diigimaΠανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος προκήρυξε το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής με θέμα συναφές με την Αλληλεγγύη.

Ο διαγωνισμός παραμένει ανοικτός από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που οργάνωσε το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης και  η Κριτική Επιτροπή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέντευξη τύπου, παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής  Ιωάννη Σταθόπουλου, παρουσιάστηκαν  οι όροι συμμετοχής στο Διαγωνισμό, οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δικτύου  ( ), καθώς και οι στόχοι της διοργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσε η κα. Τζένη Θεοφανοπούλου,  εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής, στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αξίας της αλληλεγγύης σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση, σε συνθήκες μάλιστα ειρήνης. Ωστόσο, παράλληλα με τη λογοτεχνική απόδοση του προβληματισμού γύρω από το ζήτημα της Αλληλεγγύης, ο διαγωνισμός στοχεύει σε απτά αποτελέσματα για άνεργους και άστεγους συμπολίτες μας, καθώς, τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε ένα βιβλίο που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο  θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους.

Ο κ. Χριστόφορος Κάσδαγλης, μέλος της Επιτροπής, τόνισε το γεγονός ότι, αν και στις μέρες μας γίνεται μεγάλη κουβέντα για την ανεργία, με αριθμητικές κυρίως αναφορές, το πραγματικό πρόβλημα των ανέργων αποσιωπάται. Ο ίδιος μάλιστα, με αφορμή τον προβληματισμό του πάνω στο ζήτημα αυτό, συγκέντρωσε πάνω από 2.000 ιστορίες ανέργων, από τις οποίες προέκυψε και το βιβλίο που ο ίδιος επιμελήθηκε Το ημερολόγιο ενός ανέργου. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει γνωστή η φιλοσοφία του διαγωνισμού, σε όσο το δυνατόν πλατύτερο κοινό, προκειμένου να προβληματιστεί, να συμμετέχει και να γράψει.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Νόλλας, μέλος της Επιτροπής, τόνισε ότι, πέρα από την εμπιστοσύνη που τρέφει προς τον κ. Κάσδαγλη, δέχτηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή και να βοηθήσει στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, γιατί πεποίθησή του είναι ότι «με αυτόν τον διαγωνισμό δίνουμε το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται τους συνανθρώπους τους και που, κυρίως, τους εκτιμούν ως δημιουργικές προσωπικότητες».   

Η κ. Niemands Rose (Πέλα Σουλτάτου), μέλος της Επιτροπής, τόνισε ότι αν και η ίδια η έννοια του «Διαγωνισμού» υποκρύπτει την έννοια του ανταγωνισμού, η οποία τη βρίσκει αντίθετη, αυτή η ανταγωνιστικότητα αίρεται αφενός από το γεγονός ότι πρόκειται για μία «από τα κάτω» διοργάνωση, αφετέρου από το ίδιο το θέμα του διαγωνισμού, την Αλληλεγγύη, η οποία είναι, σύμφωνα με τη δική της οπτική, «μια άλλη ονομασία της ανθρωπιάς».

Ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, επικεφαλής των εκδόσεων Ταξιδευτής και μέλος της Επιτροπής, δήλωσε ότι θέτει στη διάθεση του Δικτύου και της πρωτοβουλίας που αυτό ανέλαβε όλο το μηχανισμό των εκδόσεών του, τονίζοντας την ανάγκη να πάρει ο Διαγωνισμός πανελλαδική αλλά και διεθνή διάσταση, αξιοποιώντας, όπου είναι δυνατόν, τον ελληνισμό του εξωτερικού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχία του Διαγωνισμού θα κριθεί από το εάν τελικά θα καταφέρει να αποτελέσει «ένα εργαλείο προκειμένου να καταφέρουν να ζήσουν πέντε άνθρωποι».

Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, τόνισε τη σοβαρή και σταθερή παρουσία του Δικτύου στην Πόλη τα τελευταία χρόνια, ευχήθηκε κάθε επιτυχία «στην ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δίκτυο» και δήλωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr