rejoin 5th athens open ait film festivalΤο Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.

Ειδικά για την πέμπτη διοργάνωσή του, η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο μαγικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός με την αριστουργηματική βωβή κωμωδία του Μπάστερ Κίτον, «Ο Κινηματογραφιστής» (The Cameraman, 1928), συνοδεία πρωτότυπης μουσικής επένδυσης από τον ταλαντούχο Έλληνα μουσικό, Theodore και την ορχήστρα του.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 3η συνεχόμενη χρονιά, ιστορικά σημεία και απείρου κάλλους γωνιές της Αθήνας, όπως ο πεζόδρομος της Δ. Αεροπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η πλατεία Αυδή, η Βίλα Δρακοπούλου και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της Αθήνας όπως το Νομισματικό, το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό, μετατρέπονται σε υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι προβολές του Φεστιβάλ επεκτείνονται για πρώτη φορά και στο Αρχαίο Θέατρο Κολωνού, το Μουσείο Μπενάκη και στο Τρένο στο Ρουφ, ενώ ειδικά για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ ανοίγει ένας από τους συγκλονιστικότερους αρχαιολογικούς χώρους, ο Ναός του Ολυμπίου Διός.

Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δε λείπουν και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης όπως το Σινέ Δεξαμενή, το Σινέ Ζέφυρος και το Σινέ Θησείο.

Για πρώτη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νέων του Δήμου Αθηναίων παίρνει ρόλο συνδιοργανωτή της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής της πόλης, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

Στην μεγάλη κινηματογραφική γιορτή συμμετέχει και η Fischer, η μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο και συμπληρώνει ιδανικά τις ξεχωριστές στιγμές του 5ου Athens Open Air Film Festival.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πλαισιώνεται από μία σειρά νέων ταινιών που κάνουν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσα από το Athens Open Air Film Festival. Μία από αυτές τις ταινίες είναι και το «Magic Mike XXL» του Γκρέγκορι Τζέικομπς, συνέχεια του απολαυστικού «Magic Mike» του 2012. Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την Tanweer.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ: www.cinemag.gr.

Πηγή Πληροφόρησης: www.cinemag.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr