idikimasAthina rejoinΗ δική μας Αθήνα

Το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών, με την υποστήριξη του Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Ιουνίου δωρεάν δράσεις για ενήλικες και οικογένειες με θέμα: «Η δική μας Αθήνα». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από εργαστήρια, εκθέσεις, ξεναγήσεις, ομιλίες, προβολές, αφηγήσεις, διαγωνισμούς και εκπαιδευτικά προγράμματα την ιστορία της πόλης της Αθήνας απ’ το χθες στο σήμερα και τον τρόπο που αυτή η ιστορία μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για νέες δράσεις από τα μουσεία και τους πολιτιστικούς φορείς που είναι μέλη του Δικτύου.

 

Οι 15 φορείς-μέλη που συμμετέχουν στην κοινή δράση «Η δική μας Αθήνα» είναι:

  1. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη», Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας-Δήμου Αθηναίων
  2. Ακαδημία Αθηνών – Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας
  3. Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
  4. Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος
  5. Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
  6. Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου»
  7. Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
  8. Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων
  9. Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής- Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης
  10. Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας
  11. Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
  12. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Kέντρο Εθνομουσικολογίας
  13. Μουσείο Ηρακλειδών «Τέχνη και Μαθηματικά»
  14. Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  15. Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελικής Χατζημιχάλη» συμμετέχει στις δράσεις, σε συνεργασία με το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, την Κυριακή 15/6 στις 12.00, με την ανοιχτή συζήτηση. Η Λαϊκή Τέχνη ως πηγή έμπνευσης της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα σήμερα (για ενήλικες). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αικατερίνη Πολυμέρου–Καμηλάκη, τ. διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Λαογραφίας και στην στρογγυλή τράπεζα θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και δημιουργοί έργων παραδοσιακής χειροτεχνίας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν θέματα, όπως τι σημαίνει χειροτεχνική παραδοσιακή δημιουργία σήμερα και πώς μπορεί αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους δημιουργούς (μόδα, εφαρμοσμένες τέχνες, ύφασμα, κόσμημα, οικοσκευή).

Σημειώνουμε ότι, στο Μουσείο συνεχίζεται η έκθεση “Από την παραδοσιακή χειροτεχνία στη σύγχρονη τέχνη: μια συνομιλία στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη”, στην οποία τρεις γυναίκες καλλιτέχνες – Άρτεμις Αλκαλάη, Ελένη Κρίκκη, Ελένη Τζάτζαλος – παρουσιάζουν έργα σύγχρονη τέχνης εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή τέχνη.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο: Αναλυτικό Πρόγραμμα

Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για ενήλικες και οικογένειες από 15 μουσεία και πολιτιστικούς φορείς, είναι ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες:

  • Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Site: http://www.opanda.gr

  • Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων

Site:http://www.athensmuseums.net

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr