khpos peiraiosΣτο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα φιλοξενηθούν στον Κήπο της Πειραιώς 260 μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο που στόχο έχουν να ομορφύνουν τις βραδιές μας μετά τις παραστάσεις με μουσική, ποτό και χαλαρή διάθεση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Τρίτη 24 Ιουνίου
Λυρική βραδιά, στις 22.30
Ομάδα λυρικών τραγουδιστών σε μια βραδιά με τραγούδια μιούζικαλ, τζαζ, όπερας, οπερέτας και ιταλικές καντσονέτες με συνοδεία πιάνου.
Συντελεστές: Λαμπρινή Καρτάλη, Χρήστος Λάζος, Γιώργος Ζωγράφος, Παύλος Μαρόπουλος, Βενιαμήν Χατζηκουμπάρογλου.

Κυριακή 29 Ιουνίου
Ρεμπέτικη βραδιά με τη Σοφία Εμφιετζή, στις 22.30
Με αφετηρία την Αθηναϊκή Κομπανία και φτάνοντας μέχρι το «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη, το «Τραγούδι για την Κοκκινιά» και το «Ταξίδι» του συγκροτήματος Δρόμος, η Σοφία Εμφιετζή διεκδικεί επάξια τον τίτλο της αυθεντικής λαϊκής ερμηνεύτριας. Με παρακαταθήκη την πολυετή πείρα της θα μας ξεναγήσει σε παλιά και νεώτερα λαϊκά μονοπάτια υπό την ενορχήστρωση και το μπουζούκι του Νώε Ζαφειρίδη και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών. Αποσκευές τους το μεράκι και η αγάπη τους για το καλό λαϊκό τραγούδι.

Συντελεστές:
Νώε Ζαφειρίδης - μπουζούκι
Κώστας Τσεκούρας-κιθάρα
Δημήτρης Γκίνης-ακορντεόν
Θοδωρής Κουέλης-μπάσο
Μιράν Τσαλικιάν-μπαγλαμάς

Παρασκευή 27 Ιουνίου έως και την Κυριακή 29 Ιουνίου
Ο εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος ο Αυστριακός Μίκαελ Κλίεν θα παρουσιάζει την περφόρμανς Jerusalem - ChoreographyforGreece σε έναν ανοιχτό χώρο όπου η είσοδος και η έξοδος των θεατών θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια συνάντηση 13 περίπου προσώπων – μια μικτή ομάδα – που αποτελείται απο επαγγελματίες και μη χορευτές, οι οποίοι θα στήσουν μια διαδραστική «παράσταση – εγκατάσταση». Καθώς οι θεατές και οι συμμετέχοντες θα κινούνται ελεύθερα στο χώρο αναμένεται να αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσω των αισθήσεων και της κίνησης. Οπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Κλίεν οι ερμηνευτές δεν θα ακολουθήσουν αυστηρές χορογραφικές οδηγίες. Θα κινηθούν αυθόρμητα με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο το «χορό που θα έκανε ο καθένας σπίτι του ή με τους φίλους του». Το όλο εγχείρημα κρύβει πίσω του έναν προβληματισμό για την κρίση του Δυτικού πολιτισμού στον οποίο έχει υπερτροφήσει η λογική και ο καταναλωτισμός έναντι του συναισθήματος, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Σε αυτές τις σκέψεις παραπέμπει άλλωστε και ο τίτλος Jerusalem, που με τη σειρά του παραπέμπει στο ομότιτλο ποίημα του Ουίλιαμ Μπλέικ.

Ωρα έναρξης 7:00 – Είσοδος Ελεύθερη
27-29 Ιουνίου Πειραιώς 260 Κτήριο Α
Περφόμανς
Μίκαελ Κλίεν
Jerusalem - Choreography for Greece

Χορογραφία: Michael Kliën
Μουσική: Volkmar Klien
Δραματουργία: SteveValk
Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: JeffreyGormly, Βικτώρια Κοτσάλου

Τρίτη 1 Ιουλίου
Rast Hitzaz & Λένα Κιτσοπούλου, στις 22.30

Στράτος Γκρίντζαλης (τρίχορδο μπουζούκι, φωνή)
Μπάμπης Παπαδημητρίου (μπαγλαμάς, τρίχορδο μπουζούκι, φωνή)
Γιάννος Περλέγκας (κιθάρα, φωνή)
Συμμετέχουν: Δημήτρης Παπαδάμης (ακορντεόν), Νικόλας Καραολάνης (βιολί), Λένα Κιτσοπούλου (φωνή).

Δευτέρα 7 Ιουλίου
«Ο Αγγελος Παπαδημητρίου και η Ελένη Κοκκίδου ξεχνάνε...» στις 23.00

Αγγελος Παπαδημητρίου: τραγούδι
Ελένη Κοκκίδου: τραγούδι
Νίκος Πλάτανος, Βάλια Πλαϊνη: πιάνο

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr