Rejoin.gr - Επιβίωση Ειδήσεις

rejoin sinexizetai i sigkentrosi ilikou gia tous prosfyges apo ton dimo neapolis sikeon

Άλλη μια αποστολή εξετελέσθη… 

Περισσότερες από 150 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα παραδόθηκαν στα Διαβατά και στο Λιμάνι
Συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες

Περισσότερες από 150 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και παιδικό ρουχισμό, παπούτσια και παιχνίδια, παρέδωσε χτες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αποθήκη 9 στο Λιμάνι. 

Από νωρίς χτες το πρωί δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη «αλυσίδα» εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, που με επιμέλεια κατένειμαν ανά κατηγορίες το υλικό που είχε συγκεντρωθεί και φρόντισαν για τη φόρτωσή του από τις αποθήκες του δήμου και για την εκφόρτωσή του στα Διαβατά και το Λιμάνι. Στα Διαβατά, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης συνομίλησαν με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, καθώς και με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εκεί, καταγράφοντας τις ανάγκες τους. 

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια υπηρεσιών και κατοίκων του δήμου για τη συγκέντρωση υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία είχε ήδη αρχίσει αθόρυβα από το περασμένο καλοκαίρι.

«Ξεφορτώσαμε ένα φορτηγό αγάπης εδώ στα Διαβατά και στο Λιμάνι για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια αθόρυβα από το καλοκαίρι ακόμη, για να συγκεντρώσουμε είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες. Ρωτάμε κάθε φορά τι λείπει, τι έχουν ανάγκη, προκειμένου να καλύπτουμε αυτές τις ανάγκες», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στο μέλλον, ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλά, φοβάμαι πως αυτό δεν φτάνει. Απαιτείται η κυβέρνηση να εκπονήσει εθνικό σχέδιο το οποίο να συμπεριλαμβάνει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει οι δήμαρχοι. Προσωπικά, πρότεινα πυραμιδικό μοντέλο συντονισμού, με ένα κεντρικό εθνικό συμβούλιο στην κορυφή που θα συντονίζει όλους τους φορείς που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια».

«Χρήσιμοι και αποτελεσματικοί…»
Αναφερόμενος στους χώρους συγκέντρωσης προσφύγων, οι οποίοι αυξάνονται στη χώρα μας, ο δήμαρχος επισήμανε ότι από τον περασμένο Αύγουστο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε υποδείξει στην κυβέρνηση συγκεκριμένους χώρους στη Θεσσαλονίκη. «Είχαμε μιλήσει για το παλιό κτίριο όπου στεγαζόταν το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για το πρώην γαλλικό νοσοκομείο στη Φράγκων, για το νοσοκομείο Παναγία που μετεγκαταστάθηκε. Προσωπικά, είχα προτείνει να συνεργαστούμε με συνδέσμους τουριστικών φορέων, ώστε να αξιοποιηθούν αδρανείς τουριστικές εγκαταστάσεις για αυτόν τον σκοπό», υπενθύμισε ο κ. Δανιηλίδης.

Όπως επισήμανε, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι καλό αυτές τις ώρες να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.
«Ήταν πραγματικά συγκινητική η προσφορά των πολιτών, συλλόγων, φορέων, σχολείων, ανθρώπων της  τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μετείχαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε και εξακολουθεί να καταβάλλει ο δήμος για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για τους πρόσφυγες», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Τσακιρίδης. «Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, πάντα σε συνεργασία με τους υπεύθυνους στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, προκειμένου να συγκεντρώνουμε  υλικό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες, έτσι όπως οι ίδιοι τις καταγράφουν κάθε φορά», πρόσθεσε. 


ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Σύμφωνα με την νεότερη καταγραφή των αναγκών, υπάρχει μεγάλη ανάγκη από ζάχαρη, χαρτί υγείας, πλαστικά ποτήρια, καρέκλες και πτυσσόμενα τραπέζια.
Για την υποδοχή και την παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν καθορισθεί 16 διαφορετικοί χώροι-Υπηρεσίες σε όλο το εύρος του δήμου για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των εθελοντών, και που είναι οι εξής:


►Στη Δημοτική Ενότητα Αγ.Παύλου:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός, Ηπείρου 9-11 (δημοτικό κατάστημα Αγίου Παύλου)
    Τηλ.: 2313.300206
  • Α΄ ΚΑΠΗ, Κωνσταντίνου Κανάρη 8 - Τηλ.: 2310.248410
  • Β΄ ΚΑΠΗ, Καλής Ελπίδος 54- Τηλ.: 2310.207953
  • Γ΄ ΚΑΠΗ, Αγίου Παύλου 1- Τηλ.: 2310.206171

►Στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός, Ελ. Βενιζέλου 125 (δημ. κατάστημα Νεάπολης, 2ος όρ.) Τηλ.: 2313.329525
  • Α΄ ΚΑΠΗ, Κουντουριώτη 29 - Τηλ.: 2310. 614195
  • Β΄ ΚΑΠΗ, Διομήδου Κομνηνού 3 & Λαγκαδά - Τηλ.: 2310.510440
  • ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, Ανδρέου Δημητρίου 6-8 - Τηλ.: 2310.538189

►Στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός, Ειρήνης 19 (δημ. κατάστημα Πεύκων, ισόγειο) Τηλ.: 2313.502226
  • ΚΑΠΗ, Ειρήνης 19 - Τηλ.: 2313.502206

►Στη Δημοτική Ενότητα Συκεών:

  • Συμβουλευτικός Σταθμός, Στρ. Σαράφη 1 (Δημαρχείο, ισόγειο) Τηλ.: 2313.313151
  • Α΄ ΚΑΠΗ, Καυκάσου 64 - Τηλ.: 2310.620730
  • Β΄ ΚΑΠΗ, Τσαρουχά και Μουστακλή - Τηλ.: 2310.639619
  • Γ΄ ΚΑΠΗ, Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2 γωνία - Τηλ.: 2310.639660
  • ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Ν. Παρασκευά 43 - Τηλ.: 2310.618829
  • Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», Γ. Τσαρούχη 3 - Τηλ.:2310.202015

 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr