rejoin qbox apartmentΗ γκαλερί QBOX, σε συνεργασία με τη γκαλερί THE APARTMENT παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Δημήτρη Ντοκατζή με τίτλο “Activism is Poetry in Full Swing”, από 19 Μαΐου έως και 04 Ιουλίου 2015, με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

Το ομώνυμο έργο, που αποτελεί συνέχεια της λογικής των έργων που παρουσίασε ο καλλιτέχνης στη Μπιενάλε της Αθήνας το 2013, αναφέρεται στην αμφισημία του κειμένου και στηλιτεύει με χιούμορ την πολιτική ρητορεία και τις τακτικές της πολιτικής επικοινωνίας. Το έργο που καταλαμβάνει το χώρο με σιωπηλή επιβλητικότητα, πραγματεύεται την ηγεμονική κηδεμονία της γλώσσας στην αντίληψη και καταγραφή της πραγματικότητας.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του για “το άστυ” (με την αρχαία ελληνική έννοια, που εμπεριείχε την πολιτική αντιπαράθεση και την άσκηση εξουσίας), ο Ντοκατζής δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο σημείο στη χωροταξική καταγραφή της σύγχρονης πόλης από την ίδια την πλατεία ως εστία αναστοχασμού και κοινωνικού προβληματισμού. Ο Ντοκατζής εστιάζει στην πλατεία ως κεντρική πολιτική πλατφόρμα, ένα πεδίο συνάντησης διαφορετικών νοοτροπιών, αντιλήψεων και διεκδικήσεων.

Κυρίαρχη θέση στην έκθεση κατέχει το έργο Obstacle, μια ογκώδης ξύλινη κατασκευή που θυμίζει οδόφραγμα και παραπέμπει στη διάθεση της εξουσίας να ελέγξει συμπεριφορές ή να περιορίσει μαζικές (αντι)δράσεις. Το νέο γλυπτό του Ντοκατζή φιλοδοξεί να “εμποδίσει” το θεατή από την εύκολη εξαγωγή συμπερασμάτων και από τη μονοδιάστατη θεώρηση της τέχνης και της πολιτικής, καθιστώντάς τον σε (συμ)παραγωγό μηνύματος.

Εγκαίνια: Τρίτη, 19 Μαΐου, 20:00–22:00
Ώρες λειτουργίας: 12:00-18:00

Πληροφορίες:
Γκαλερί QBOX
Διεύθυνση: Αρμοδίου 10
Περιοχή: Βαρβάκειος Αγορά
Πόλη: Αθήνα
Τηλέφωνο: 211.1199991
Sitewww.qbox.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr