Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Βιβλιοθήκες

Ένα δώρο προς τον Eλληνικό λαό.

rejoin ellinoamerikaniki vivliothikiΗ Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον 4ο όροφο στο κτήριο της οδού Μασσαλίας 22 και φιλοξενεί περισσότερους από 35.000 τίτλους στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, μια ηλεκτρονική συλλογή με πάνω από 250.000 ψηφιακά βιβλία, συνδρομές σε  βάσεις δεδομένων των μεγαλύτερων ακαδημαϊκών περιοδικών που αριθμούν 10.000.000 άρθρα καθώς και μια συλλογή Σπάνιων Βιβλίων.

Χρήση της Βιβλιοθήκης και των πηγών της μπορούν να κάνουν:

Φοιτητές των προγραμμάτων του  Hellenic American College συμπεριλαμβανομένων των πτυχιακών και των μεταπτυχιακών σπουδών  που προσφέρονται από το Hellenic American University μέσω της Σύμπραξης Συνεργασίας με το Hellenic American College

Μέλη από το γενικό κοινό, ανάμεσά τους σπουδαστές της  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και φοιτητές στα Δημόσια Ελληνικά πανεπιστήμια, με προϋπόθεση την εγγραφή τους ως μέλη της Βιβλιοθήκης (παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε ορισμένες συλλογές).

Site: http://www.hau.gr/?i=learning.el.library

Τα εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές πηγές στο χώρο της, μόνο όμως σπουδαστές του Hellenic American College  έχουν πρόσβαση σ’ αυτές τις πηγές εκτός Βιβλιοθήκης. Εξαιρέσεις σ’ αυτό τον κανόνα γίνονται ανά περίπτωση. Τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν επίσης να δανειστούν βιβλία από τις δανειστικές συλλογές της Βιβλιοθήκης.

Ωράριο Λειτουργίας Βιβλιοθήκης

Χειμερινό Ωράριο (11 Σεπτεμβρίου - 30 Ιουνίου)

  • Δευτέρα-Πέμπτη: 9:00-20:00
  • Παρασκευή: 9:00-18:00
  • Σάββατο: Κλειστά

Θερινό Ωράριο (1η Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου)

  • Δευτέρα-Πέμπτη: 9:00-18:30
  • Παρασκευή: 9:00-17:00
  • Σάββατο: Κλειστά

► Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή για το κοινό τον Αύγουστο καθώς και τις επίσημες αργίες.

► Σε περιπτώσεις αλλαγής ωραρίου, η Βιβλιοθήκη ενημερώνει το κοινό με σχετικές ανακοινώσεις.

Ιστορία

Η ιστορία της Βιβλιοθήκης αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1940 με την εγκαθίδρυση της Αμερικάνικης Βιβλιοθήκης του Information Service των Ηνωμένων Πολιτειών (USIS) στην Ελλάδα, ένα δώρο από τον Αμερικανικό λαό στο λαό της Ελλάδας. Η Βιβλιοθήκη αυτή μεταφέρθηκε από το κτήριο της οδού Σταδίου, στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το 1962. Το 1997, η Ελληνοαμερικανική Ένωση ανέλαβε υπό την ευθύνη της τις δημόσιες συλλογές της Αμερικανικής Βιβλιοθήκης, τις οποίες και συγχώνευσε με τις συλλογές της Ελληνικής Βιβλιοθήκης Clary Thompson της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης εμπλουτίστηκαν στο πέρασμα του χρόνου με την ίδρυση της Αμερικανικής Γωνιάς, μια άλλη δωρεά του Αμερικανικού λαού καθώς και με την αγορά χιλιάδων επιπλέον έντυπων τίτλων, συνδρομών σε βάσεις περιοδικών και την απόκτηση πάνω από 65.000 ψηφιακών βιβλίων. Το 2011, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παραχώρησε ολόκληρη τη Βιβλιοθήκη της στο Hellenic American College.

Συνεργασίες

Η Βιβλιοθήκη είναι μέλος των:

rejoin hellenic american union logo

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι