ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ.
βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις

rejoin vradies theatrou

rejoin 21 ianouariouΟι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα, σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Η επιλογή των θιάσων θα γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ με γνώμονα την καλλιέργεια θεατρικής συνείδησης στους πολίτες. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όλα τα είδη θεάτρου: αρχαίο, σύγχρονο και κλασικό και να προβάλλουμε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και θιάσους. Γνώμονας μας και οδηγός μας είναι τα πιστεύω του μεγάλου θεατράνθρωπου, του Κάρολου Κουν:

«Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Η αφετηρία και η βάση του θεάτρου πρέπει να είναι η ΠΟΙΗΣΗ και η ΜΑΓΕΙΑ. Αν λείψουν αυτά δεν υπάρχει θέατρο.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκινούν με μια κωμωδία από την Πολιτεία Θεάτρου με τίτλο:

«Η κυρία Προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ

σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή την Πέμπτη 21 Ιανουάριου 2016 και ώρα 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Πρόκειται για μια κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών όπου μέσα από το άφθονο γέλιο αναδεικνύονται όλα τα φαινόμενα σήψης που επικρατούν στα Υπουργεία, η Κακοδιοίκηση, η Ρουσφετολογία, η Αναξιοκρατία, η Ατιμία που υμνεί την Τιμιότητα, η Δικαιοσύνη που βρίσκεται μόνιμα εν Αδίκω και όλα αυτά διαχρονικές «αξίες» …Παρίσι αρχές 20ου αιώνα…Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικών/Κοστουμιών/Μουσικής: Μαρία Μπαλτατζή Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτης Δημάκης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Ιτσινές, Παντελής Μιχαλακάκης, Μαρία Μπαλτατζή και Βέτα Γκατζά – Κατερίνα Φερενίδου.

ΧΟΡΗΓΟΣ:

rejoin mouzenidis travel logo

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

rejoin xorigoi epikoinonias kinimatografos alexandros

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr