rejoin agapw thn agora mou logo

Το Love Your Local Market είναι μια πανευρωπαϊκή γιορτή αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών για τις πόλεις και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Οι τοπικές αγορές διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν το κοινό που τις στηρίζει.

Φέτος συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2,000 τοπικές αγορές, οι οποίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του "Love Your Local Market" (LYLM), μεταξύ 15 και 30 Μαΐου 2015, για να γιορτάσουν μαζί τη θετική και ουσιαστική συνεισφορά των τοπικών αγορών στην ανάπτυξη των κοινοτήτων .

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Δανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Σερβία, Χόνγκ Κόνγκ κ.α. και στην οποία συμμετέχουν επικουρικά και οι ΗΠΑ.

Ο δημόσιος εορτασμός είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεων τους. Οι συμμετέχουσες αγορές προσφέρουν βραβεία, διοργανώνουν διαγωνισμούς, ανοικτά εργαστήρια, σεμινάρια, γευστικές δοκιμές, αγοραστικές ευκαιρίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και άλλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Κάθε χώρα στο πλαίσιο του LYLM προβάλλει το δικό της εθνικό μήνυμα, ωστόσο το διεθνές μήνυμα για το 2015 είναι το εξής: Markets Save, Markets Create! Η διεθνής καμπάνια LYLM 2015 υπογραμμίζει το ρόλο που διαδραματίζουν οι αγορές στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη της παράδοσης και του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τα οφέλη που προσφέρουν οι αγορές μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της δυνατότητας που παρέχουν στον καταναλωτή να αγοράζει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Η Brixton Market στο Λονδίνο φιλοξενεί για το 2015 την εναρκτήρια προ-εκδήλωση για την καμπάνια LYLM στις 30 Απριλίου 2015 στο Δημαρχείο του Lambeth σε συνεργασία με το Groupe Geraud (UK and France). Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη τοποθεσία για την εναρκτήρια εκδήλωση, καθώς το LYLM πρόκειται για μια αρχικά αγγλική πρωτοβουλία της National Association of British Market Authorities (NABMA) το 2011, η οποία έχει μάλιστα λάβει σημαντική υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Εξαιτίας αυτής της αρχικής επιτυχίας του LYLM στην Αγγλία, η World Union of Wholesale Markets (WUWM) κλήθηκε να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας διεθνούς καμπάνιας και να ανοίξει το δρόμο για τον πρώτο παγκόσμιο εορτασμού τέτοιου τύπου.

Με κοινή πρωτοβουλία της WUWM και της Royal Photographic Society (ιταλικό παράρτημα) ο φωτογραφικός διαγωνισμός με τίτλο "I love my market" συμπίπτει με τη διοργάνωση, ενθαρρύνοντας νέους ανθρώπους να έρθουν κοντά στις τοπικές τους αγορές. Περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο findamarket.org, ένα νεό WUWM website το οποίο προβάλλει τις αγορές που φιλοξενούν τις LYLM δράσεις και εκδηλώσεις.

Στην Ελλάδα την καμπάνια στηρίζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με πλήθος δράσεων από τις 15 έως τις 31 Μαΐου. Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, αλλά και στις Ιχθυόσκαλες Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χανίων και Χαλκίδας.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

Το φετινό σύνθημα της ελληνικής καμπάνιας είναι: Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η αγορά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που διασφαλίζει όχι μόνο την οικονομική ευημερία, αλλά και τον πολιτισμό. Μία από τις μεγαλύτερες εκφάνσεις του πολιτισμού της κάθε κοινωνίας είναι η διατροφή και η τοπική γαστρονομία. Οι ελληνικές οργανωμένες αγορές υπό τον ΟΚΑΑ φέρνουν κοντά παραγωγούς, εμπόρους, καταναλωτές ενισχύοντας τις τοπικές αγορές και διασφαλίζουν άριστη διατροφική ποιότητα για τους έλληνες καταναλωτές.

rejoin agapw thn agora renths

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr