Rejoin.gr - Επιβίωση Κατάλογος - Κοινωνικά Παντοπωλεία

rejoin koin pantop ierapetras logoΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται στην κοινωνία, άρα σε όλους μας, αλλά στηρίζει τους κοινωνικά ευπαθείς, δηλαδή όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, άνεργους, μετανάστες κ.ά. και στοχεύει στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων ατόμων και οικογενειών για εύλογο χρονικό διάστημα, από 3 έως 12 μήνες με δικαίωμα παράτασης, δηλαδή μέχρι τη στιγμή που θα είναι σε θέση να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας στηρίζει τους κοινωνικά ευπαθείς.

Σύμφωνα με το  άρθρο επτά (7)  του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας που εγκρίθηκε στις 25 Απριλίου του 2013 με την Νο 126 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι:

  • Έλληνες κάτοικοι του Δήμου
  • Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου
  • Αλλοδαποί, που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο μας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Ποιοι και Πως μπορούν να βοηθήσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το θέμα της κοινωνικής ευθύνης είναι υπόθεση όλων μας και όλοι ΜΑΖΙ ας το κάνουμε πράξη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.
Σε μία κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται, κανένας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απαθής απέναντι στις ίσες ευκαιρίες και στην ενθάρρυνση πρωτοβουλιών με λόγια και πράξεις.

rejoin koin pantop ierapetras oloimazi

Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν;
Όλοι μας, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να βοηθήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας συμμετέχοντας σε αυτό εθελοντικά ως άτομα, ως ομάδες ή ως επιχειρήσεις/εταιρείες. Δηλαδή, μπορεί να βοηθήσουν ενδεικτικά:

  • Μεμονωμένα άτομα (φυσικά πρόσωπα) και οικογένειες
  • Παιδιά (παλιά και λειτουργικά παιχνίδια που δεν χρειάζονται πλέον)
  • Σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πχ ως δράσεις αλληλεγγύης συντονισμένες με το Κ.Π)
  • Σύλλογοι, σωματεία, φορείς (πχ σε εκδηλώσεις τους μπορούν τμήμα εσόδων/εισιτηρίων να πηγαίνουν σε Κ.Π ή να συλλέγουν τρόφιμα κλπ)
  • Επιχειρήσεις (στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης)
  • Αγρότες
  • Λοιπα πρόσωπα ή ομάδες προσώπων ή Νομικά Πρόσωπα

Τι μπορούμε να προσφέρουμε;
Σύμφωνα με το άρθρο τρία (3) (τίτλος: «Βασικές Αρχές–Σκοπός») του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας που εγκρίθηκε στις 25 Απριλίου του 2013 με την Νο 126 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας:

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, αλλά και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού

  • Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας.
    (Σημείωση: Κουτιά συλλογής τροφίμων βρίσκονται σε καταστήματα τροφίμων του Δήμου)
  • Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
  • Είδη βρεφανάπτυξης.
  • Νωπά τρόφιμα (εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες)
  • Είδη ένδυσης–υπόδησης.
  • Μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό. Η φιλοσοφία του Προγράμματος είναι η υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη οικογενειών με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Ωράριο Λειτουργίας : Καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:30

Πληροφορίες:
Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας
Διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 20
Τηλέφωνο : 28420 89707
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Sitewww.ierapetra.gov.gr/koinoniko-pantopoleio 

contentmap_plugin

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι