Rejoin.gr - Εργασία & Απασχόληση Κατάλογος

rejoin to ergasthri logoΜε έτος ίδρυσης το 1978, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία "Το Εργαστήρι", αποτελεί έναν από τους παλαιότερους φορείς στην Ελλάδα που φροντίζει για την κοινωνική ένταξη και τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για ενήλικα άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση στην Ελλάδα. Βασικό άξονα δραστηριοποίησης για "Το Εργαστήρι" αποτελεί η διά βίου μάθηση, η επαγγελματική κατάρτιση των νέων με νοητική υστέρηση και η προστατευμένη απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων που υλοποιείται στα πλαίσια των έντεκα (11) προστατευμένων παραγωγικών εργαστηρίων, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου "Το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη" και υπό την καθοδήγηση ειδικού προσωπικού. 

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου της, αντιμετωπίζει την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην ελληνική κοινωνία ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία.
Έτσι, παράλληλα, εφαρμόζεται μια ολιστική προσέγγιση υποστηρικτικών υπηρεσιών που αφορά σε όλους τους τομείς ανάπτυξης (σωματική υγεία, ψυχική ευεξία, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, διαπαιδαγώγηση, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία) με σκοπό πέρα από την επαγγελματική ένταξή των ατόμων, την εξοικείωσή τους με τις επιταγές της σύγχρονης ζωής και την προετοιμασία για την κοινωνική τους ένταξη.

Μέσα από τις πολυάριθμες δράσεις μας προσπαθούμε εμπράκτως να καταδείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι νέοι με νοητική υστέρηση, με την κατάλληλη στήριξη, καθοδήγηση, εμπιστοσύνη και πολλή αγάπη έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ό,τι συνθέτει στο μυαλό μας την έννοια της “αξιοπρεπούς ανθρώπινης ζωής”.

Πληροφορίες:
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία "Το Εργαστήρι"
Διεύθυνση: Τριβωνιανού & Αγίου Όρους 46

Περιοχή: Άνω Λιόσια Αττικής
Τηλέφωνo: 210 248 4541
Site: www.ergastiri.org
E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

contentmap_plugin
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι