stress job rejoinΔωρεάν βιωματικό εργαστήριο

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Διαχείριση του άγχους στον εργασιακό χώρο», το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 30/4 και θα συνεχιστεί κάθε Πέμπτη έως την Πέμπτη 18/6/2015.

Παρακολουθώντας το βιωματικό αυτό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη ρίζα των προσωπικών τους αγχογόνων ερεθισμάτων και να ευαισθητοποιηθούν στη διάκριση του δημιουργικού από το καταστροφικό άγχος. Με τη βοήθεια συζητήσεων, ζωγραφικής, ειδικά διαμορφωμένων βιωματικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής θα επιχειρηθεί η προσέγγιση του θέματος του άγχους, που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, καθώς και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσάρεστων επιπτώσεών του.

Σκοπός τους εργαστηρίου είναι μετά το τέλος των συναντήσεων το κάθε μέλος, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της ομάδας, να έχει καταφέρει να διαχειρίζεται εποικοδομητικά τη δυσφορία που του προκαλεί το έντονο άγχος στη ζωή του και ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας.

Το βιωματικό εργαστήρι περιλαμβάνει οκτώ(8) συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία (συνολική διάρκεια εργαστηρίου, 16 ώρες):

  • Συνάντηση 1η: Η έννοια του άγχους

Τί είναι το άγχος και η διάκριση του γενικευμένου από το εσωτερικευμένο άγχος.

  • Συνάντηση 2η: Άγχος και ψυχική διεργασία

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμβολή του τρόπου σκέψης στη δημιουργία του άγχους και η ψυχική διεργασία που αυτό ακολουθεί.

  • Συνάντηση 3η: Άγχος και σημαντικοί ρόλοι στην καθημερινότητα

Σε ποιους ρόλους καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή ζωή και πως αυτοί επιδρούν στην ανάπτυξη του συναισθήματος του άγχους.

  • Συνάντηση 4η: Σύμπτωμα και άγχος

Στη συγκεκριμένη ενότητα θα εξεταστεί ο ρόλος και σημασία του σωματικού συμπτώματος με το οποίο εξωτερικεύεται το άγχος.

  • Συνάντηση 5η: Οι προσδοκίες

Στη συνάντηση αυτή θα διερευνηθεί ο τρόπος που οι προσδοκίες του εαυτού μας και του περιβάλλοντος μας επιδρούν καταστροφικά στην αντιμετώπιση των αγχογόνων καταστάσεων της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο.

  • Συνάντηση 6η και 7η: Η διαχείριση του άγχους

Η 6η συνάντηση είναι αφιερωμένη στην αναγνώριση της προσωπικής διαδικασίας με την οποία ο καθένας αντιδρά στο άγχος, καθώς και η αντικατάσταση των δυσλειτουργικών συμπεριφορών με νέες πιο βοηθητικές. Η 7η συνάντηση θα εξετάσει τα προσωπικά αυτά στοιχεία που βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους, καθώς και την απόκτηση των απαραίτητων εργαλείων για την αποτελεσματική διαχείριση των στρεσογόνων καταστάσεων.

  • Συνάντηση 8η: Κλείσιμο και Ανασκόπηση των προηγούμενων συζητήσεων

 

Εγγραφές έως 21/04/2015

Τηλέφωνο: 210 6145148 & 210 6145153

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr