rejoin arthro linekdin igetis1,5 δις δολάρια! Τόσα ξόδεψε το LinkedIn πριν λίγους μήνες για να αγοράσει το Lynda.com και οι αναλυτές μίλησαν για ευκαιρία! Το ξέρεις το lynda.com; (Αν δεν το ξέρεις, πρέπει να το μάθεις το συντομότερο).Αυτή η πλατφόρμα e-learning, με τα courses εκμάθησης όλων των αναγκαίων skills στην ψηφιακή εποχή, ίσως να έδωσε στο LinkedIn το διαβατήριο να μπει ακόμα πιο δυναμικά στην εποχή, όπου δεν θα είναι ένας ακόμα μεγάλος παίκτης στην αγορά εργασίας, αλλά θα γίνει ο κυρίαρχος! 

Πως θα γίνει;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορεί το LinkedIn να έχει ένα ξεκάθαρο monetization plan, ωστόσο τα έσοδα από τις συνδρομές αντιστοιχούν μόλις στο 20% από τα συνολικά έσοδά του. Το 60% προέρχεται από τα talent solutions που προσφέρει στους recruiters. Όταν, λοιπόν, είσαι ήδη ο leader, όσον αφορά στη θέση σου ως δεξαμενή των καλύτερων στελεχών παγκοσμίως, όταν όλες οι εταιρίες έχουν παρουσία στο δίκτυό σου, τότε η φυσική συνέχεια είναι να θέλεις να δημιουργήσεις/αγοράσεις και μια πλατφόρμα μάθησης ώστε να «κυκλώσεις» την αγορά. Σε σένα θα αφήνουν τα βιογραφικά τους, σε σένα θα παίρνουν training -χωρίς την δέσμευση από courses- 2-4 ετών, σε σένα θα μπορούν οι εταιρίες να αναζητήσουν πιστοποιημένα, καταρτισμένα στελέχη! Απλό;



Το LinkedIn, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσει το lynda.com των 3400 courses (εντυπωσιακό, έτσι;) ως ένα αυτόνομο προϊόν, αλλά θα το πουλάει μαζί με τα talent solutions που προσφέρει, ίσως δώσει combo subscription για τα 2, και φυσικά θα κάνει τις εταιρίες που προσφέρουν training να ιδρώσουν! Αλλά και το lynda.com θα ωφεληθεί.
Όσον αφορά στον απλό χρήστη στην Ελλάδα ας πούμε. Η εργασιακή οπισθοχώρηση στη χώρα μας, στην απασχόληση και στους όρους με τους οποίους γίνεται, δεν συνεπάγεται ότι θα μειωθεί η κινητικότητα, ίσα-ίσα.

Άρα, το πρώτο και το βασικότερο μάθημα που έχουμε να πάρουμε από αυτή την ιστορία είναι πως, σε λίγα χρόνια, μπορεί το πτυχίο να μην λέει κάτι από μόνο του, αν δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένα certificates από micro-skills, αναγκαία για την κάθε επιχείρηση ανάλογα με τις ανάγκες της!Αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης ανάρτησης!

Στέφανος Σκλαβενίτης
LinkedIn Trainer
www.flipside.gr

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr