rejoin kentro

Ένα «κοινωνικό ΚΕΠ» που στηρίζει τους πολίτες και ειδικά μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Μια ακόμη κοινωνική δομή λειτουργεί ο Δήμος Τρικκαίων. Από την 1η Μαρτίου 2018 θα είναι στη διάθεση όλων των τρικαλινών και ιδίως όσων αντιμετωπίζουν πτυχές της κρίσης, το Κέντρο Κοινότητας.
Η νέα υπηρεσία που, με απλά λόγια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κοινωνικό ΚΕΠ». Διότι στο Κέντρο Κοινότητας, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με θέματα κοινωνικής πολιτικής. Επιδόματα, κρατικές παροχές, δικαιώματα, θέσεις απασχόλησης, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ΤΕΒΑ, δομές σίτισης, άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, συμβουλευτική, δράσεις για παιδιά, προγράμματα επαγγελματικού  προσανατολισμού και πλήθος άλλων.
Ο βασικός σκοπός του Κέντρου Κοινότητας, είναι «η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς  για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, υπηρεσίες που θα λειτουργούν υποστηρικτικά με τις δομές του Δήμου και θα προσφέρουν όλα όσα απαιτούνται για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και παροχή βοήθειας». Το Κέντρο συλλειτουργεί με το υπάρχον «Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων», ως μία δομή.
Το Κέντρο Κοινότητας εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό περίπου 420.000€ για τα λειτουργικά έξοδα για τρία χρόνια, με τον Δήμο Τρικκαίων να υποβάλλει έγκαιρα τον σχετικό φάκελο. Αποτελεί δομή συμπληρωματική της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, και εποπτεύεται από αυτή. Στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και διοικητικό υπάλληλο και λειτουργεί στο κτήριο του Α’ ΚΑΠΗ, επί της οδού Ομήρου 6, στα  Τρίκαλα, Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-15:00 ( τηλέφωνο επικοινωνίας: 24310 36900, 24310 36928, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Το Παράρτημα Ρομά στο Κηπάκι του Δήμου Τρικκαίων στελεχώνεται από Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο, Παιδαγωγό, Νοσηλεύτρια και Διαμεσολαβητή. Λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-15:00 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2431079295)

Ο χώρος στον οποίο λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας είναι ο χώρος στέγασης και συγκέντρωσης Δομών του Δήμου. Μέσω της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος για ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο ίδιο κτήριο αναμένεται να στεγαστούν:

  • το Κοινωνικό Εστιατόριο
  • το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων,

Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε το περασμένο φθινόπωρο αναμένοντας έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Π.Ε.Π Θεσσαλίας  για ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης, με προϋπολογισμό περίπου 285.000 ευρώ. Στον ίδιο χώρο, ορισμένη ημέρα λειτουργεί και το Γραφείο Ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Ετσι ο Δήμος Τρικκαίων αποκτά έναν ενιαίο χώρο για τους συμπολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν τα δικαιώματά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και παροχές.


 Πηγή: Δήμος Τρικκαίων

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr