rejoin anergos spiliotisΔεν επιλέγουμε τα προβλήματα που θα μας προκύψουν.

Δεν επιλέγουμε τα προβλήματα που θα μας προκύψουν. Δεν επιλέγουμε την κρίση που θα αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα όμως επιλέγουμε τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων μας και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε.
ΚρίσηΑνεργίαΟικονομικάΠροβλήματα... Θέματαεπίκαιραπηγές άγχους

Όλα τα παραπάνω μια λέξη, Απώλεια!!! Ίσως η πιο δύσκολη λέξη και έννοια όπου ο σημερινός άνθρωπος έχει να παλέψει μαζί της καθημερινά.

Γιατί απώλεια δεν είναι μόνο ο θάνατος. Η πιο μεγάλη απώλεια με την οποία συνδιαλεγόμαστε είναι αυτή της ισορροπίας του μυαλού και της ψυχής μας.

Έχασα την δουλειά μου, έχασα την οικονομική μου οντότητα, έχασα την άνετη καθημερινότητα μου, έχασα το κέφι μου, έχασα τους φίλους μου, έχασα τον εαυτό μου.
Τα στάδια του πένθους είναι συγκεκριμένα. άρνηση, θύμος, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και τέλος αποδοχή.

Ας αποδεχτούμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης, ότι πιθανώς έχουμε χάσει την δουλειά μας και ας βγούμε δυναμικά προκειμένου να ανακτήσουμε τα χαμένα. Ας δώσουμε έμφαση στα δυνατά μας σημεία αντί να επικεντρωνόμαστε στις αδυναμίες μας. Ας γίνουμε θετικοί απέναντι στα πράγματα, η ύπαρξη θετικής προσέγγισης τόσο στα προσωπικά αλλά άλλο τόσο και στα επαγγελματικά, μας οδηγεί σε υψηλότερη προσωπική και εργασιακή ικανότητα και απόδοση με λιγότερο άγχος, άρα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ναι, η απώλεια της εργασίας μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, που όμως υποχωρεί αμέσως με την εύρεση νέας εργασίας. Ωστόσο, η κατάθλιψη προκαλεί αρνητικές σκέψεις και αρνητικές προσδοκίες, παράγοντες που παρεμβαίνουν ανασταλτικά στην αποτελεσματική αναζήτηση νέας εργασίας.

Ας βγούμε έξω δυναμικά, στην αγορά εργασίας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και ας είμαστε εμείς οι νικητές. Όπλα μας οι γνώσεις μας, η εμπειρία και προϋπηρεσία μας, η προσαρμοστικότητα μας στα νέα δεδομένα και η όρεξη μας να παράγουμε τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εαυτό μας.

Ας βοηθηθούμε σημαντικά με  τα προγράμματα παρέμβασης για τον επανακαθορισμό των διαπροσωπικών σχέσεων, τη σωστή χρήση της κοινωνικής δικτύωσης, τον επαναπροσδιορισμό παλαιών και νέων κινήτρων, την εκμάθηση νέων εργασιακών δεξιοτήτων, την αύξηση της αποτελεσματικότητας στους στόχους, και την ψυχική στήριξη για προστασία από τις δυσκολίες.

Χρήσιμη είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επανεφεύρεση του εαυτού μας, στην αποδοχή των αλλαγών και στον αναπροσανατολισμό της καριέρας. Η ανεργία πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα μίας προσωρινής δυσκολίας στην καριέρα η οποία σύντομα θα ξεπεραστεί, ή σαν την απαρχή μίας νέας φάσης ζωής με ευκαιρίες για αλλαγή.

Σε αυτή την περίοδο μεγάλης Ελληνικής, Ευρωπαϊκής όσο και παγκόσμιας αναταραχής, περίοδο των αναπόφευκτων αλλαγών και μεταβάσεων, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο σε κανένα επίπεδο, και κορυφώνεται το φαινόμενο να αλλάζουν οι άνθρωποι ιδεολογίες και πολιτικά στρατόπεδα εν μία νύκτα, ο καθένας από μας ας μην πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την περιουσία του: την ψυχή του, το μυαλό του, τα όνειρά του, τη ζωή του, τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες του, τις ικανότητες αλλά και τις δεξιότητες του, το εν δυνάμει έργο του.

"Άλλο Άνεργος και άλλο Άπραγος", όπως αναφέρεις και η Πατούλη.
Και για να κλείσουμε γελώντας γιατί μόνο έτσι προχωράει όμορφα η ζωή

 

ΜαρίαΤουρλώτουrejoin myfuture small
HR Specialist, MyFuture Career
Σύνταξη Βιογραφικών και Προετοιμασία Επαγγελματικών Συνεντεύξεων

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr