rejoin dimos neapolis sykeon logoΣε… θέση μάχης για την προετοιμασία των αιτήσεων

● Σε έξι σημεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα προετοιμάζεται η υποβολή των αιτήσεων των γονέων για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης» ● Σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχόμενο ωράριο τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των γονέων  

Στην υπηρεσία των εργαζόμενων ή άνεργων μητέρων τέθηκε ο υπηρεσιακός μηχανισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να συμβάλλει στην προετοιμασία τους για την υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη των παιδιών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Ήδη ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, που είναι η ΕΕΤΑΑ, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα συλλογικά όργανα των δήμων για τη δραματική περικοπή των θέσεων (30%) και την υποχρηματοδότησή του, προχώρησε στην έκδοση της σχετικής πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς, που θα γίνεται από την Τετάρτη 5 έως και την Τετάρτη 18 Αυγούστου (12 μ.).

Ήδη από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε η σχετική πρόσκληση του προγράμματος, το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους. Κατά την περίοδο μάλιστα της υποβολής των αιτήσεων, οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν σε συνεχόμενο ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ακόμη και το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί έξι σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:

Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου:

Συμβουλευτικός Σταθμός Αγ.Παύλου (δημ. κατάστημα) - Ηπείρου 9-11

Τηλ.: 2313.300206

Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός Νεάπολης (δημ. κατάστημα) - Ελ. Βενιζέλου 125 Τηλ.: 2313. 329525
  • Ωδείο Νεάπολης - Ελ. Βενιζέλου 72 - Τηλ.: 2310.616710

Δημοτικό Ενότητα Συκεών

  • Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (Δημαρχείο) - Στρ. Σαράφη 1

Τηλ.: 2313.313 151

  • Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών - Κομνηνών 38 - Τηλ.: 2310.638058

Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων (δημ. κατάστημα) - Ειρήνης 19

Τηλ.: 2313.502226

4.684 προσφερόμενες θέσεις

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και στο πλαίσιο του προγράμματος της «Εναρμόνισης» έχουν προγραμματισθεί να λειτουργήσουν 28 τμήματα βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, δυναμικότητας 1.077 θέσεων, οι οποίες, όμως, λόγω της περικοπής του 30% μειώνονται στις 744 θέσεις. Αντίστοιχη μείωση επιβλήθηκε και στις θέσεις των ΚΔΑΠ, με τον τελικό αριθμό προσφερόμενων θέσεων να φθάνει στις 3.816 με τις θέσεις στα ΚΔΑΠμεΑ να παραμένουν σταθερές στις 124, με τις προσφερόμενες θέσεις συνολικά να φθάνουν στις 4.684.

«Το πρόγραμμα είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο για τους εργαζόμενους γονείς, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν το έχουν αντιληφθεί πλήρως. Έτσι, με τους νέους όρους που καθιέρωσαν πολλές χιλιάδες παιδιά σε πανελλήνιο επίπεδο θα μείνουν εκτός των κοινωνικών δομών και των προγραμμάτων, παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις μας και τις έντονες διαμαρτυρίες μας. Στο δήμο μας, ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά εξασφαλίσαμε, έστω μέσα σ’ αυτά τα πολύ πιεστικά και απαράδεκτα περιθώρια, τις περισσότερες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, επιδιώκοντας σταθερά να στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις δοκιμαζόμενες από την κρίση και την ανεργία τοπικές κοινωνίες, και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των αναγκών», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει, επίσης, και στην οργάνωση των Υπηρεσιών του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων γονέων. «Σταθερά, όπως πάντα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε τίποτα να μην αφεθεί στην τύχη του και για τυπικούς λόγους κάποιου λάθους απορριφθεί κάποια αίτηση γονέα. Όλο το διάστημα της περιόδου των αιτήσεων, δουλεύοντας μάλιστα σε συνεχόμενο ωράριο μέχρι το βράδυ και το σαββατοκύριακο, ειδικά καταρτισμένα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι έτοιμα να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία των αιτήσεων. Τα δικαιολογητικά είναι πολλά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, και να μη διστάσουν οι γονείς να ζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος τύπωσε ήδη πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβάνοντας αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα, το οποίο στο δήμο μας υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο: 2313 313125, -6, -7
Fax: 2310 629185
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Site: www.dimosneapolis-sykeon.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr