rejoin enas peripatos sth metanasteyshΗ Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ταυτισμένη και συνδεδεμένη με τη μετανάστευση. 
Στο πλαίσιο του Συνάντηση Ευρωπαίων συγγραφέων «Θεσσαλονίκη-Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα: Μεσόγειος, σύνορο και γέφυρα, σε εποχή κρίσης» Συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία συζητούν για τη μετανάστευση εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης.

Η parallaxi με τη δράση της "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" δημιούργησε ένα διαφορετικό περίπατο που θα αφηγηθεί σε διάρκεια μιάμισης ώρας τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις στην πόλη, προσφύγων και μεταναστών από το 1400 μέχρι σήμερα.
Με τη βοήθεια δημοσιογράφων, ηθοποιών και μουσικών, καθώς και εικόνας και άλλου οπτικού υλικού, θα περπατήσουμε μαζί από το Λιμάνι μέχρι την πλατεία Δικαστηρίων, με στάσεις σε σημεία της πόλης που διασώζονται και θα αφηγηθούμε ένα ατέλειωτο ταξίδι στα βήματα των μεταναστών.

Σε όλα τα σημεία θα υπάρχει αφήγηση της Ιστορίας, θεατρική αναπαράσταση λογοτεχνικών κειμένων και μαρτυριών που διασώζονται, μουσικά δρώμενα και μικρές προβολές.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη
η ώρα της εκκίνησης είναι στις 8 το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουνίου, στην πρώτη προβλήτα του Λιμανιού, 
έξω από το Μουσείο Φωτογραφίας.

Πληροφορίες:
Parallaxi
Διεύθυνση: Παπαμάρκου 2
Περιοχή: Πλατεία Άθωνος
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310429050
E-mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Sitewww.thessalonikiallios.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr