Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Rejoin.gr - Ανταλλαγές Κατάλογος

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη δήμου Ηλιούπολης.

rejoin antallaktiki bibliothiki dimou ilioupolisΞεκίνησε να λειτουργεί η νέα Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο που θέλετε να «ανταλλάξετε» με κάποιο άλλο που δεν έχετε διαβάσει!

Τη Βιβλιοθήκη δώρισε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στον «Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου», ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του για τη διάδοση του βιβλίου και την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης.

Η ιδέα κι ο σχεδιασμός της ανήκει στους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριο Αμπατζή. Η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Κηφισιά και αντιμετωπίστηκε αρχικά με απορία & επιφύλαξη από τον κόσμο, καθώς δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη φιλοσοφία της: Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι, είναι ανοιχτή ολόκληρο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είναι διαθέσιμη σε κάθε αναγνώστη. Το μόνο που έχεις να κάνεις «Ανοίγεις το ράφι, παίρνεις ένα βιβλίο, αφήνεις ένα άλλο που έχεις ήδη διαβάσει και θα ήθελες να χαρίσεις κι έφυγες!». 


Η λειτουργία της, δηλαδή, βασίζεται αποκλειστικά στην έννοια του μοιράσματος. Διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας συγκινεί και θέλουμε να το προσφέρουμε και σε άλλους.
Με τις Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες τα βιβλία υπάρχουν παντού για όλους κι αν τα ελευθερώσουμε, ταξιδεύουν -όπως περιέγραψε ο Μισέλ Τουρνιέ- σαν πουλιά, όχι από δέντρο σε δέντρο, αλλά από αναγνώστη σε αναγνώστη, κι από χέρι σε χέρι, για να βρουν το λόγο ύπαρξής τους, να διαβαστούν!

rejoin dimos ilioupolis logo

Femally.

rejoin femally logo

Το Femally είναι μια πρωτότυπη κοινότητα του διαδικτύου μόνο για γυναίκες, βασισμένη στη λογική του “Sharing Economy”.

Οι χρήστριες - μέλη τουFemally, μπορούν όχι μόνο να ανταλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς χρηματικές συναλλαγές, αλλά και να προβάλλουν οποιαδήποτε επαγγελματική ή ερασιτεχνική τους δραστηριότητα.

 • Κοινωνική δικτύωση. Με την εγγραφή σας θα ανήκετε σε ένα παγκόσμιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόνο για γυναίκες με διάθεση για αλληλοϋποστήριξη!
 • Δωρεάν διαφήμιση. Διαφημίστε την δουλειά σας ή το ταλέντο σας εντελώς δωρεάν εισάγοντας φωτογραφείες και περιγράψτε το στο προφίλ σας!
 • Ανταλλαγή προϊόντων/υπηρεσιών. Ανταλλάξτε όποιο προϊόν/υπηρεσία ή ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο σας εντελώς δωρεάν με γυναίκες σε όλο το κόσμο!
 • Πελάτες από όλο τον κόσμο. Βρείτε έμπιστους πελάτες παγκόσμιος που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα/υπηρεσίες σας και ανταλλάξτε άμεσα μηνύματα μεταξύ σας!

rejoin femally fotoΠως λειτουργεί;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφτείτε δωρεάν! Μέσα στο Femally σας περιμένει μία κοινωνία από γυναίκες που δίνουν και παίρνουν εντελώς δωρεάν! Κάθε γυναίκα και δίνει και παίρνει!

Πρώτα δίνετε μια «Προσφορά-Offering», μόλις ενδιαφερθεί ένα μέλος για αυτό που προσφέρετε, τότε παραλαμβάνετε ένα Voucher! Με αυτό θα μπορείτε και εσείς με την σειρά σας να πάρετε κάποια προσφορά της αρεσκείας σας!

Βήματα:

 • Εγγραφείτε.
  Με την δωρεάν εγγραφή γίνεστε αυτόματα μέλος της κοινότητας Femally και μπορείτε να ψάξετε ανάμεσα από χιλιάδες δωρεάν προσφορές παγκόσμιος.
 • Βάλτε προσφορά.
  Όσες περισσότερες πληροφορίες εισάγετε για την προσφορά σας (όποιο προϊόν/υπηρεσία θέλετε) τόσο πιο γρήγορα κάποιο μέλος θα ενδιαφερθεί για να το αποκτήσει!
 • Αποκτήστε κουπόνι
  Όταν κάποιο μέλος κάνει κλικ στο «Το Θέλω» πάνω στην προσφορά σας, αυτομάτως θα παραλάβετε το κουπόνι σας!
 • Πάρτε προσφορά.
  Τώρα είναι σειρά σας να πάρετε την προσφορά της επιλογής σας! Αλλά και να ανταλλάξετε μηνύματα και πολλές άλλες λειτουργείες σας περιμένουν!

Το Femally είναι το μοναδικό μέσo κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως μόνο για γυναίκες που συνδέει, υποστηρίζει και παρέχει στα μέλη της τα πάντα εντελώς δωρεάν!


Κάθε Παρασκευή δανειστείτε ή ανταλλάξτε βιβλία - ταινίες, στην εθελοντική ομάδα: Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.I.

rejoin daneistiki antallaktiki vivliothiki ataxtoi fotoΗ εθελοντική ομάδα "Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι" σας ενημερώνει ότι από την Παρασκεύη 8 Μαϊου και κάθε Παρασκευή έως 31 Ιουλίου θα πραγματοποιεί εκτός από την Δανειστική - Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και Ταινιοθήκη!!!

Οποιοσδήποτε θέλει να έρθει να δανειστεί ή να ανταλλάξει βιβλία - ταινίες μπορεί να μας επισκεφτεί στο χώρο μας στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 13 (κάθετη της οδού Ανδρέα Παπανδρέου).

Επίσης, όποιος επιθυμεί να διαθέσει βιβλία (κυρίως μυθιστορήματα) ή ταινίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας εδώ στο facebook.

Προσφέρουμε και καφεδάκι!

σας περιμένουμε!!

rejoin ataxtoi logo

 

 

 

rejoin daneistiki antallaktiki vivliothiki ataxtoi foto2

Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη.

rejoin antallaktiki vivliothiki logoΗ ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.rejoin antalaxeto vivliothiki logo

Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

 

Δωρεάν Δημοτικός Λαχανόκηπος από τον Δήμο Παύλου Μελά.

rejoin dhmotikos laxanokhpos pavlosmelasO Δήμος Παύλου Μελά, παρέχει τη δυνατότητα σε 100 κατοίκους του, να καλλιεργήσουν το δικό τους ατομικό μερίδιο γης για να καλυψουν μέρος των αναγκών τους στη σίτιση, συνεισφέροντας παράλληλα με την παραγωγή τους στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής παροχής Συσσιτίου, μέσα από διαδικασίες συλλογικής καλλιέργειας.

Τηλέφωνο: 6936.125.322, 2310 020188

Περισσότερες Πληροφορίες για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά.

Τραπεζα χρόνου Δήμου Παύλου Μελά.

rejoin trapeza xronou pavlou melaΔίκτυο Ανταλλαγών  με μονάδα συναλλαγής το χρόνο.

Υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ενισχύει την αλληλεγγύη για οικονομία προσφέροντας τη δυνατότητα στα μέλη της να ανταλλάσουν υπηρεσίες και προϊόντα χωρίς χρήματα.

Καθένας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ή είδη και αντίστοιχα να ζητά υπηρεσίες ή είδη που έχει ανάγκη.

Περισσότερες Πληροφορίες για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Παύλου Μελά.

Τράπεζα Χρόνου Δήμου Παλλήνης.

rejoin dimos pallinis anthousa gerakas logo

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου μας

Προσανατολισμένη στην φιλοσοφία της ανταλλακτικής οικονομίας, η Τράπεζα Χρόνου προάγει τον εθελοντισμό και το ήθος της αλληλέγγυας προσφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε κάθε εμπλεκόμενο άτομο να επωφεληθεί με την σειρά του από την προσφορά των συμπολιτών του.

Ποια είναι τα οφέλη;

Για τους νέους, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα απόκτησης εμπειρίας ακόμα και αμειβόμενης εργασίας, για τους ανέργους ένας παράγοντας ενεργοποίησης ενώ στους συνταξιούχους, δίνεται η ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση και στήριξη (ελαχιστοποιώντας έτσι την απομόνωσή τους) καθώς έρχονται σε επαφή με τους προβληματισμούς των νεότερων. Συγχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να μεταδώσουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες ενδυναμώνοντας τους ως ενεργά και ισάξια μέλη του κοινωνικού ιστού.

Για τις οικογένειες με προβλήματα που μπορούν να στηριχθούν στην ανταλλαγή εθελοντικών υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.

Για τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Παλλήνης μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο καλύτερης οργάνωσης αλλά και ενδυνάμωσης.

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Παλλήνης λειτουργεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης το οποίο συμμετέχει στην προσπάθειά μας τόσο με την εμπειρία του όσο και με το έμψυχο δυναμικό του.

Site: www.diktiopallinis.gr

Δανεισμός Παιδικών Καθισμάτων για την ασφαλή μεταφορά του μωρού μέσα στο αυτοκίνητο.

rejoin elliniki etairia koinonikis paidiatrikis proagogis ygeias logo
Στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα προσπάθεια: η εφαρμογή ενός προγράμματος δανεισμού παιδικών καθισμάτων για την άνετη και ασφαλή μεταφορά του μωρού μέσα στο αυτοκίνητο.
 
Το κάθισμα για βρέφη θα χρειαστεί από την πρώτη-πρώτη ”βόλτα” που θα κάνει το μωρό κατά τη μεταφορά του από το μαιευτήριο  στο σπίτι!
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται το ειδικό κάθισμα για το βρέφος; Γιατί και το μωράκι νιώθει πιο άνετα μέσα στο καθισματάκι του και προστατεύεται πιο αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε μεταφορά με το αυτοκίνητο. 
rejoin daneismos paidikou kathismatos fotoΟ δανεισμός καθισμάτων συνηθίζεται ευρέως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα λειτουργεί για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν οι γονείς για τα είδη των παιδικών καθισμάτων ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τη χρησιμότητά τους και τον τρόπο τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο από ειδικά εκπαιδευμένη Επισκέπτρια Υγείας.
Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να προμηθευτούν ένα παιδικό κάθισμα του πρώτου σταδίου (από 0-6 μηνών) μέχρι το μωράκι να γίνει περίπου 10-13 κιλά αποφεύγοντας το κόστος αγοράς του (γύρω στα 60ευρώ), σε μια περίοδο με αυξημένα έξοδα για τους νέους γονείς. 
Το καθισματάκι τοποθετείται εύκολα στο αυτοκίνητο και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντικαταστήσει το ρηλάξ, που χρησιμοποιείτε τους πρώτους μήνες τόσο στο σπίτι όσο και κατά τη μεταφορά του μωρού στον παιδίατρο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι συμβολική. Για τη συνολική δανειστική περίοδο των 6 μηνών καταβάλλονται 15ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης των βρεφικών καθισμάτων του προγράμματος και αντικατάστασης εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί.
Η εγγύηση είναι επίσης 15ευρώ. Το ποσό της εγγύησης επιστρέφεται την ημέρα επιστροφής του παιδικού καθίσματος. Δηλαδή, το καθαρό κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι μόνο 15  ευρώ, με αντάλλαγμα την ασφαλή και άνετη μεταφορά του μωρού, που είναι ανυπολόγιστη!!
Ανταμοιβή για όλους εμάς που συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα, να μειωθούν οι συνέπειες από τροχαία ατυχήματα με επιβάτες νεογέννητα και μικρά παιδιά!
Το ΚΕΠΑ βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή (Μικράς Ασίας 75, Εργαστήριο Υγιεινής) στο Γουδί (δίπλα από το Λαϊκό Νοσοκομείο), και μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2107462206. Η υπεύθυνη του δανειστικού προγράμματος Εύη Μπούκα θα είναι στη διάθεσή σας (9:00 - 15:00) κατόπιν ραντεβού, για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεννόηση σχετικά με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

BooKuKoo - Δωρεάν Εφαρμογή Ανταλλαγής Βιβλίων.

rejoin bookukooΤο Bookukoo είναι μια ελληνική δωρεάν εφαρμογή για iPhone και Android, που σας επιτρέπει να φτιάξετε πανεύκολα τη λίστα με τα βιβλία που διαθέτετε για ανταλλαγή, απλώς σκανάροντας με την κάμερα του κινητού σας το barcode του βιβλίου –χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα. Εν συνεχεία, αναζητάτε μέλη που μένουν κοντά σας (για να μην μπλέκετε με ταχυδρομεία και έξοδα αποστολής) για να δείτε τις δικές τους λίστες. Μόλις βρείτε ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει, απλώς πατάτε το “Get It” και η εφαρμογή σας φέρνει σε επαφή με τον χρήστη που το διαθέτει –η επικοινωνία σας γίνεται μέσω e-mail.

Το Bookukoo βασίζεται σε ένα σύστημα με πόντους παρόμοιο με εκείνο του BookMooch, για να διασφαλίζονται οι δίκαιες ανταλλαγές, και είναι βέβαια εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα...

Book4Book - Πλαρφόρμα Ανταλλαγής Βιβλίων.

rejoin book4book logo

Ποιοι είμαστε

Το Book4Book είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Με την πλατφόρμα αυτή επιδιώκουμε μέσω της τεχνολογίας να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα των μαθητών στα πλαίσια μίας κοινότητας πολιτών η οποία ενεργεί χωρίς τη συνδρομή του κράτους ή τρίτων. Ο ιστοχώρος είναι ανοιχτός σε όσους θέλουν να μοιραστούν ή να ζητήσουν σχολικά βιβλία, ενώ ενθαρρύνει και τη δημιουργία συναντήσεων (events) μαζικής ανταλλαγής.

Site:http://www.book4book.gr/

 

Περισσότερα...

Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.