Rejoin.gr - Ανταλλαγές Κατάλογος

rejoin dimos pallinis anthousa gerakas logo

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου μας

Προσανατολισμένη στην φιλοσοφία της ανταλλακτικής οικονομίας, η Τράπεζα Χρόνου προάγει τον εθελοντισμό και το ήθος της αλληλέγγυας προσφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε κάθε εμπλεκόμενο άτομο να επωφεληθεί με την σειρά του από την προσφορά των συμπολιτών του.

Ποια είναι τα οφέλη;

Για τους νέους, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα απόκτησης εμπειρίας ακόμα και αμειβόμενης εργασίας, για τους ανέργους ένας παράγοντας ενεργοποίησης ενώ στους συνταξιούχους, δίνεται η ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση και στήριξη (ελαχιστοποιώντας έτσι την απομόνωσή τους) καθώς έρχονται σε επαφή με τους προβληματισμούς των νεότερων. Συγχρόνως, τους δίνεται η δυνατότητα να μεταδώσουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες ενδυναμώνοντας τους ως ενεργά και ισάξια μέλη του κοινωνικού ιστού.

Για τις οικογένειες με προβλήματα που μπορούν να στηριχθούν στην ανταλλαγή εθελοντικών υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.

Για τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Παλλήνης μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο καλύτερης οργάνωσης αλλά και ενδυνάμωσης.

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Παλλήνης λειτουργεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης το οποίο συμμετέχει στην προσπάθειά μας τόσο με την εμπειρία του όσο και με το έμψυχο δυναμικό του.

Site: www.diktiopallinis.gr

contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι