anazitisi-ergasias-2Οι άνθρωποι που αναζητούν εργασία συχνά κάνουν ένα διάλειμμα κατά την περίοδο των εορτών και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος , όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, που κάνει τις περιόδους των διακοπών ιδανικές για την εύρεση  μιας θέσης εργασίας.

Έτσι, επειδή πολλοί εγκαταλείπουν προσωρινά την αναζήτηση εργασίας, η περίοδος των Χριστουγέννων  είναι η κατάλληλη στιγμή για να διπλασιάσετε τις προσπάθειες σας , ακολουθώντας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

1.Ενημερώστε το βιογραφικό σας

Ξαναγράψτε το βιογραφικό σας προσαρμόζοντας το σύμφωνα με τις εκάστοτε αιτήσεις εργασίας. Έχετε πάντα στο μυαλό σας τι πληροφορίες θα θέλει να μάθει ο εργοδότης και παρέχετε ότι κρίνεται απαραίτητο από νωρίς . Οι περισσότεροι εργοδότες κοιτάζουν τα βιογραφικά σημειώματα, ξοδεύοντας λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα στην πρώτη σελίδα, έτσι προσπαθήστε να επισημάνετε τα σημαντικά στοιχεία στην αρχή.

Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να συντάσσετε ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα γι'αυτό είναι καλό να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών που ειδικεύεται στην Αναζήτηση Εργασίας, προκειμένου να σας βοηθήσει με τη συγγραφή του βιογραφικού σας.

2. Οργανώστε την αναζήτηση

Συγκρίνετε τι θέλετε να κάνετε με αυτό για το οποίο έχετε τα κατάλληλα προσόντα. Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την ειδικότητα σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  το πτυχίο σας καλύτερα.

Σημαντική βοήθεια παρέχουν οι Μηχανές Αναζήτησης Αγγελιών Εργασίας, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όλες τις αγγελίες που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο (ιστοσελίδες αγγελιών εργασίας), χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσετε επιπλέον χρόνο μπαίνοντας σε κάθε ένα site ξεχωριστά. Μια Μηχανή Αναζήτησης Αγγελιών Εργασίας σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε την ειδικότητα σας ή τη θέση εργασίας την οποία αναζητάτε, διευκολύνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή αναζήτηση.

Παράλληλα φροντίστε να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις πάνω σε εργασιακά θέματα (νόμους, διατάξεις, voucher, εκθέσεις για την εργασία/ανεργία κλπ) ανατρέχοντας σε ενημερωτικά άρθρα.

3.Κοινωνική δικτύωση

Αν δεν έχετε αρχίσει να αναζητάτε εργασία στο Twitter, το LinkedIn και το Facebook, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το κάνετε. Πάρα πολλές επιχειρήσεις δημοσιοποιούν διαθέσιμες θέσεις εργασίας μόνο στο internet και πολλές από αυτές προσλαμβάνουν μέσω των social media.

4.Δημιουργήστε επαφές

Κουβεντιάζοντας με μελλοντικούς εργοδότες ανεπίσημα και μένοντας ενημερωμένοι για τις εταιρείες τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για θέσεις εργασίας πριν από οποιονδήποτε άλλον.

5.Διατηρήστε ένα επαγγελματικό προφίλ

Όλο και περισσότεροι εργοδότες αναζητούν την on line παρουσία των μελλοντικών εργαζομένων τους, κάνοντας αναζήτηση στη Google το όνομα τους. Γι'αυτό το λόγο βεβαιωθείτε ότι προβάλετε ένα καθαρά επαγγελματικό προφίλ, κρατώντας κρυφές τις ιδιωτικές σας στιγμές (π.χ. φωτογραφίες).

6."Διαφημίστε" τις ικανότητες σας

Γιατί να μην έχετε το δικό σας site προβάλλοντας τις δυνατότητές σας; Προσαρμόστε το project  σας στο εργασιακό σας ενδιαφέρον, π.χ. ένας δημοσιογράφος θα πρέπει να προβάλει τη δουλειά του με καλογραμμένα άρθρα.

7.Κάντε έρευνα

Έχετε βρει μια δουλειά που σας ενδιαφέρει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει καλή έρευνά, κοιτάζοντας για στοιχεία της εταιρείας και διαβάζοντας άρθρα σχετικά με τον τομέα που δραστηριοποιείται. Για να είστε ένα βήμα μπροστά μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι θα κάνετε για να βελτιώσετε την επιχείρηση.

8.Να είστε ευέλικτοι

Είναι εύκολο να απογοητευτείτε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αν η αναζήτηση εργασίας σας δεν πηγαίνει καλά. Μην πάρετε την απόρριψη προσωπικά και να θυμάστε ότι οι ανάγκες ενός εργοδότη αλλάζουν.

9. Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για μια πιθανή συνέντευξη, επιλέγοντας τα κατάλληλα ρούχα.

10. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας

Πιθανώς ήδη ψάχνετε για θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αλλά έχετε σκεφτεί να εργαστείτε στο εξωτερικό; Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ παραμένουν πάντα δημοφιλείς επιλογές.

Χρήστος Τσούνης
Founder of Jobnews.gr

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr