rejoin shutter synentey3hΟι Κώστας Αζακάς, Θανάσης Δουβλέκας, Κώστας Γραμμένος και  Βασίλης Γεωργάκης είναι οι Shutters. H αθηναϊκή μπάντα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο της EP «So High But Underground» στο ROMANTSO στις 21 Ιουνίου.
Μαζί τους θα είναι οι νεοσύστατοι Twisted Minded και ο Θανάσης Χουλιαράς των Kollektiva, σε guest εμφάνιση. Οι Shutters 3 χρόνια μετά από την ίδρυση τους, έπειτα από αρκετά live σε μαγαζιά και Φεστιβάλ, είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχουμε ακούσει στην rock/grunge σκηνή. Συναυλίες γεμάτες ενέργεια, δυνατά live και εκρηκτική διάθεση μας αναγκάζουν να πιστεύουμε ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη προσθήκη. Οι Shutters μας παρουσιάζονται!

1. Πως γνωριστήκατε μεταξύ σας;
Οι τύχες μας σμίξανε κάπου ανάμεσα στα θρανία και τα διαλείμματα ως τα "μπαρ της άγρια νιότης".

2. Το όνομα του συγκροτήματος πως προέκυψε;
Εμπνευσμένοι από την ταινία Shutter Island (Το Νησί των Καταραμένων) και με παρότρυνση φίλων, το Shutters κόλλησε και μας συνοδεύει έκτοτε.

3. Από το συγκρότημα γράφει κάποιος συγκεκριμένα τραγούδια ή είναι κάτι που κάνετε ομαδικά;
Οι συνθέσεις που περιλαμβάνονται στο EP και κάποιες που θα κυκλοφορήσουν εν καιρώ είναι του Κώστα (Αζάκα). Ωστόσο, κάθε καλλιτεχνική δημιουργία ειδικά σε μια μπάντα δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική δημιουργία που επηρεάζεται και αντλεί στοιχεία από τον καθένα.

4. Τα τραγούδια είναι  προσωπικές σας στιγμές ή σκέψεις που έχετε;
Είναι και τα δυο. Πολλές φορές είναι και σκέψεις γενικευμένες που ξεπηδούν μέσα από προσωπικές στιγμές.

5. Ποια είναι η πιο περίεργη στιγμή που σας έχει τύχει σε Live;
Να βγούμε και 4 μεθυσμένοι σε live! Δεν θυμόμαστε αν παίξαμε καλά αλλά εμείς το χαρήκαμε ιδιαίτερα. Επίσης μια φορά τρομάξαμε όταν σε ένα live μας στο Κ44 ένας τύπος σπρώχτηκε απ΄ το pit και καρφώθηκε με δύναμη στον τοίχο!

6. Έχετε συνεργαστεί με τα Τρύπια Καπέλα, τους Στίγμα αλλά και με τους KollektivΑ. Με ποιους κολλήσατε περισσότερο;

Σε κάθε συνεργασία βγαίνεις κερδισμένος με νέες εμπειρίες και νέα μαθήματα. Τα Τρύπια Καπέλα είναι πολύ καλά και ταλαντούχα παιδιά, τους Στίγμα τους ευχαριστούμε για τις ευκαιρίες που μας έδωσαν. Με του Kollektiva έχουμε έρθει πιο λόγο κοινού ήχου μας και περισσότερου κοινόχρηστου χρόνου.

7. Τι συνεργασίες θα θέλατε να κάνετε είτε από την ελληνική σκηνή είτε από την ξένη;
Από την Ελληνική σκηνή σαφώς τους Last Drive που είναι κατά τη γνώμη μας κορυφαία μπάντα. Από την ξένη θα μπορούσαμε να λέμε ονόματα για πολλή ώρα αλλά έχουμε την αίσθηση ότι θα κολλάγαμε πολύ με τους Foo Fighters. Ζούμε για να ελπίζουμε!

8. Στην ελληνική σκηνή μπορεί να επιζήσει ένα rock συγκρότημα δεδομένου ότι η ελληνικές σκηνές που φιλοξενούν rock/grunge συγκροτήματα δεν είναι πάρα πολλές;
Στην σημερινή Ελλάδα δυστυχώς δύσκολα κάποιος  θα πάει να δει μια μπάντα που δεν την ξέρει, ακόμα κι αν δε χρειάζεται να πληρώσει εισιτήριο. Δυστυχώς, έτσι δεν μπορεί να χτιστεί μια σκηνή. Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει ποιος επιβιώνει και ποιος όχι. Σίγουρα όμως θα θέλαμε να μην είμαστε μονάδες αλλά μέρος μιας γενικευμένης δημιουργικής ανάτασης και συμπόρευσης με πολλές μπάντες στο είδος μας.

9. Ποιος δίσκος σας ανάγκασε τον τελευταίο καιρό να πάτε σε δισκοπωλείο και να τον αγοράσετε;
Αγοράζουμε δίσκους, κάποιοι ανά εβδομάδα, αλλά θα συμφωνήσουμε από κοινού να πούμε των Madrugada το “Live at Tralfamadore”.

10. Στις 21 Ιουνίου θα παρουσιάσετε live to EP σας στο Romantso. Πως προέκυψε αυτή η συναυλία;
Το είναι δουλειά που ολοκληρώθηκε σε μια χρονιά και θεωρούμε ότι συμπυκνώνει πολύ ενέργεια, δυναμική και αρκετό αυθορμητισμό. Τώρα αισθανόμαστε ότι ήρθε η ώρα να το παρουσιάσουμε και πιστεύουμε ότι το Ρομάντσο είναι ο χώρος που μπορεί να βοηθήσει να πετύχουμε αυτό που έχουμε στο νου μας. Η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα θετική ως τώρα και προσμένουμε με ανυπομονησία την 21η Ιουνίου.

11. Ποια είναι τα σχέδια σας για το καλοκαίρι; Που θα σας ακούσουμε;
Να αναφερθούμε στα προσεχή σχέδια. Το Σάββατο 20 Ιουνίου θα είμαστε στο Blockfest στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Στις 21 Ιουνίου είναι η παρουσίαση/συναυλία μας στο Ρομάντσο.
Τα υπόλοιπα καλοκαιρινά live θα ανακοινωθούν στη σελίδα μας στο facebook.

Αποστόλης Ζαβιτσάνος
Υπεύθυνος Δημοσιογραφικής Τεκμηρίωσης
rejoin skywalker logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn