pepsico rejoinΔωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από τη PepsiCo.

Η PepsiCoSchool είναι μία νέα εθελοντική πρωτοβουλία από τους εργαζόμενους της PepsiCo για την ενίσχυση της εξειδικευμένης επαγγελματικής γνώσης όσων αναζητούν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους

Η PepsiCo παρουσιάζει το PepsiCoSchool, μια νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία προέκυψε έπειτα από ιδέα, προτροπή και επιθυμία των ίδιων των εργαζόμενων της εταιρείας. Το PepsiCoSchool είναι ένα πρόγραμμα που αφουγκράζεται και επιδιώκει να ανταποκριθεί σε μια βασική ανάγκη της σημερινής αγοράς εργασίας–την απόκτηση εξειδικευμένης επαγγελματικής γνώσης, την ενίσχυση της κατάρτισης και την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, το PepsiCoSchoolαπευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή και θέλουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους, μέσω της έκθεσης τους στις διαδικασίες και την τεχνογνωσία ενός κορυφαίου πολυεθνικού ομίλου. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ανταποκριθεί σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν όσους επιδιώκουν την περαιτέρω κατάρτιση τους ή βρίσκονται σε φάση αναζήτησης των κατάλληλων επαγγελματικών επιλογών και βημάτων.

Στην «καρδιά» του PepsiCoSchool βρίσκεται ένα portfolio 8 δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σε αυτά συμμετέχουν εθελοντικά ως «εκπαιδευτές», οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με βάση το ρόλο και την εξειδίκευση τους. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, εστιάζοντας σε τομείς όπως

  • το marketing,
  • η λογιστική,
  • ο επιχειρηματικός σχεδιασμός,
  • οι τεχνικές πωλήσεων κ.α.

Όλο το διδακτικό υλικό βασίζεται στην εμπειρία της PepsiCo και των ανθρώπων της από την ελληνική και την παγκόσμια αγορά. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία μοιράζεται τη γνώση της, ανοίγοντας ταυτόχρονα στο κοινό τις πόρτες ενός πολυβραβευμένου, ανθρωποκεντρικού περιβάλλοντος εργασίας.

Ειδικά για την πρωτοβουλία, έχει αναπτυχθεί το site www.pepsicoschool.gr, στο οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές συνεδρίες, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του PepsiCoSchool–και φυσικά να δηλώσουν συμμετοχή. Σημειώνεται ότι στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της PepsiCo στον Άγιο Στέφανο Αττικής, μπορούν να λάβουν μέρος έως 30 άτομα (μέσω κλήρωσης). Στο τέλος κάθε προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση.  

Σημειώνεται ότι ο χαρακτήρας του PepsiCoSchool είναι εθελοντικός και μη ανταγωνιστικός, ενώ η πρωτοβουλία δεν συνδέεται με τις διαδικασίες προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Ωστόσο, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί με ολοκληρωμένο τρόπο στο ζήτημα της απασχολησιμότητας, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μια προσωπική συνέντευξη με την Adecco, μακροχρόνιο συνεργάτη της PepsiCo, προς εύρεση εργασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

«Είμαστε αληθινά ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το PepsiCoSchool, μια νέα πρωτότυπη πρωτοβουλία που προέκυψε κατευθείαν από τους ανθρώπους μας! Όλοι εμείς στην PepsiCo αγκαλιάσαμε αυτή την ιδέα από την πρώτη στιγμή! Πραγματικά πιστεύουμε ότι η ανάγκη για γνώση, εξέλιξη και δημιουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική στη σημερινή αγορά εργασίας. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας με όσους επιδιώκουν την περαιτέρω κατάρτιση τους και να τους βοηθήσουμε, όσο μπορούμε. Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε!», δήλωσε η κα Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κατηγοριών Marketing Ανατολικής Ευρώπης, Βαλκανίων και Franchise Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης της PepsiCo.

Λίγα Λόγια για την PepsiCo

Η PepsiCo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, και δραστηριοποιείται στο χώρο των σνακ (Tasty Foods) και στο χώρο των αναψυκτικών (PepsiCo-ΗΒΗ),  με  μια σειρά επώνυμων προϊόντων όπως Lays, Cheetos, Doritos, Ruffles, Quaker, Pepsi, ΗΒΗ, Lipton, 7Up, Gatorade. Παντού στον κόσμο, η εταιρεία αποτελεί πρότυπο για τον κλάδο με το όραμα της για «Απόδοση με Σκοπό»,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το 2015, η PepsiCo διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση σαν Top Employer στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα, η PepsiCo-TastyFoods κατέλαβε την 5η θέση στο θεσμό “GreatPlacestoWork

 

Πληροφορίες:pepsico school logo rejoin

Διεύθυνση: 22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών–Λαμίας, 145 65

Περιοχή: Άγιος Στέφανος Αττικής

Τηλέφωνο: 210.6699000

Site: www.pepsicoschool.gr

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr