rejoin kalokairi stin a8inaΣταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας αποτελούν οι περισσότερες από 150 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), "Καλοκαίρι  στην Αθήνα", που παρουσίασαν στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Τεντόμας.

«Οι εκδηλώσεις αναδεικνύουν πολλές περιοχές και μεταβάλλουν γειτονιές της Αθήνας σε πόλους μουσικής, θεάτρου, ψυχαγωγίας και εκπαιδευτικών δράσεων. Αποκεντρωνόμαστε και ερχόμαστε πιο κοντά σε όλο και περισσότερους κατοίκους της πόλης, όπως ταιριάζει στο ευρωπαϊκό προφίλ μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πρωτεύουσας» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι «οι συναυλίες, οι παραστάσεις, τα αφιερώματα και τα προγράμματα να πολλαπλασιάζονται και να αποτελέσουν και πάλι κλειδί, ώστε το «όλοι μαζί» να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις της πόλης» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Χρήστος Τεντόμας παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα του “Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015″, δήλωσε: “Οι εκδηλώσεις μας επιδιώκουν να αναδείξουν ξεχωριστές πλευρές της πόλης μας, να προβάλλουν τα  πλεονεκτήματα  των πολιτιστικών της χώρων, και να προσφέρουν δημιουργικές καλοκαιρινές διεξόδους”.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος "Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015" είναι:

  • τα Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,
  • τα προγράμματα "Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη",rejoin parousiash kalokairi sthn a8ina
  • Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης,
  • Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη,
  • Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας
  • το 7ο Athens School Festival,
  • η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και
  • το 5th Athens Open Air Film Festival.

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Βουτσάς, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Τάκης Χρυσικάκος.

Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
Μία νέα πολιτιστική διάσταση αποκτά φέτος το καλοκαίρι το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού. Aπό 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου η πηγή πολιτισμού της 4ης δημοτικής κοινότητας υποδέχεται τους Αθηναίους για να απολαύσουν μοναδικές βραδιές με αφιέρωμα σε μεγάλους δημιουργούς, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές και Θέατρο Σκιών.

Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Ζαννή, Μιχάλης Δημητριάδης, Σαββέρια Μαργιολά και Θάνος Τζάνης, που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, καθώς και οι Κώστας Βουτσάς, Τάκης Σούκας, Λένα Αλκαίου και Ορφέας Περίδης.

Τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν μία δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ. Συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον πιανίστα Γιώργο Δούση, το ντράμερ, τρομπετίστα και συνθέτη Ralph Peterson, και άλλους.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9μ.μ.

Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Η καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων συνδυάζεται και φέτος με ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πολιτισμικού προφίλ της πόλης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο προαύλιο του οποίου σε συνεργασία με το Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ από 16 έως 30 Ιουλίου, με συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.
Αγαπημένοι καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν το κοινό, με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα να ανοίγουν το Φεστιβάλ και το Νίκο Πορτοκάλογλου στη λήξη της διοργάνωσης, ενώ τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού συμπράττουν με διακεκριμένους καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές θεματικές βραδιές.
Οι λάτρεις της τέχνης του θεάτρου, του χορού, αλλά και του κινηματογράφου είναι επίσης καλεσμένοι να απολαύσουν μοναδικές παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 9μ.μ.

Μουσικές διαδρομές στις γειτονιές της πόλης
O Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.
Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.
Πλατείες, πεζόδρομοι, ανοιχτά θέατρα και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες θα μεταμορφώνονται έως τον Σεπτέμβριο σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους περαστικούς σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.

Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη
Ο Οργανισμός επιδιώκοντας να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη δημιουργεί ένα «νοητό τρίγωνο», Πεζόδρομος Βουκουρεστίου–Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών– Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων,  που θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Τα νέα μουσικά σημεία της πόλης μετατρέπονται σε μία εναλλακτική σκηνή ενός νέου κύκλου συναυλιών, που θα διαρκέσουν έως το Σεπτέμβριο, και σε συνδυασμό με τις μουσικές διαδρομές στις γειτονιές, ο Οργανισμός ενισχύει την καθημερινή καλοκαιρινή ψυχαγωγία των Αθηναίων με πρωταγωνιστές τα Μουσικά του Σύνολα.

Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.
Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά  ένα νέο πολιτιστικό προφίλ, καθώς γίνεται για πρώτη φορά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξή του, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.

Θέατρο Σκιών στις γειτονιές της Αθήνας
Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, στις παραστάσεις «Ο καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός στις πλατείες και τις γειτονιές της πόλης έως το Σεπτέμβριο.
Ο αγαπημένος μας ήρωας και το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημος θα περιπλανηθούν σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει  από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.

Athens School Festival
Με καλοκαιρινή διάθεση, θετική ενέργεια και δυνατές μουσικές οι μαθητές της Αθήνας ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και καλούν το κοινό να διασκεδάσει, εκπλήσσοντάς το με τις μουσικές τους ικανότητες σε δύο συναυλίες στο 7ο Athens School Festival του Οργανισμού την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Let the music play! Ο Οργανισμός γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με ένα διήμερο μουσικών εκδηλώσεων, στο οποίο η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η Χορωδία, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα παρασύρουν το κοινό σε μελωδικούς ρυθμούς στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και στο Λόφο του Φιλοπάππου στις 21 Ιουνίου.

5th Athens Open Air Film Festival
Το Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.
Για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παίρνει  ρόλο συνδιοργανωτή της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής της πόλης, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

Δείτε το πρόγραμμα “Καλοκαίρι στη Αθήνα 2015″ εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα των Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού και στο Αρχαιολογικό Μουσείοεδώ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5284800.

Πηγή Πληροφόρησης: ΟΠΑΝΔΑ

rejoin opanda logo 250

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr