rejoin true lies afisaΗ Φωτογραφική Ομάδα METAPolis σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “Truth & Lies”, μία μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την καθημερινότητα, όπως είναι ή όπως το βλέπουμε εμείς, ανάλογα με την στιγμή, την οπτική γωνία, τα συναισθήματα, την πρόθεση, την εμπλοκή μας και τα όρια των σχέσεων που αναπτύσσουμε.

Οι φωτογραφικοί πειραματισμοί μελετούν την αλήθεια και την απελευθέρωση του σώματος και ταυτόχρονα την εξάρτησή του από ένα πανωφόρι, μία δικαιολογία, μία προστασία, ένα ψέμα ... Το “Truth & Lies” δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθημερινότητα που είναι εκεί, χωρίς να το συνειδητοποιούμε... σκιές, μορφές, φόρμες, συναισθήματα, σχέσεις, αισθησιασμός, ρομαντισμός, πόθος, ντροπή, καταπίεση, βία.

Η Έκθεση φιλοξενείται στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» και είναι διαμορφωμένη σε δύο επίπεδα. Στο Ισόγειο, παρουσιάζεται το γυμνό σώμα ως ένας εσωτερικός διάλογος για την αυτοαντίληψη, ενώ στο Υπόγειο αποκαλύπτονται οι αμοιβαίες σχέσεις με τον Άλλον, που οικοδομούνται πάνω στα θεμέλια της αντίληψης του Εγώ. Εικόνες που συναρμολογούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, την οικογένεια, την φιλία. Εικόνες που ταυτόχρονα παρουσιάζουν το αληθές και το ψευδές, το αυθόρμητο και το προσχεδιασμένο, το δεδομένο και το απροσδόκητο.

Το “Truth & Lies” είναι μία σύνθεση του Εγώ μέσα από φωτογραφίες, μέσα από αντικρουόμενες φωνές που παλεύουν για μια ασταθή ισορροπία. Εξάλλου, και η ίδια η φωτογραφία, ως το μοναδικό αποτύπωμα ενός ατόμου που ορίζει την ταυτότητά του, ανάλογα με την οπτική γωνία και τις σκοπιμότητες αποκλίνει τόσο από την πραγματικότητα που -κάποιες στιγμές- χάνεται η μοναδικότητα της ύπαρξης.

Εκατόν Σαράντα Πέντε (145) ερασιτέχνες εραστές της φωτογραφίας -μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis- παρουσιάζουν το έργο τους, τον δικό τους εσωτερικό διάλογο, πειραματιζόμενοι πάνω στην αληθινή αγάπη, τις αληθινές σχέσεις, την αλήθεια του γυμνού σώματος ή ακριβώς το αντίθετο.

Η Φωτογραφική Ομάδα METApolis
Η METApolis, η Φωτογραφική Ομάδα που ιδρύθηκε το 2009, αναζητά τη δική της μετεξέλιξη της πόλης, αλλά και κάθε κομμάτι που δημιουργεί την ίδια και την αντανάκλασή της, την METApolis. Ο Εισαγωγικός Κύκλος Φωτογραφίας αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και πειραματίζονται ως παρέα, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργίας. Οι Προχωρημένοι Κύκλοι Φωτογραφίας αποτελούνται από καλλιτέχνες , αιώνια ερασιτέχνες, που συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια μαζί ως ομάδα να ανακαλύπτουν πτυχές της φωτογραφίας υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους. Η METApolis, ένα παιχνίδι ανάμεσα στο χρονικό «μετά» (post) και στο «ομοαναφορικό μετά» (meta), είναι ένα ταξίδι ανάμεσα στα διαφορετικά «κλικ» που παγιδεύουν στιγμές … αναμνήσεις (παρελθόν), ψευδαισθήσεις (παρόν), όνειρα (μέλλον) σε παράλληλους χρόνους. Η ΜΕΤΑpolis είμαστε εμείς …

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 20.00
Διάρκεια: 3 – 7 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή: 16.00–23.00, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 23:00

Πληροφορίες:
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων,
Δεξαμενές Καθαρισμού
Διεύθυνση:  Πειραιώς 100,
Περιοχή: Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 3475518
Site: www.technopolis-athens.com
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr