι που έχουν χάσει την άνετη ζωή που ζούσαν, αισθάνονται ότι δεν είναι πια κοινωνικά αποδεκτοί και σταδιακά καταλήγουν να βιώνουν κρίσεις κατάθλιψης συχνά περνώντας ατέλειωτες ώρες μελαγχολίας μπροστά ...στην τηλεόραση.

Στη διαδικασία προσφοράς βοήθειας, βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα αλλοιώσουμε την εικόνα του αποδέκτη στην κοινότητα που ο ίδιος ζει. Για παράδειγμα, κάποιοι προτιμούν να παίρνουν οι ίδιοι τις δωρεές από το σπίτι κάποιου έμπιστου φίλου ή συγγενή αντί να τους τις αφήνουμε εμείς έξω από την πόρτα τους.

Αναζητώντας Υποστήριξη

Αφού έχουμε θέσει τις προτεραιότητες και έχουμε ετοιμάσει το σχέδιο δράσης, το παρουσιάζουμε στο δίκτυο των υποστηρικτών μας – το οποίο συνεχώς εξαπλώνεται! Και εδώ προσέχουμε να τηρούμε το απόρρητο παρέχοντας απλώς γενικές πληροφορίες και καταλόγους αγαθών που χρειάζονται. Στη συνέχεια, άτομα ή ομάδες πχ φίλων, επιλέγουν να υποστηρίξουν-να 'υιοθετήσουν'- κάποια 'περίπτωση' ορίζοντας παράλληλα και το χρόνο στον οποίο θα εμπλακούν. Ο ρόλος μας σε αυτή την περίπτωση είναι να 'οδηγούμε' προς διευκόλυνση της παροχής αυτής της βοήθειας. 

Έλεγχος

Πραγματοποιούμε συχνές συναντήσεις με τους αποδέκτες βοήθειας. Φροντίζουμε να διασφαλίζουμε, ότι πράγματι παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια. Από την αρχή διευκρινίζουμε στους αποδέκτες ότι η βοήθεια έχει κάποιο 'όριο'. Η βοήθεια μπορεί να συμπεριλαμβάνει την ανεύρεση εναλλακτικού τρόπου αντιμετώπισης της κατάστασης. Όπως το να διευκολυνθεί η μετακόμιση σε σπίτι με μικρότερο ενοίκιο ώστε να μπορεί να πληρώνει για φαγητό και τους λογαριασμούς. Η αποστολή μας έχει ολοκληρωθεί όταν οι αποδέκτες είναι πλέον αυτάρκεις, όταν έχουν ανακτήσει τον Αυτοσεβασμό τους, την Αξιοπρέπεια και την Ελπίδα!

Επικοινωνία
Ο Στρατός της Σωτηρίας - Αθήνα
ΤΘ 23069, ΤΚ 11210 
E mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.