Rejoin.gr - Επιβίωση Ειδήσεις

Όνειρο μας, να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS.

rejoin oneiro mas na dosoume telos sto hiv aids fotoΜετουσιώνουμε το όνειρο μας, σε εκδηλώσεις και δράσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια και ενώνουμε τη φωνή μας με 28 πόλεις και 20 οργανώσεις, για να επικοινωνήσουμε το μήνυμα μας υπέρ της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και κατά του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS.

Οι τρεις μεγαλύτεροι δήμοι μαζί για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Σε μία συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων θα τοποθετήσουν την 1η Δεκεμβρίου,  ειδικά μεγάλα πανό στις προσόψεις των δημαρχιακών μεγάρων με το μήνυμα «Όνειρό μας να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS».

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της «Θετικής Φωνής», το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου θα αποτυπωθεί στο Λευκό Πύργο με ειδικό φωτισμό λέιζερ η κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων σε 8 πόλεις της περιφέρειας.

Τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» θα βρίσκονται την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Κατερίνη και στο Βόλο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στην Πάτρα και στο Αίγιο και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο Μεσολόγγι και στο Αντίρριο, για την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων HIV και διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού προς τους δημότες των πόλεων.

Όλη η Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις, 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τη φωνή τους με τη «Θετική Φωνή».

Στην Αθήνα, μέλη και εθελοντές της «Θετικής Φωνής» θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στην Πανόρμου, στον Ευαγγελισμό, στη Δάφνη, στον Άγιο Δημήτριο, στη Νερατζιώτισσα, στο Μαρούσι, στους Αμπελόκηπους, στον Κεραμεικό, στη Νέα Σμύρνη, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, στο Πάντειο, στη Νομική Σχολή, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στο Οικονομικό Πανεπίστημιο.

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου δίνουμε ραντεβού στις 18:30 στο Μοναστηράκι για τη δημιουργία ενός «red ribbon» με τη συμμετοχή μελών και εθελοντών της «Θετικής Φωνής», του «Κέντρου Ζωής» και της «PRAKSIS».

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχες δράσεις θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Μηχανιώνα, στο Ελευθέριο-Κορδελιό και στην Καλαμαριά.

Τοπικές, συνεργαζόμενες οργανώσεις θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και δωρεάν προφυλακτικά σε κεντρικά σημεία στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Καβάλα, στην Χαλκίδα, στη Ρόδο, στα Χανιά, στην Τρίπολη, στη Λήμνο, στη Λευκάδα, στα Γρεβενά, στον Βόλο, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στην Κοζάνη, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Ορεστιάδα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Διαγωνισμός ερασιτεχνικού βίντεο.

Σε συνεργασία με την ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, οι συμμετέχοντες καλούνται να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους για την πρόληψη και την τακτική εξέταση και κατά του στίγματος, με τη δημιουργία και αποστολή βίντεο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS.

Οι Minor Project με την Μαριέττα Φαφούτη, ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο Theodore και οι Bee Jizz δίνουν συναυλία στο «six d.o.g.s.» την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Όλη η πόλη, ένα πάρτυ.

Συνέντευξη τύπου.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «Κέντρο Ζωής» και η «PRAKSIS» διοργανώνουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιασθούν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα από εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι τρεις οργανώσεις θα παρουσιάσουν μία συνολική επιτήρηση των κοινωνικών εξελίξεων αναφορικά με το HIV/AIDSστην Ελλάδα και των αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την πλευρά των ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών. Η συνέντευξη τύπου θα κλείσει με την βράβευση σε δημόσιο πρόσωπο για τη συμβολή του στην αποστιγματοποίηση των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του AHF Europe και των εταιρειών Gilead και GSK, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την ΕΡΤ, το Rotaract Club Βόλου, το Antivirus, το Mtv, το Εν Λευκώ, την Athens Voice, το avopolis, το ελculture, το popaganda, το six d.o.g.s. και τις οργανώσεις Κέντρο Ζωής, PRAKSIS, Homophonia, La Petite Cantine Project, ΚΟΙΝΣΕΠ  Ένταξη, Σύλλογος ΑμεΑ Ιππόκαμπος, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Νεολαία UNESCO, ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, Θράκας Ιππέας, ΚΕΘΕΑ Κιβωτός, Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εύβοιας, Λάρισας, Ρόδου, Χανίων, Αρκαδίας, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο, LGBT ομάδα Πάτρας Blender, LGBT ομάδα Ηρακλείου Conqueer.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr