rejoin imerida agrotiki epaggelmatiki diexodos foto
Στα πλαίσια της Δια βίου Μάθησης, αλλά και της αύξησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας εν μέσω κρίσης, τα οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρία Συμβούλων ErgoQ και την Υδρογεωτεχνική, Ημερίδα με θέμα την «Αγροτική Επαγγελματική Διέξοδο με Θησαυρούς της Ελληνικής Γης».

rejoin maketa agrotiki epaggelmatiki diexodosΗ Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Αγροτικής Παραγωγής Νέων Προσοδοφόρων Καλλιεργειών είτε από άνεργους, είτε από αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και γεωργούς οι οποίοι προβληματίζονται για το οικονομικό τους μέλλον.

Η χώρα μας διαθέτει θαυμαστή βιοποικιλότητα και μεγάλο αριθμό από γνωστά και άγνωστα στο ευρύ κοινό αρωματικά και θεραπευτικά φυτά. Καθώς η διεθνής φαρμακοβιομηχανία στρέφεται όλο και περισσότερο στη φύση για νέα φάρμακα και θεραπείες, η δυνατότητα επαγγελματικής αξιοποίησης της πλούσιας χλωρίδας της Ελληνικής Γης φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστική. Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί συγκεκριμένα στην καλλιέργεια, μεταποίηση, εμπορία και εξαγωγή της Τσουκνίδας, του Τριβολιού, της Λουΐζας, του Δενδρολίβανου, της Πικραλίδας, και του Μάραθου. Στα πλαίσια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, το πώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά με την καλλιέργεια των παραπάνω φυτών, τα παραγόμενα προϊόντα (αφεψήματα, συμπληρώματα διατροφής, πρώτες ύλες βιομηχανίας κ.α.) η αγορά – εμπορική αξιοποίησή τους στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, οι επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης του εγχειρήματος αυτού.

Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305–307) στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητές της Ημερίδας είναι μέλη της Πανεπιστημιακής  κοινότητας  της πόλης μας, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Σύμβουλοι Μικροχρηματοδότησης Επιχειρήσεων, καθώς και Σύμβουλοι Ποιότητας, Ασφάλειας Τροφίμων και Εξαγωγών.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι: TÜV AUSTRIA Hellas, ΕΒΥΠ Ε.Ε.,  Λιπάσματα Χαλκιδικής ΑΒΕΕ,  Περί αγρών Τσιαούσης Κ. – Χαντέ Ο. ΟΕ, Zeolithos, Marathon Data Systems, Eurobank, Χριστόφορος Γκλαβένος.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό:

Κωνσταντίνος Κουντούρης: Εκπρόσωπος Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ιωάννης Ταχματζίδης: Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αγροτική Οικονομίας
Κατερίνα Γρηγοριάδου: Πρόεδρος Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος
Κωνσταντίνα Μαζαρακίδου: Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Αγροτικών Προγραμμάτων ΙΑΝΑΠ

Εισηγητές Ημερίδας

 • Χρήστος Λάκης: Καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ, MSc Διαχείρισης Εδαφικών Πόρων
 • Δήμητρα Ζερβάκη: General Manager & Business Coach
 • Στέφανος Κουζώφ: Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μηχ. Παραγωγής & Διοίκησης, MBA, ErgoQ
 • Πάνος Ρεμούνδος: Εκπρόσωπος Argo Design Branding
 • Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος: Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού Τομέα TUV Austria Hellas

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Νέους
 • Ανέργους
 • Γεωπόνους
 • Υποψήφιους και υφιστάμενους:
 • Αγρότες
 • Επαγγελματίες και
 • Επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας οι οποίοι προβληματίζονται για το οικονομικό τους μέλλον.

Ημερομηνία, ώρα & χώρος διεξαγωγής
Ημερομηνία: Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
Ώρα προσέλευσης: 10:00 π.μ.

Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 – 307, Θεσσαλονίκη

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07), την ErgoQκαι την Υδρογεωτεχνική.
Επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή
Φάκελος συνέδρου
Σελίδες σημειώσεων
Στυλό

Δηλώσεις συμμετοχής

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλώ κάνετε έγκαιρα κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής εδώ

Πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2310500473 – 2311242499.
Μπορείτε επίσης να μας επισκεφθείτε στις εγκαταστάσεις μας για να σας εξυπηρετήσουμε προσωπικά.
Δωδεκανήσου 23, 4οςόροφος, Θεσσαλονίκη
Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς της Ημερίδας

rejoin xorigoi epikoinonias agrotiki imerida

  

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr