morfes-ekfrasisjΤα παιδιά είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός μας. Είναι το μέλλον μας. Γι΄αυτό όταν κοιτάζουμε τα παιδιά πρέπει να βλέπουμε το μέλλον.Αυτό που χρειάζεται για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, είναι να μεταφράσουμε όλη μας την κατανόηση σε απλούστερους όρους και να ρυθμίσουμε σύμφωνα με αυτούς τη ζωή μας. 
Γιατί τα παιδιά επηρεάζονται στην πραγματικότητα πιο βαθιά από τα παραδείγματα που τους δίνουμε, και μόνο κατά δεύτερο λόγο από εξηγήσεις, όταν αυτές είναι πολύ απλές και ξεκάθαρες. 
Το πιο σημαντικό είναι να μεγαλώσουν σε μια ατμόσφαιρα ελεύθερη από αρνητικότητα, μέσα στην οποία θα ενθαρρύνονται να έχουν σιγουριά και να εκφράζουν τον πραγματικό εαυτό τους.
Ας τους διδάξουμε τη φιλαλήθεια, την τιμιότητα, την ειλικρίνεια. Αυτό καλύπτει τα πάντα!
Έχοντας αυτό ως γνώμονα, νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο καλλιτεχνικό σχολείο για παιδιά κι εφήβους.Ένα σχολείοπου δεν περιλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα, ένα σχολείο που δίνει στο παιδί το χώρο, την ευκαιρία και την γνώση να αναπτυχθεί αρμονικά. Δηλαδή να αναπτύξει μια ισορροπία και μια αρμονική ανάπτυξη τόσο της νόησ​ή​ς του
​,​όσο του συναισθήματός του και της κίνησ​ή​ς του!
Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας ως οργανισμός που βρίσκεται κοντά στα παιδιά εδώ και 21 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων , αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη σύσταση του πρότυπου καλλιτεχνικού σχολείου «Αρμονική Ανάπτυξη για παιδιά κι εφήβους» με δωρεάν φοίτηση των παιδιών!
Κι αν όλα αυτά ακούγονται διαφορετικά, οι τρόποι υπάρχουν και είναι πολύ απλοί!
 
Τι είναι η Αρμονική Ανάπτυξη
 
Είναι ένα  πρότυπο σχολείο που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες και δημιουργήθηκε από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ με πρωταρχικό στόχο να μπορεί να εμφυσηθεί στα παιδιά και στους εφήβους η λαχτάρα για ελευθερία και ομορφιά, να δώσει αρμόζοντα εφόδια που οι νέοι να μπορούν να κατανοήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες και τους προσωπικούς τους στόχους! Είναι ένα σχολείο ομάδα. Σ’ αυτή την ομάδα τα παιδιά στον κύκλο καθισμένα, θα μπορούν να βλέπονται και να συνομιλούν με τάξη, να ονειρεύονται και να τακτοποιούν τις σκέψεις τους, να προτείνουν, αλλά και να ακούνε.
Ο ως άνω στόχος θα επιτευχθεί με κατάλληλες ασκήσεις για παιδιά και εφήβους, όπου θα οξυνθούν έμφυτές ή επίκτητες τους ικανότητες, όπως: παρατηρητικότητα, επικοινωνία, φαντασία, δημιουργικότητα, επιδεξιότητα.
 
Τι μαθαίνουν τα παιδιά
 
Με αφετηρία πηγές από την  αρχαία ελληνική παιδεία και κυρίως την φιλοσοφία (Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκτητος, Πλούταρχος, Επίκουρος), αλλά και από  άλλους άξιους μελετητές , ερευνητές και διανοητές, όπως τους,Nicoll Maurice, Rodney Collin,PeterBrook, CarlOrff, JohnBennet, RudolfLaban,ZoltánKodaly, M. Chechov, Δ. Ροντήρης, το ​σ​χολείο μας θα διδάσκει:
 
 •   Μουσική, κίνηση, χορούς
 • Θέατρο και συναισθήματα
 •  Διδασκαλία μουσικών οργάνων
 •  Ασκήσεις επικοινωνίας και παρατηρητικότητας
 • Πρακτικές λογικής και ηθικής
 
Πώς λειτουργεί:
 
 •  Η φοίτηση  θα είναι τετραετής.
 • Η  διδασκαλία θα είναι δυο φορές την εβδομάδα.
 • Το σχολείο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 εως 14 χρονών.
 •  Θα λειτουγεί κι ένα προπαρασκευαστικό τμήμα για παιδιά από 6-10 χρονών (1 φορά την εβδομάδα)
 • Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται από τον Θωμά Κινδύνη, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος σπουδών, αλλά και από μια ομάδα εξαιρετικά επιδέξιων μουσικοπαιδαγωγών και εκπαιδευτών διαφόρων άλλων ειδικοτήτων όπως τον Δημήτρη Παλαιογιάννη, τη Νάνσυ Κλαμπάτσα, την Άννα-Σεβαστή Τζίμα και τη Βλασία Βερβέρη.
 • Η φοίτηση είναι δωρεάν για τα παιδιά.
 • Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα Οκτωβρίου.
 • Το σχολείο καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα με δωρεές-εισφορές μελών και χορηγίες.
 •  Εγγράφονται παιδιά και έφηβοι που έχουν επιλεχθεί κατόπιν συστηματικής ακρόασης που θα διαρκέσει τέσσερα ωριαία μαθήματα. Στην ακρόαση αυτή, αυτό που ζητάμε και παρατηρούμε είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, να έχουν όρεξη κι ότι έχουν τη θέληση να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.
Πότε: Τρίτη 21/10 στις 17.00 για (παιδιά από 10-14 χρ.)
Τετάρτη 22/10 στις 17.00 (για παιδιά από 6-10 χρ.)
Πού: ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr