Rejoin.gr - Ψυχαγωγία Κατάλογος

Παιγνιοθήκη Δήμου Κερατσινίου

Facebook

rejoin paigniothiki logo

rejoin elliniki etairia paigniothiki

Το 1990, η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την οργάνωση και τη λειτουργία κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων για το παιχνίδι παιδιών, νέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, ιδρύει μία ακόμα παιγνιοθήκη στον τόπο μας.

Πρόκειται για ένα δημιουργικό χώρο με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που λειτουργεί στα πρότυπα μιας δανειστικής βιβλιοθήκης. Παιδιά και νέοι με ειδικές ανάγκες έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς, παίζουν και μαθαίνουν να σέβονται τις διαφορές. Εκτός από το παιχνίδι και τις κατασκευές, οι νέοι έχουν δημιουργήσει ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών και ομάδα θεάτρου και έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις.

Η παιγνιοθήκη του τόπου μας λειτουργεί ως πρότυπη, συντηρείται από εθελοντές που παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και απασχολεί τριάντα παιδιά και ενήλικες από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Τα παιδιά μεταφέρονται από τα σπίτια τους με πούλμαν της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο χώρος λειτουργίας που διατίθεται από το Δήμο βρίσκεται στην οδό Περικλέους 41, στον 4ο όροφο. Οι μέρες που η παιγνιοθήκη λειτουργεί είναι τα απογεύματα της Δευτέρας, Τετάρτης και Πέμπτης και το πρωί του Σαββάτου.

Τα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες είναι:

Παιγνιοθήκη: 210 4625374

Υπεύθυνη εθελόντρια: Σενικίδου Μαρία 210 4325374 & 6945434066

Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας: Βάσω Μπουρέκα 213 2074674

contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι