rejoin lathi site

Αποφύγετε το parallax design και τις ιστοσελίδες που είναι one page

Το parallax design ήρθε για να εντυπωσιάσει και να καταπλήξει τα πλήθη που δεν έχουν σχέση με το ίντερνετ και που δεν αναζητούν χρήσιμες πληροφορίες στο ίντερνετ.

Το πρόβλημα με το parallax design είναι πολλαπλό. Αρχικά μειώνει την ορατότητα της ιστοσελίδας σας στην Google μειώνοντας τις σελίδες που ταξινομούνται από την Google σε μια εποχή που όλοι προσθέτουν άχρηστες σελίδες για να αυξήσουν την ορατότητά τους στις συνολικές αναζητήσεις της Google. Επίσης δεν είναι λειτουργικό, γιατί δεν μπορείτε να συνδέσετε σελίδες μεταξύ τους, αφού έχετε τα πάντα σε μία σελίδα. Πώς θα μετρήσετε τις διαδρομές του χρήστη μέσα στη σελίδα σας όταν δεν υπάρχουν σελίδες παρά μόνο μία;

Το site σας θα πρέπει πρώτα να παίζει στα κινητά και μετά στους σταθερούς υπολογιστές

Η αρχή του mobile first είναι αναγκαία και αυτό καλύπτεται με τη χρήση του genesis framework.

Αποφεύγουμε τα φθηνά hosting στην Αμερική και στο εξωτερικό

Το θέμα με το web hosting είναι ότι καταλήγουμε πολλές φορές μέσα στη βιασύνη μας και στην άγνοιά μας να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν γίνεται να αγοράζουμε φιλοξενία με 1 ευρώ τον μήνα στη Νέα Ζηλανδία ή στην Αλάσκα και να έχουμε γρήγορη ιστοσελίδα και μετά να ξοδεύουμε 1 ευρώ το κλικ με τα Google Adwords γιατί το site μας δεν είναι και δεν φαίνεται πουθενά.

Ένα κόστος 100 ευρώ τον χρόνο είναι λογικό για φιλοξενία στην Ελλάδα. Μπορούμε να καταφύγουμε στην TopHost.

Πριν ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, προσδιορίζουμε την αγορά-στόχο

Αν δεν έχετε ήδη μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή ένα μαγαζί, τότε θα πρέπει να βρείτε, πριν φτιάξετε την ιστοσελίδα σας, έναν τρόπο για τον επιούσιο.

Δεν επιλέγουμε δύσκολα και φανταχτερά θέματα στην αρχή

Στην αρχή όλοι εντυπωσιαζόμαστε και θεωρούμε ότι τα πάντα είναι εύκολα και δυνατά. Γρήγορα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι δεν γίνεται σε ένα απόγευμα να φτιάξουμε τη νέα Google ή το επόμενο Facebook και θα πρέπει να ρίξουμε τις φιλοδοξίες και τον εγωισμό μας.

Ξεκινήστε με ένα απλό και εύκολο θέμα στη διαχείριση και στο στήσιμο, όπως το βασικό genesis child theme. Αφού αποκτήσετε κάποια σχετική εμπειρία με το ίντερνετ, τότε μπορείτε να μετακομίσετε σε κάτι πιο πολύπλοκο.

Μαθαίνουμε πριν κάνουμε οτιδήποτε

Το ίντερνετ διαθέτει άπειρους πόρους για να μάθετε πώς να σχεδιάσετε την πρώτη σας ιστοσελίδα. Καλό είναι πριν κάνετε οτιδήποτε να μπείτε στο πνεύμα του σχεδιασμού των ιστοσελίδων.

Δεν ξεχνάμε τον σχεδιασμό για κινητά

Το mobile first design έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού η χρήση των κινητών αυξάνεται καθημερινά. Γι’ αυτό η Google έχει προσαρμόσει τον αλγόριθμό της, για να επιβραβεύσει τις ιστοσελίδες εκείνες που έχουν σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία mobile first, ενώ τιμωρεί αλγοριθμικά αυτές που δεν είναι σχεδιασμένες για τις κινητές συσκευές.

Δεν τα παρατάμε ποτέ

Η φιλοσοφία της συνεχόμενης βελτίωσης είναι το βασικότερο κίνητρο για να συνεχίσετε αφού κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο ίντερνετ. Κανείς δεν έγινε σε μια μέρα πλούσιος και η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Μπορεί οι πρώτες σας απόπειρες στο ίντερνετ να μην κατέληξαν εκεί που θα θέλατε, αλλά η εξάσκηση κάνει τον μάστορα.

Γι’ αυτό, τελειώνοντας αυτό το άρθρο, θα ήθελα να σας πω μια ιστορία σε μία σχολή πηλοπλαστικής. Αφού χώρισαν το τμήμα πηλοπλαστικής σε δύο ομάδες, ανέθεσαν και στις δύο ομάδες να φτιάξουν τον καλύτερο αμφορέα. Η πρώτη ομάδα είχε το δικαίωμα να φτιάξει μόνο έναν αμφορέα και να τον τελειοποιήσει, ενώ στη δεύτερη ομάδα δόθηκε η δυνατότητα να φτιάξει όσους αμφορείς ήθελε, αρκούσε να διαγωνιστεί μόνο με έναν. Ποια ομάδα πιστεύετε ότι έφτιαξε τον καλύτερο αμφορέα;


Γιάννης Διβράμης,

Web Developer - Paramarketing.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr