Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Κατάλογος

rejoin manos faltaits museum logoΤο Μουσείο Μάνου Φαλτάϊτς ιδρύθηκε το 1964. Είναι από τα πρώτα τοπικά Ιστορικά - Λαογραφικά Μουσεία της Ελλάδας. Δημιουργήθηκε για να σωθεί η Σκυριανή παραδοσιακή κληρονομιά και για να περάσει στον Πανελλήνιο Χώρο το μήνυμα πως το Παρόν και το Μέλλον πρέπει να στερεώνονται στην Παράδοση.

Στεγασμένο στο παλαιό αρχοντικό των “Φαλνταήδων”, που οι ρίζες τους χάνονται στο Βυζάντιο, το Μουσείο δεσπόζει του ΒΑ άκρου της Σκύρου, χτισμένο πάνω στον μεγαλύτερο πύργο των πανάρχαιων Πελασγικών τειχών του νησιού - τον Παλαιόπυργο, όπως τον ονομάζουν οι νησιώτες.

Φορτωμένο τον μύθο και την ιστορία (ο τόπος όπου βρίσκεται ήταν άλλοτε αρχαίος ναός), περιλαμβάνει όλον τον παραδοσιακό πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, από την μεταβυζαντινή μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Το Μουσείο και οι Εθελοντές τουrejoin mouseio manos faltaits foto

Το Μουσείο, που είναι ένας από τους αρχαιότερους και πλέον δυναμικούς πολιτιστικούς φορείς στον Ελληνικό χώρο, από την ίδρυσή του λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός με την ενεργό συμμετοχή νέων εθελοντών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο εθελοντισμός, σαν θεωρία και πρακτική είναι, εδώ και τριανταπέντε χρόνια, ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται οι δραστηριότητες του μουσείου, στο σύνολό τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Άννα Φαλτάϊτς
Tηλέφωνο: 22220 91150
Site: www.faltaits.gr
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πλατεία Μπρουκ, Σκύρος, T.K.: 34007
contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι