Rejoin.gr - Ιατρικές Υπηρεσίες Ειδήσεις

Πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικού ελέγχου για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας / Πρόληψη Οστεοπόρωση για τις γυναίκες στο Δήμο Κέρκυρας.
 
rejoin ostiki puknotita fotoΟ Δήμος Κέρκυρας με την συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ, θα υλοποιήσει το ΔΩΡΕΑΝ  πρόγραμμα «Προληπτικού ελέγχου για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας / Πρόληψη Οστεοπόρωση» με υπερηχογράφημα πτέρνας για την πρόληψη  και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακαλύψουμε φαινομενικά υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών οι οποίες πάσχουν από Οστεοπενία ή Οστεοπόρωση και διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. Βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας τα αυτόματα αυτά κατάγματα οδηγούν πολλούς από τους ανθρώπους με Οστεοπόρωση σε θάνατο μέσα σε διάστημα ενός έτους.
 
Η σημασία του προγράμματος είναι να σωθούν πολλοί άνθρωποι από αυτόματο κάταγμα και ενδεχόμενο θάνατο.
 
Επίσης το πρόγραμμα απευθύνεται και σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και  ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν την εξέταση κατά προτεραιότητα είναι:

  1. Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση
  2. Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης
  3. Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα
  4. Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό Οστεοπόρωσης
  5. Γυναίκες μικρής ηλικίας στην περίπτωση που έχουν κάνει ολική υστερεκτομή

Οι γυναίκες την ημέρα της εξέτασής τυς καλό θα είναι να έχουν μαζί τους παλαιότερες μετρήσεις.

Στο Δήμο Κέρκυρας το πρόγραμμα ελέγχου Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας/ Πρόληψη Οστεοπόρωση, θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου (Σαν Τζιάκομο)  στην Πλατεία Μιχ. Θεοτόκη, από  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015  έως  Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015.  Ώρες προσέλευσης 9:00 – 14:00.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από 9:00 έως 13:00  στην συντονίστρια του προγράμματος κ. Κατερίνα Λάσκαρη, στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, στα τηλέφωνα 2661038320.

Πηγή: corfu.gr

rejoin dimos kerkiras logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr