Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων στα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ.

Ο δήμος Παλλήνης απευθύνει κάλεσμα για Εθελοντή Καθηγητή Πληροφορικής για το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

rejoin dimos pallinis koinoniko frontistirio logo

Ο Δήμος Παλλήνης, στηρίζοντας σθεναρά τους θεσμούς της οικογένειας και της παιδείας, απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντή καθηγητή πληροφορικής για να διδάξει σε μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης έχει ως στόχο την κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, την βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης, καθώς και την ακαδημαϊκή επιτυχία των οικονομικά αδύναμων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν εθελοντές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι αντίστοιχων εκπαιδευτικών τμημάτων των Παν/μίων διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι ακούραστα και ανιδιοτελώς προσφέρουν μέρος από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ειδικότητες εθελοντών εκπαιδευτικών  είναι επιθυμητές εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής(στο 2132031614), ή με το Κοινωνικό Φροντιστήριο (στο 210 6033160), αλλά και ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Πηγή:pallini.gr

"Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία" - Σεμινάριο με θέμα "Πορτραίτο και φιγούρα" - Θεσσαλονίκη.

 

rejoin psifiaki fwtografia

Με αφορμή τη νέα έκθεση "Πρόσωπα & Μορφές από τη Συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης" που πραγματοποιείται στην Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), η Δημοτική Πινακοθήκη οργανώνει σεμινάριο εισαγωγής στην ψηφιακή φωτογραφία. Σε δύο συναντήσεις θα αναλυθούν τεχνικά ζητήματα της ψηφιακής φωτογραφίας, αλλά και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις στο πορτρέτο και την αποτύπωση της φιγούρας. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την ψηφιακή φωτογραφία και ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιπλέον δεξιότητες πάνω στο καλλιτεχνικό κομμάτι της αποτύπωσης της ανθρώπινης μορφής, αλλά και να κατανοήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στη λήψη της. 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μια. 
Στην πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 17:00 – 19:00, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν για την επίτευξη καλύτερης λήψης. Επίσης θα γίνει μια συνοπτική παρουσίαση φωτογραφιών με θέμα το πορτρέτο και την μορφή που σφράγισαν την τέχνη της φωτογραφίας. 

Η δεύτερη συνάντηση, την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 17:00 – 19:00, θα μπει σε πιο δημιουργικά μονοπάτια με τη λήψη φωτογραφικού πορτρέτου και ανθρώπινης φιγούρας σε σχέση με τη χρήση του φωτός και τον περιβάλλοντα χώρο. Η έκθεση που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη θα αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για τη λήψη προσωπικών φωτογραφιών των συμμετεχόντων, οι οποίες στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν από την ομάδα. 


Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. 
Για δηλώσεις συμμετοχής υποβάλετε συμπληρωμένη την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Είσοδος ελεύθερη.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος: Μάνος Δημητράκης, φοιτητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δωρεάν σεμινάριο “Training Creativity” από τη Samsung.

rejoin Dorean seminario training creativity apo ti samsung

Η Samsung Electronics Hellas προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στo σεμινάριο Training Creativity που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2016 στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Training Creativity έχει διάρκεια δύο ωρών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο να προσφέρει πρακτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία σε τάξη, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να διευκολύνουν τη διαδικασία της μάθησης.

Στο εργαστήριο Training Creativity για εκπαιδευτικούς θα ασχοληθούμε με τη σχέση των συμμετεχόντων με τη δημιουργικότητά τους και θα την προπονήσουμε.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή εδώ.


Θα ενημερωθείτε με ένα πρώτο email για την επιτυχή καταγραφή της δήλωσης συμμετοχής σας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Στην περίπτωση που υπάρχει θέση για το σεμινάριο θα ενημερωθείτε με δεύτερο email (ενδεικτικά, μία εβδομάδα πριν το εργαστήριο). Είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας, απαντώντας στο  δεύτερο email που θα λάβετε προκειμένου να κατοχυρώσετε τη θέση σας.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Πηγή: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Innovathens

«Παιδί, καλοκαίρι &… ίντερνετ!» Δωρεάν online σεμινάριο για γονείς.

rejoin Paidi kalokairi internet dorean online seminario gia goneis

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί»
διοργανώνει δωρεάν ηλεκτρονικό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με τίτλο:

«Παιδί, καλοκαίρι &… ίντερνετ!»


Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής:

  • Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, 17:00-18:00 ή
  • Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, 18:00-19:00 ή
  • Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, 19:00-20:00

Περιγραφή: Οι καλοκαιρινές διακοπές δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να ξεκουραστούν αλλά και να αυξήσουν τις ώρες απασχόλησης με τα ηλεκτρονικά μέσα, αγνοώντας τις εναλλακτικές για μία πιο δημιουργική καθημερινότητα.

Σκοπός του σεμιναρίου: Ενημέρωση  για τους ωφέλιμους τρόπους  απασχόλησης των παιδιών, μέσα από την ενίσχυση της αυτονομίας τους και της ψυχο-συναισθηματικής ανάπτυξής τους και συζήτηση για την υγιή διαπραγμάτευση και οριοθέτηση στη χρήση του ίντερνετ.


Πως μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο:
Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο, χρειάζεται να συνδεθείτε, μέσω SKYPE, και να προσθέσετε στις επαφές σας το λογαριασμό skype του Συμβουλευτικού Κέντρου (SKYPE ID): 115 25 MAZI GIA TO PAIDI.

Αναλυτικές οδηγίες για χρήση του SKYPE μπορείτε να διαβάσετε στο εγχειρίδιο ΕΔΩ

Δηλώστε συμμετοχή για μία από τις ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου στην ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στο ηλεκτρονικό σεμινάριο, επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 115 25 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-21:00 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το σεμινάριο εμπίπτει στις δραστηριότητες της καινοτόμου κοινωνικής πρωτοβουλίας «eλα» του Συμβουλευτικού Κέντρου, μιας πιλοτικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας που δίνει την δυνατότητα στους ωφελούμενους του Κέντρου να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας SKYPE.


Πηγή: Ένωση "Μαζί για το παιδί"

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.