rejoin kentro ypostiriksis neon neapoli sikiesΝέες Ομάδες Ψυχολογικής Στήριξης Ανέργων, της ομάδας αυτής του πληθυσμού που υφίσταται περισσότερο από όλους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, διοργανώνει για τρίτη φορά η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Οι ομάδες απευθύνονται στα άτομα που νιώθουν ότι η κρίση έχει επηρεάσει όχι μόνον την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και την ψυχική τους υγεία, με στόχο να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του άγχους, με έμφαση σε προβλήματα που έχουν προκύψει από τις οικονομικές δυσκολίες, σε πρακτικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

Η παρέμβαση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων μέσα από την αύξηση της αίσθησης του ελέγχου της ζωής τους, της ευελιξίας στον τρόπο αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων και μέσω της βελτίωσης της ικανότητας επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες και θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα για δύο ώρες, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν.

Οι νέες Ομάδες Ψυχολογικής Υποστήριξης Ανέργων θα λειτουργήσουν στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νεάπολης (κάθε Τετάρτη 7-9 μ.μ., έναρξη 4.11.2015) και Συκεών (κάθε Τρίτη 6-8 μ.μ., έναρξη 3.11.2015), ενώ στη Δ.Ε. Πεύκων είναι ήδη σε εξέλιξη στο Συμβουλευτικό Σταθμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών (Τηλ.: 2313.313151) και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης (Τηλ.: 2313.329525).


Συντονιστές των Ομάδων είναι επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και συγκεκριμένα οι:

  • Γιάννης Πανίδης, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης,

  • Ανθούλα Κάγιου, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης,rejoin dimos neapolis sykeon logo

  • Χρύσα Τσιάπου, ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης.

Πληροφορίες:
Μάρω Βασσάρα, ψυχολόγος, αναπλ. προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δήμου Νεάπολης-Συκεών - Τηλ.: 2313.313160

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr