Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Ειδήσεις

rejoin minos argirakis enas boem taxideftis ekthesi

Από το Αϊδίνι στην Αθήνα, την Μαδρίτη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Κολόμπο, την Αίγινα, το σύμπαν

Η γη, όπως έλεγε ο Μίνως Αργυράκης, «δεν έχει σύνορα».

Ο μποέμ καλλιτέχνης αφού αφουγκράστηκε κάθε πτυχή και σημείο της κοινωνίας της μεταπολεμικής της Ελλάδας, την εποχή της Χούντας επέλεξε να ζήσει αυτοεξόριστος, υμνώντας με καυστικό χιούμορ τα οράματα και τους εφιάλτες της πατρικής γης από μακρινά μήκη και πλάτη της γης.

Ο γύρος του κόσμου του Μίνου Αργυράκη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπου και να ταξίδευε, όπου και να «φυγάδευε» τον εαυτό του, έπαιρνε μαζί του το αρχέγονο το, μυθικό κομμάτι της Ελλάδας, ως αγγελιοφόρος του και πολυπλάνητας κοινωνός του. Και φρόντισε να νιώσει τα ερεθίσματα του κόσμου, στις χώρες και τις πόλεις που συνάντησε, ελεύθερα, χωρίς όρια, χωρίς συμβιβασμούς.

Οι Δελφοί, ο Μίνωας, ο Οιδίποδας, η κυρά-Φροσύνη, ο Όμηρος, ο Αριστοφάνης, ο ψαράς, οι εκκλησίες, η Οδός Ονείρων, τα παραμύθια ήταν οι αποσκευές του για τον νέους οπτικοακουστικούς κόσμους που διερευνούσε και καυτηρίαζε, για να δημιουργήσει στη συνέχεια το δικό του παυσίλυπο στη λησμοσύνη και την άρνηση της ελληνικότητας.

Ήταν το βάρος της απόρριψης του από την Σχολή Καλών Τεχνών που τροφοδότησε την ελευθεριότητα της έκφρασης του, το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του.

Η έκθεση «Μίνως Αργυράκης – Ένας μποέμ ταξιδευτής» στο The Pulse Kolonaki, αποτελεί ένα αρχειακό ντοκουμέντο έργων που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια του «μεγάλου ταξιδιού» του μποέμ περιηγητή στην Ευρώπη και καταγράφουν την ορμή του οραματιστή Αργυράκη, να μετουσιώσει σε ανθρώπινες, «θνητές» εικόνες , τα χρώματα της Ελλάδας, την παράδοση και την κληρονομιά του τόπου με κριτικό και συνάμα ποιητικό βλέμμα.

Τα έργα της έκθεσης καταδεικνύουν τα μηνύματα αγάπης και φιλίας που διέδιδε περίτρανα κατά τις περιηγήσεις του ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης και την γλυκόπικρη ματιά του στο να βλέπει την κοινωνία και τη ζωή ως ένα ατελείωτο θεατρικό καραβάνι χωρίς εξακριβωμένο προορισμό.

Από 26/02 έως 22/03.
Είσοδος Ελεύθερη.


Πηγή: Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr