Rejoin.gr - Εκπαίδευση Κατάλογος - Βιβλιοθήκες

rejoin megaro mousikis vivliothikiΤο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στεγάζει μία σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη για την μουσική αλλά και τις υπόλοιπες τέχνες η οποία ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.
Η συλλογή της Βιβλιοθήκης είναι πολύ μεγάλη και αυξάνεται κάθε χρόνο με σταθερό ρυθμό, συγκεντρώνοντας πλούσια βιβλιογραφία και δισκογραφία για τη Δυτική Μουσική, ενώ αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της για όλες τις εκφάνσεις της Ελληνικής Μουσικής: αρχαίας, βυζαντινής, δημοτικής, ρεμπέτικης και λόγιας ελληνικής μουσικής.
Στο υλικό συγκαταλέγονται σημαντικά αρχεία συνθετών και σπάνιες συλλογές και ολοκληρώνεται με τις μουσικές παραδοσιακών πολιτισμών ανά τον κόσμο, και τη μουσική τζαζ.
Το μεγάλο εύρος της θεματολογίας που έχει ξεπεράσει πλέον τη μουσική, περιλαμβάνει ακόμα αξιόλογες συλλογές για την Αρχαία Ελληνική Τέχνη, το Θέατρο, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία και άλλες τέχνες.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 63.000 τίτλους σε βιβλία και παρτιτούρες, 22.000 τόμους σε μορφή μικροφίλμ, 400 τίτλους περιοδικών, 10.000 ηχογραφήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Site: www.megaron.gr


Επίσης, 150 ηλεκτρονικές εκδόσεις και πολυμέσα πάνω σε διάφορα θέματα, σπάνιες εκδόσεις, προγράμματα συναυλιών καθώς και πολυάριθμα χειρόγραφα.

rejoin vivliothiki megarou foto

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης


Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στις νέες της εγκαταστάσεις, διαθέτει το υλικό και τις υπηρεσίες της δωρεάν και συμμετέχει ενεργά στη μουσική εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα μέσα από τα σεμινάρια μουσικής βιβλιογραφίας και χρήσης υπηρεσιών, τον ετήσιο κύκλο διαλέξεων, τα συνέδρια και της ημερίδες που διοργανώνει,  τις ξεναγήσεις στους χώρους της, την Παιδική Βιβλιοθήκη της, τα Ερευνητικά Προγράμματα και το εκπαιδευτικό cd-rom Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα.

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» ενισχύθηκε από την μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος ''Λίλιαν Βουδούρη'' και αποτελεί μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζει ο Σύλλογος των Φίλων της Μουσικής.

rejoin megaro mousikis logo

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι