Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Κατάλογος

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

rejoin dimos agias varvaras logoΗ υπηρεσία ενημέρωσης και συμβουλευτικής ανέργων είναι μια δημοτική υπηρεσία που δημιουργήθηκε το 1998. Σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανέργους στην Αγία Βαρβάρα.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να παρέχει στους ανέργους μια πρόσθετη ευκαιρία πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής, για να  βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και ταυτόχρονα να τους στηρίξει στη διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά.

Ενημερώνει για: 

θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

προγράμματα προώθησης στην απασχόληση του ΟΑΕΔ (stage, επιδοτούμενη απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας επιδοτούμενη αυταπασχόληση  κ.α.)

προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαίδευσης ενηλίκων

Διευκολύνει και εκπαιδεύει τους ανέργους στον τρόπο και τις τεχνικές εξεύρεσης εργασίας (σύνταξη αίτησης για εργασία και βιογραφικού, διαδικασία συνέντευξης κ.α.)
Βοηθά στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων ή στον επαναπροσανατολισμό ανέργων που το επάγγελμα τους δεν  ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, παρέχει κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανέργους που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους δυσκολεύονται να αναζητήσουν εργασία ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα κοινωνικού αποκλεισμού.

Διαθέτει δίκτυο επικοινωνίας με εργοδότες της περιοχής, εκπαιδευτικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους

Η υπηρεσία ενημέρωσης και συμβουλευτικής ανέργων απευθύνεται κυρίως στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τις άνεργες γυναίκες και τους άνεργους ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες εξειδικευμένους στη συμβουλευτική απασχόλησης.

Πληροφορίες:
Κοινωνική Υπηρεσία, Αριστομένους 8, τηλ.: 213 2019302-303

contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι