klik idewn rejoinΚλικ ιδεών

Η Οικία Κατακουζηνού, μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του πρότζεκτ «Κλικ Ιδεών», στο οποίο οι επιστημονικές ιδέες αναδεικνύονται μέσα από την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Πρόκειται για μια συνεργασία του ερευνητή και επικοινωνού της επιστήμης Δρ Σπύρου Κιτσινέλη και της φωτογράφου Άννας Γαλανού.

Ο άνθρωπος έχει να κερδίσει πολλά από την επαφή του με την επιστήμη κυρίως διότι αυτή βοηθά στην καλλιέργεια της λογικής και της κριτικής σκέψης. Ζούμε άλλωστε σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς λόγω των νέων τεχνολογιών που γεννά η επιστήμη.  Το πάντρεμα με την τέχνη είναι ένας δυνατός και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας της επιστήμης μιας και ο κόσμος μπορεί να πάρει νέες γνώσεις για πολλά θέματα περνώντας ταυτόχρονα ευχάριστα.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε το πρότζεκτ Κλικ Ιδεών που συνδυάζει την επιστήμη με την φωτογραφία. Συνήθως όταν μιλάμε για επιστημονική φωτογραφία στο μυαλό μας έρχονται εικόνες του διαστήματος ή του εργαστηρίου όμως εμείς θέλουμε να αναδείξουμε επιστημονικά θέματα μέσω ενός διαφορετικού δρόμου. Σκοπός μας είναι ο θεατής να δει αρχικά την κάθε φωτογραφία ως μια καλλιτεχνική εικόνα. Στη συνέχεια το συνοδευτικό κείμενο περιγράφει ένα επιστημονικό θέμα που σχετίζεται με την φωτογραφία και τις αναφορές της.

Ο θεατής μπορεί τότε να επιστρέψει στην εικόνα και να συνδέσει το πλαίσιο και στοιχεία της με τις πληροφορίες που πήρε. Έτσι το θέμα μπορεί να οπτικοποιηθεί και να εντυπωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτή η προσέγγιση προσδίδει στην κάθε φωτογραφία διπλή φύση εφόσον το περιεχόμενο έχει καλλιτεχνικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. 

 

Η έκθεση ξεκινάει Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ., Ίδρυμα Κατακουζηνού.

Διάρκεια από 15/4 εώς 19/4, Πέμπτη-Παρασκευή: 17:00-20:00 & Σάββατο-Κυριακή 12:00-15.00

 

Η Είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη

Πληροφορίες:idrimakatakozouninou logo

Διεύθυνση: Αμαλίας 4

Περιοχή: Πλατεία Συντάγματος

Site: http://www.katakouzenos.gr

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr