Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Ειδήσεις

rejoin apokries 2016 dimos neapolis sikeon

Ένα… γλέντι διαρκείας, που ξεκινά από την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου, στήνει φέτος ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών. Κόντρα στις δυσκολίες που βιώνουμε, η αποκριάτικη περίοδος αποτελεί μια ευκαιρία για γιορτή, για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Το σύνθημα για… ξεφάντωμα δίνεται την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου, τόσο στη Νεάπολη όσο και στις Συκιές. Συγκεκριμένα, ετοιμάζεται γλέντι με χάλκινα στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, στην πλατεία Ειρήνης, στις 6.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Μπουλούκι μεταμφιεσμένων με συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων θα κατευθυνθούν από το πάρκο Βαλσαμή στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) όπου θα παρουσιάσουν χορούς, τραγούδια και έθιμα της Αποκριάς γύρω από ένα μεγάλο φανό.

Την ίδια ακριβώς ώρα, σε ένα άλλο σημείο του δήμου, στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, στο πάρκο Ελπίδος, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια λαϊκή μουσική βραδιά, με το συγκρότημα «Λαϊκές Πενιές», ένα συγκρότημα που υπόσχεται ξέφρενο γλέντι και χορό, τσίκνισμα και άφθονο κρασί.

Παιδικά πάρτι

«Μπλόκα» μεταμφιεσμένων στήνονται παράλληλα σε τέσσερα πάρτι που διοργανώνονται και απευθύνονται σε μικρά και… μεγάλα παιδιά για να κατασκευάσουν χαρούμενες μάσκες, να παίξουν και να χορέψουν. Τα πάρτι που έχουν προγραμματιστεί είναι τα εξής:

  • Παρασκευή 4 Μαρτίου - Δ.Ε. Αγίου Παύλου - 6 μ.μ. - Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου
  • Τετάρτη 9 Μαρτίου - Δ.Ε. Συκεών - 6 μ.μ. -Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ.Γουναρίδη με Μ.Μερκούρη)
  • Παρασκευή 11 Μαρτίου - Δ.Ε. Πεύκων - 6 μ.μ. - Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 6)
  • Σάββατο 12 Μαρτίου - Δ.Ε. Νεάπολης - 12 μ. -Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι)

Στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες για τις Αποκριές που ήδη έχουν αγκαλιαστεί από πλήθος παιδιών 5 έως 12 ετών.

  • Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών (Οδ. Φωκά 46), στις 7 το απόγευμα, οργανώνεται ένα διαδραστικό παιχνίδι-εργαστήριο από το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά το οποίο τα παιδιά θα διασκεδάσουν παίζοντας αποκριάτικα παιχνίδια (γαϊτανάκι, «πρόσωπος», χάσκα).
    Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.: 2310.217376
  • Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21), στις 6 το απόγευμα, οι παρευρισκόμενοι θα κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα με τη βοήθεια του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης.
    Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.: 2310.635060
  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21), στις 7 το απόγευμα, επαναλαμβάνεται το διαδραστικό παιχνίδι-εργαστήριο από το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά το οποίο τα παιδιά θα διασκεδάσουν παίζοντας αποκριάτικα παιχνίδια (γαϊτανάκι, «πρόσωπος», χάσκα).
    Δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.: 2310.635060

Την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα στις 14 Μαρτίου έχει την τιμητική της στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς θα εορτάζεται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 10 το πρωί με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά. Τα… ραντεβού εκείνης της ημέρας έχουν ως εξής:

  • Δ.Ε. Αγίου Παύλου: Συμβολή της οδού Ηπείρου με τη Λεωφόρο ΟΧΙ, με το συγκρότημα του Ηρακλή Χατζηνικολάου,
  • Δ.Ε. Νεάπολης: Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα,
  • Δ.Ε. Πεύκων: Άλσος «Πατήρ Μεταξά», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων, με το μουσικό σχήμα «Διπλανά Θρανία»,
  • Δ.Ε. Συκεών: Δενδροφυτεία Συκεών, με τον Βασίλη Πρατσινάκη και το συγκρότημά του

Πηγή: Δελτίο Τύπου

rejoin dimos neapolis sykeon logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr