rejoin ta paramuthia tis pepikasΤα «24 σοφά αδελφάκια» και μαζί τους «Ο Χρυσαφένιος και τα μαγικά του ταξίδια» θα συναντήσουν τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας - Αγ Ι. Ρέντη. Παράλληλα τα παιδιά θα γνωρίσουν τα «ασφαλή μονοπάτια του διαδικτύου», γονείς και εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού (bulling).

Για τρίτη χρονιά οι βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη συνεργάζονται με το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» συμμετέχοντας στην καμπάνια «Το Παιδί- Πολίτης». Από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν, να εντοπίσουν και να επιλέξουν θέματα που αφορούν στην αξία της ζωής, στην παιδεία, στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, στους κανόνες της σωστής χρήσης του διαδικτύου, στο σεβασμό.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τα Δικαιώματα του παιδιού που είναι στις 20 Νοέμβρη, με κεντρικό σύνθημα: Διεκδικώντας των παιδική μου ηλικία, οικοδομώ την ταυτότητα του πολίτη. Τι σημαίνει το παιδί-πολίτης στη σύγχρονη δημοκρατία; Με ποιους τρόπους και με ποια υλικά τα παιδιά οικοδομούν τη δημοκρατική τους ταυτότητα; Ποια τα περιεχόμενα αυτής της ταυτότητας; Ποιο το νόημα της συμμετοχής και της υπεύθυνης στάσης μέσα στην κοινωνία; Πως ένα παιδί μπορεί να κατανοήσει τις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, των διακρίσεων, των θεσμών, της διαφορετικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης;

rejoin o xrusafenios kai ta magika tou taxidiaΑξίζει να σημειωθεί ότι τo «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το 2000 για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ, με σκοπό την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα με στόχο να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, 10:00 π.μ.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας,
Ώρα: 10.00 π.μ.

«24 σοφά αδελφάκια».
Μια διαφορετική γνωριμία με την αλφαβήτα. Μια χαρούμενη και δεμένη οικογένεια η μαμά αλφαβήτα και τα 24 παιδάκια της, μας διηγούνται με τρυφερό τρόπο την ιστορία τους. Τι τρόπους σκέφτηκαν τα είκοσι τέσσερα σοφά αδελφάκια, για να βοηθήσουν του ανθρώπους; Άραγε με ποιο διασκεδαστικό τρόπο βοηθούν τα παιδάκια να μάθουν την αλφαβήτα; Η συγγραφέας Δέσποινα Φίλιου παρουσιάζει το βιβλίο της σε μαθητές της Ά και Β΄τάξης.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας,
Ώρα: 18.00

«Σχολικός εκφοβισμός- Στάση της οικογένειας και του σχολείου»
Ο σχολικός εκφοβισμός (bulling) είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, το οποίο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως και απασχολεί μεγάλο ποσοστό παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να λάβει ποικίλες μορφές. Οι πιο συχνές μορφές σχολικού εκφοβισμού είναι οι εξής: η σωματική, η λεκτική, η κοινωνική και η ηλεκτρονική. Ο παρατεταμένος και διαρκής σχολικός εκφοβισμός μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και τη ψυχική υγεία του παιδιού καθώς και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του. Η κλινική ψυχολόγος-συστημική-οικογενειακή σύμβουλος κ. Αποστολία Ντέκοβα, ενημερώνει γονείς και εκπαιδευτικούς για το επίκαιρο αυτό θέμα.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου,
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη
Ώρα: 11:00 π.μ.

«Ο Χρυσαφένιος και τα μαγικά του ταξίδια»
Ένα παραμύθι για τις αξίες της ζωής όπως είναι η αγάπη, ο σεβασμός, η φιλία, η ευγένεια ψυχής. Επίσης τα παιδιά θα γνωρίσουν διάφορους χαρακτήρες ανθρώπων. Πως γίνονται όλα αυτά; Με το ταξίδι του Χρυσαφένιου στον κόσμο. Η συγγραφέας Δέσποινα Φίλιου παρουσιάζει το βιβλίο της στα παιδιά της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου
Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας,
Ώρα:10:00 π.μ.

«Ψάχνω, βρίσκω τα ασφαλή μονοπάτια του διαδικτύου»
Ο Μηχανικός Πληροφορικής κ. Μελέτιος Νέζης, Υπάλληλος Δήμου Νίκαιας, Αγ. Ι. Ρέντη ενημερώνει τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης, για τους κανόνες της σωστής χρήσης του διαδικτύου, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης από τους κινδύνους που παρουσιάζονται.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΑΡΚΑΔΙΟΥ 23

ΤΗΛ. 2104936680

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ
ΜΠΙΧΑΚΗ 15
ΤΗΛ. 2104838374

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr