Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Κατάλογος

rejoin kethea diavasi logoΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΑ

Η εκπαίδευση με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που έχουν σκοπό την επίδραση στη σκέψη, στο χαρακτήρα και στη σωματική αγωγή του ατόμου. Με στόχο τη μετάδοση γνώσεων, δεξιοτήτων, μορφών ενέργειας και συμπεριφοράς η εκπαίδευση κινητοποιεί τον άνθρωπο ν' ανακαλύψει και να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του, να εκφραστεί και να επικοινωνήσει.

Στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της θεραπευτικής πρότασης με στόχο την αλλαγή που καλείται να κάνει ένας πρώην χρήστης στη ζωή του δημιουργώντας μια νέα ψυχοκοινωνική, επαγγελματική και πολιτιστική ταυτότητα.

Η εκπαίδευση των μελών του θεραπευτικού προγράμματος είναι πολυδιάστατη και περιλαμβάνει ενισχυτική διδασκαλία, καλλιέργεια πολιτιστικής και περιβαλλοντικής παιδείας, επαγγελματική κατάρτιση, δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές ομάδες, εκπαιδευτική και επαγγελματική συμβουλευτική και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Παράλληλα, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, έχει δημιουργήσει δίκτυο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς, με στόχο τα μέλη όλων των φάσεων του Προγράμματος να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πλήρη υποτροφία ή μείωση διδάκτρων για τις σπουδές τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Η επιλογή του είδους της εργασίας που θα ακολουθήσει το άτομο αποτελεί μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή του. Στους χώρους εργασίας περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, διασφαλίζει τα μέσα επιβίωσης, βιώνει συναισθήματα ικανοποίησης, απογοήτευσης, χαράς, λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες.

Κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης το άτομο υποστηρίζεται για ν' ανακαλύψει τα χαρακτηριστικά του, τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις αξίες του με στόχο την ισότιμη εργασιακή ένταξη. Στόχος είναι να προσεγγίσει έναν ικανοποιητικό βαθμό συμβατότητας της προσωπικότητάς του με το επάγγελμα ή τα επαγγέλματα που θα επιλέξει να ασκήσει.

KΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
Διεύθυνση: Σταυροπούλου 29, 11252 Αθήνα
Τηλ.: 210 8626761, 210 8612604
Fax: 210 8651227
E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web:www.kethea-diavasi.gr
contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι