rej ypal

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη μετάβαση από το να δουλεύεις σε κάποιου άλλου το γραφείο, να παραιτείσαι από τη δουλειά σου και να χτίζεις τη δική σου επιχείρηση είναι η ευκαιρία να μάθεις και μάλιστα πολλά. Το σπουδαιότερο πράγμα είναι ότι ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να μάθεις.

Να γνωρίζεις πότε να είσαι ευέλικτος και πότε σταθερός

Πρέπει να έχεις την επιθυμία να αλλάζεις, να δοκιμάζεις νέα πράγματα, έστω κι αν αποτυγχάνεις. Εξακρίβωσε τι ακριβώς δεν δούλεψε και γιατί και δοκίμασε κάτι άλλο. Να είσαι σταθερός με το καθημερινό ωράριο εργασίας. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσεις νωρίς, να ετοιμαστείς και να χώσεις το κεφάλι σου στη δουλειά, όπως ακριβώς θα έκανες αν εργαζόσουν για κάποιον άλλον. Αυτό σε εξαναγκάζει να επικεντρώνεσαι και να ολοκληρώνεις αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε η δουλειά σου να μην σου τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο σου.

Οφείλεις να έχεις μια θετική στάση

Αν αφήσεις τις προκλήσεις να βιδωθούν στο κεφάλι σου, θα ηττηθείς πριν δώσεις στον εαυτό σου μια δίκαιη ευκαιρία. Σε κάθε πισωγύρισμα ρώτα τον εαυτό σου «τι μπορώ να δημιουργήσω από αυτό». Κάνε ένα βήμα πίσω και δες τις προκλήσεις ως τρόπους να μαθαίνεις και να αναπτύσσεσαι παρά ως αποτυχίες.

Επικεντρώσου στην επιχείρησή σου

Είναι εύκολο, όταν διαπραγματεύεσαι με πελάτες, να βάζεις την ανάπτυξη της επιχείρησής σου σε στάση. Αυτό είναι λάθος. Βάλε στο πρόγραμμά σου κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα συγκεκριμένες ώρες που μπορείς να συγκεντρωθείς στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου και προσάρμοσε τα ραντεβού σου και τις υποθέσεις των πελατών σου γύρω από αυτό το πρόγραμμα.

Δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα

Σίγουρα, όταν ξεκίνησες την επιχείρησή σου, είπες ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αναθέσεις σε τρίτους εκείνες τις δραστηριότητες που μισείς (outsourcing). Μπορείς όμως να τις δεις ως μια επένδυση στην επιχείρησή σου. Όταν ασχολείσαι με δραστηριότητες και καθήκοντα που δεν σου αρέσουν, χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια, που θα μπορούσαν να διατεθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν αυτές τις δραστηριότητες, όπως η λογιστική παρακολούθηση, το μάρκετινγκ, η ανάπτυξη και η παρακολούθηση της ιστοσελίδας σου, τα social media κ.λπ., πολύ οικονομικότερα, γρηγορότερα και καλύτερα από ό,τι εσύ. Βρες τους. Πρόσλαβέ τους. Αυτό θα σου επιτρέψει να συγκεντρωθείς σε ό,τι αγαπάς, σε ό,τι θα βελτιώσει τις ευκαιρίες σου για επιτυχία.

Μην αναλαμβάνεις δουλειά που μισείς

Αν αποφασίσεις ότι ένας συγκεκριμένος τύπος δουλειάς δεν είναι ευχάριστος ή δεν αξίζει να ασχοληθείς, μην την αναλάβεις. Θα σε καταβάλει συναισθηματικά και θα επηρεάσει τη συμπεριφορά σου. Βοήθησε τους πελάτες σου να βρουν τους ανθρώπους που μπορούν να κάνουν σπουδαία δουλειά για αυτούς.

Σταμάτησε να δουλεύεις όλη την ώρα

Μπορεί να είσαι πολύ καλά οργανωμένος και ειδικός στο να διεκπεραιώνεις υποθέσεις. Εξαιρετικά! Αλλά χρειάζεσαι να βρεις χρόνο απλώς για να σκεφτείς. Τι κάνεις; Γιατί το κάνεις; Πού πηγαίνεις; Υπάρχουν άλλοι τρόποι να φτάσεις εκεί; Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να πετύχεις τους στόχους σου; Ίσως να νομίζεις ότι είναι χαμένος χρόνος, αλλά είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις στην επιχείρησή σου.

Δημιούργησε ένα πλαίσιο ζωής

Είναι τόσο εύκολο, όταν εργάζεσαι από το σπίτι, να απομονωθείς. Όταν δουλεύεις πολλές ώρες, και μόνο η ιδέα να βγεις έξω είναι εξουθενωτική. Θα πρέπει να το κάνεις ούτως ή άλλως. Οι άνθρωποι με μεγάλη κοινωνικότητα ζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και λιγότερο αγχωμένοι. Βάλε το στο πρόγραμμά σου.

Φρόντισε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που θέλουν να πετύχεις και απαλλάξου από τους υπόλοιπους

Προσοχή: μπορεί να είναι και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι φίλοι και η οικογένειά σου σε αγαπούν, αλλά μπορεί να θέλουν να μείνουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Οποιαδήποτε μετάβαση έχεις κάνει ή σκοπεύεις να κάνεις μπορεί να διαταράξει τη σχέση σας. Οτιδήποτε πιστεύουν, αισθάνονται και λένε είναι σίγουρα χρωματισμένα από τη σχέση αυτών μαζί σου. Αν έχεις αρνητικές επιδράσεις, βγάλ’ τες από τη ζωή σου ή περιόρισε την έκθεσή σου σε αυτές.

Ζήτησε βοήθεια

Δεν σημαίνει ότι αυτό σε κάνει αποτυχημένο. Δεν είναι δυνατόν να τα ξέρεις όλα, ποτέ δεν θα τα ξέρεις όλα. Όχι μόνο αυτό, βλέπεις τα πράγματα από μια δική σου οπτική γωνία, που σου φαίνονται τέλεια, ενώ μπορεί να είναι εντελώς εκτός λογικής. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συζητάς με ανθρώπους που πραγματικά σέβεσαι για τα πράγματα που σε απασχολούν, ώστε να ξεκαθαρίσουν στο κεφάλι σου και να τα δεις από διαφορετική γωνία. Μπορεί οι γύρω σου να έχουν την ακριβή λύση για το πρόβλημά σου ή μπορεί να ξέρουν πού θα τη βρεις. Και όταν ζητάς βοήθεια, βεβαιώσου ότι θα την ανταποδώσεις.

Θα είναι δύσκολο και θα πρέπει να το περάσεις

Κάθε είδος μετάβασης είναι δύσκολο. Θα σκοντάψεις και θα πέσεις, σήκω και συνέχισε. Θα βρεις λακκούβες και εμπόδια, σχεδίασε πέρασμα γύρω από αυτά. Θα έρθουν στιγμές που θα θέλεις να τα παρατήσεις, θυμήσου γιατί ξεκίνησες. Άσε το πάθος σου να υπερισχύσει των προκλήσεων και των δυσκολιών. Ρώτα τον εαυτό σου «τι μπορώ να δημιουργήσω από αυτό». Θα το ξεπεράσεις. Ακόμα και η χειρότερη καταιγίδα κάποτε περνά.


Creative Attitude

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr