ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

rejoin dimos neapolis sykeon logoΤο «Σπίτι των Παιδιών» άνοιξε για δασκάλους και παιδιά…

Βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών από την «ΠΥΞΙΔΑ» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Το δεύτερο σπίτι των παιδιών, το σχολείο που τους υποδέχεται και τους φιλοξενεί καθημερινά, προσφέροντάς τους γνώση κι εκπαίδευση, άρχισε να… ζεσταίνεται και να χρωματίζεται με τα χρώματα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της φιλίας. Πρωταγωνιστές και… μάστορες τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», αρχικά, και οι εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί, στη συνέχεια, που ανέλαβαν να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν τις συνθήκες για ένα ιδανικό και φιλικό σπίτι-σχολείο.

rejoin zografia dimou nikaias fotoΠρόκειται για «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ», το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα της «ΠΥΞΙΔΑΣ» με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στο σχολείο. Οι πόρτες του άνοιξαν και για φέτος για τους δασκάλους και τα παιδιά (22.9). Μέσα από την υλοποίηση βιωματικών σεμιναρίων, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Στο αρχικό διήμερο της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες επεξεργάστηκαν με βιωματικό τρόπο το θέμα της εμψύχωσης της ομάδας των μαθητών και της ενίσχυσης της συνεργασίας στην ομάδα της τάξης, καθώς και την επιθετικότητα ενηλίκων και παιδιών, αλλά κυρίως την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό στο σχολείο.

Επικοινωνία και συνεργασία

Όπως ανέφεραν οι δάσκαλοι, μια ομάδα παιδιών γίνεται καλή παρέα όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, επικοινωνία, κατανόηση, ενσυναίσθηση, σεβασμός, αποδοχή, φιλία, υποστήριξη, συνεργασία, θαυμασμός, μοίρασμα, κοινά ενδιαφέροντα, αγάπη. Αυτά πρόκειται μέσα από το πρόγραμμα να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους.

Όσον αφορά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας και του εκφοβισμού στο σχολείο, τόνισαν την ανάγκη για επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ γονέων και δασκάλων και παρεμβάσεις με διάρκεια και συνέπεια μέσα στο σχολείο που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 20 ώρες βασικής εκπαίδευσης και 5 ομαδικές εκπαιδευτικές-υποστηρικτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του. Διοργανώνεται με την υποστήριξη του Σχολικού Συμβούλου Σ. Μαρκάδα και συμμετέχουν σε αυτό 16 δάσκαλοι και δασκάλες από σχολεία της Νεάπολης (2ο, 5ο και 7ο Δ.Σ.), του Αγ. Παύλου (1ο Δ.Σ.) και των Πεύκων(1ο Δ.Σ.), ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν αντίστοιχα σεμινάρια στην επαρχία Λαγκαδά.

  • Οι δάσκαλοι των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Λαγκαδά και Βόλβης, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αντίστοιχο σεμινάριο για να δουλέψουν στη συνέχεια με τους μαθητές τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» στα τηλέφωνα: 2310.202015 και 2310.204453

Τηλέφωνο: 2313 313125, -6, -7
Fax: 2310 629185
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.dimosneapolis-sykeon.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr