Αφήνουμε τον Καναπέ. Ζούμε Καλύτερα!

rejoin oloi mazi mporoume logoΤην Κυριακή 18 Οκτωβρίου μαθαίνουμε την ελληνική φύση και την ιστορία της. Βρισκόμαστε στον υπέροχο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο και περπατάμε στα μονοπάτια του.

Ο Βοτανικός κήπος Διομήδους είναι από τους σημαντικότερους στην Ελλάδα, γιατί φιλοξενεί περισσότερα από 2.500 είδη φυτών, πολλά από τα οποία θεωρούνται σπάνια σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο της ευρωπαϊκής χλωρίδας. Γνωρίζουμε αρωματικά φυτά από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και σπάνια δέντρα σε θερμοκήπια.

Όλα τα μονοπάτια θεωρούνται εύκολα, ακόμα και για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας 1).

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ίδρυμα Διομήδους, την εθελοντική ομάδα Χαϊδαρίου, ενώ τις ξεναγήσεις θα τις κάνουν καθηγητές και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητές του Βοτανικού κήπου.

rejoin afinoume ton kanape zoume kalytera fotoΣημείο συνάντησης, η είσοδος του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, Ιερά Οδός 403, στο ύψος του Δήμου Χαϊδαρίου, στις 11 το πρωί.

Στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα, στον οποίο αναπτύσσονται αυτοφυή δασικά και καλλιεργούμενα είδη. Αυτό το χαρακτηριστικό τον καθιστά ως μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις Βοτανικού Κήπου παγκοσμίως.

Τα καλλιεργημένα τμήματα χωρίζονται σε θεματολογικές και γεωγραφικές ενότητες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα των Ιστορικών φυτών.

Όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Γενικές οδηγίες προς τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία:

Πρέπει να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια, αφού όλα τα μονοπάτια είμαι χωμάτινα.
Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχηγών στην πεζοπορία.
Να μην αλλάζουν μονοπάτι και να ακολουθούν αυτό που έχει καθοριστεί.
Εάν νιώσουν κούραση, ξεκουράζονται, αφού πρώτα ενημερώσουν τους επικεφαλείς της πεζοπορίας.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας μέσα στο μονοπάτι.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» έχουν εξασφαλιστεί όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε η πεζοπορία να γίνει ευχάριστα και με απόλυτη ασφάλεια.

Όσοι επιλέξετε τα μέσα μεταφοράς λεωφορεία του ΟΑΣΑ (Α16) αναχωρούν από την πλατεία Κουμουνδούρου και κάνουν στάση έξω από τον Βοτανικό κήπο.

ΠΗΓΗ: OLOIMAZIMPOROUME.GR

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr