Rejoin.gr - Επιβίωση Ειδήσεις

Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος δράσης του προγράμματος Κοινωνική Κατοικία της PRAKSIS που υλοποιείται στην Περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

rejoin programma sin sto plin logoΣκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να συσσωρεύουν οφειλές λόγω των οποίων απειλείται η κατοικία τους. Επίσης, να ενδυναμώσει τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική ώστε να διευρύνουν τον ορίζοντα αναζήτησης εργασίας και να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

Η δράση «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» αποτελεί τον προληπτικό άξονα του Προγράμματος Συν στο Πλην και αφορά σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά που βιώνουν την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, δραματική ή σταδιακή μείωση στο εισόδημά τους την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε ό,τι μέχρι σήμερα αποτελούσε ρουτίνα και δεδομένο. Η δράση της Κοινωνικής Κατοικίας στόχο έχει να ανακουφίσει αυτές τις οικογένειες και να ενισχύσει την καθημερινή τους προσπάθεια στην αναζήτηση εργασίας. Ουσιαστικά σκοπός είναι η κάθε οικογένεια, ανάλογα με τις ανάγκες της, να ενισχυθεί στην προσπάθειά της να παραμείνει ενεργή στο μέχρι σήμερα κοινωνικό της περιβάλλον.

Η γεωγραφική έκταση του προγράμματος είναι η Περιφέρεια της Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες που είναι δυνατόν να παρέχονται στο πρόγραμμα προσαρμοσμένες πάντα στις ανάγκες του εκάστοτε νοικοκυριού:

Οικονομική ενίσχυση σε ενοίκιο και ΔΕΚΟ
Σίτιση (μέσω διατακτικών supermarket)
Ιατροφαρμακευτική στήριξη ωφελουμένων
Ψυχοκοινωνική στήριξη ωφελουμένων
Χρηματοοικονομική Παιδεία Οικογένειας
Εργασιακή Συμβουλευτική/ Προώθηση στην αγορά εργασίας

Κοινωνική Υπηρεσία – Κοινωνικής Κατοικίας
MKO PRAKSIS
Στουρνάρη 57, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας:
210 520 5200

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:http://www.praksis.gr/assets/deltia-typou/koinoniki_katoikia.pdf

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr