Rejoin.gr - Άλλες Υπηρεσίες Κατάλογος

rejoin novartis foto1

Αποστολή

rejoin novartis foto 2Σκοπός μας είναι να ανακαλύπτουμε, να αναπτύσσουμε και να διαθέτουμε στην αγορά καινοτόμα σκευάσματα που προλαμβάνουν και θεραπεύουν παθήσεις, απαλύνουν τον πόνο, και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής.

Δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς, την ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους Φορείς Υγείας και όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους.

Οι άνθρωποί μαςrejoin novartis foto 3

Οι άνθρωποι μας είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας μας. Βασίζουμε τις πολιτικές μας πάνω σε αρχές όπως η τιμιότητα, το ήθος, η ειλικρίνεια και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δημιουργούμε για τους συναδέλφους μας ένα ασφαλές, υγιεινό, ανοικτό εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, και στο οποίο η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα ανταμείβονται.

Ενδεικτικά:

  • Συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη
  • Πρόσθετες κοινωνικές παροχές σε όλους τους εργαζόμενους
  • Αξιολόγηση και επιβράβευση εργαζόμενων
  • Ενέργειες και προγράμματα για την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Πεποίθησή μας είναι ότι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνιών στις οποίες λειτουργούμε. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι οφείλουμε να συνεισφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με διάφορους τρόπους και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητα ζωής τους και την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Η προώθηση του εθελοντισμού στους εργαζομένους μας και η ενεργός συμμετοχή τους αποτελεί βασική έκφανση της ανωτέρω δέσμευσής μας. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο, την άνοιξη, αφιερώνουμε την επέτειο της ημέρας της ίδρυσης της Novartis στην κοινωνία, καθιερώνοντάς την ως «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι 124.000 συνάδελφοι μας μοιράζονται το όραμα για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδιφόρο αύριο για τους ασθενείς – ένα όραμα που καθοδηγεί την ανάπτυξη και την επιτυχία μας. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία τους είναι η πεποίθηση ότι βελτιώνουν αποτελεσματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών μέσω της πρωτοποριακής επιστημονικής γνώσης και καινοτομίας. Η εστιασμένη στις επιδόσεις εταιρική μας φιλοσοφία προσελκύει χαρισματικούς ανθρώπους σε όλους τους τομείς –στην έρευνα και ανάπτυξη, το marketing και τις πωλήσεις, στην οικονομική και διοικητική διαχείριση. Η Novartis δεσμεύεται να ανταμείβει εκείνους τους ανθρώπους που καταθέτουν ιδέες και προσφέρουν έργο στην εταιρεία μας.

Ιστορία

Η Novartis δημιουργήθηκε το 1996 με τη συγχώνευση των ελβετικών φαρμακευτικών εταιρειών Ciba-Geigy και Sandoz.Όλα αυτά τα χρόνια, η Novartis και οι προκατόχοι εταιρείες ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν πολυάριθμα καινοτόμα προϊόντα για τους ασθενείς και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

http://www.novartis.gr/sites/all/themes/novartis/images/company-history-over.jpg

Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τα βασικά επιτεύγματά μας, κάντε κλικ στο ανωτέρω χρονοδιάγραμμα.

Υποστήριξη της Κοινωνίας

Στήριξη Συλλόγων Ασθενών

rejoin novartis foto 4Η στρατηγική της εταιρείας μας διεθνώς έχει ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Μια τέτοια στρατηγική γίνεται επιτακτική, αφού οι ασθενείς είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν τα φάρμακά μας και εκείνοι που τελικά καθορίζουν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τις βελτιώσεις που καλούμαστε να εφαρμόσουμε ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που μπορούμε να τους παρέχουμε. Οι Σύλλογοι Ασθενών (Patient Advocacy Groups-PAGs), ως εκπρόσωποι των ασθενών και των δικαιωμάτων τους διεθνώς, επιδιώκουν να αποκτήσουν επιρροή και φωνή, η οποία θα ακούγεται, αφ’ ενός από τις Αρχές και αφ’ ετέρου από την κοινή γνώμη. Ο στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες αντιμετώπισης των ασθενών, είτε αυτές αφορούν στην πρόσβαση σε φαρμακευτική αγωγή, σε οργανωμένα κέντρα αναφοράς καθώς και σε εξειδικευμένους γιατρούς, είτε απλώς πρόσβαση στην πληροφόρηση και την κοινωνικοοικονομική υποστήριξη τους. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι Σύλλογοι Ασθενών οργανώνονται γύρω από μία συγκεκριμένη ασθένεια και όλο και περισσότεροι ασθενείς γίνονται μέλη σε συλλόγους. Επιπλέον, συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε αποφάσεις που αφορούν σε θέματα υγείας, δικαιώματα, καθώς και την εκπαίδευση των ασθενών αλλά και του κοινού. Οι στόχοι των Συλλόγων Ασθενών σε σχέση με τους στόχους της Novartis είναι κατά βάση κοινοί, με αποτέλεσμα η συνεργασία με τους περίπου 30 Συλλόγους Ασθενών να αποτελεί στρατηγικό στόχο, ο οποίος υλοποιείται κυρίως με δύο τρόπους:

  • Οικονομική υποστήριξη
  • Βελτίωση γνώσεων (π.χ. σεμινάρια

Εκπαίδευση Συλλόγων Ασθενών

Παράδειγμα υποστήριξης αποτελεί η ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο απευθύνεται σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) εθελοντικής υποστήριξης ατόμων, στο χώρο της Υγείας. Το πρόγραμμα αυτό είναι το μοναδικό που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των συγκεκριμένων οργανισμών στην Ελλάδα και εφαρμόζεται, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να συμβάλει στενά σε ένα από τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι ασθενών (των οποίων οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική κυρίως βάση), το οποίο αφορά στην ενίσχυση των γνώσεών τους σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Η εκπαίδευση περιελάμβανε τέσσερις ενότητες: 1. Βασικές Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας στους ΜΚΟ 2. Το Μάρκετινγκ στον Κοινωνικό Οργανισμό 3. Πρακτικές Διαχείρισης Εθελοντισμού & Χρηματοδότησης ΜΚΟ 4. Πρακτικές Στρατηγικής και Βιωσιμότητας ΜΚΟ Στα πλαίσια αυτά, η Novartis υποστήριξε την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα οποία συμμετείχαν άτομα από 18 φορείς ασθενών.

Εκπαίδευση φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer

Στην Ελλάδα το 89% των ασθενών με νόσο Alzheimer λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι και το ρόλο αυτό επωμίζονται οι συγγενείς, ακόμα και όταν υπάρχει βοήθεια από έμμισθο φροντιστή. Η Novartis, πιστή στη δέσμευσή της για επικέντρωση στον ασθενή και στις ανάγκες του, συνεργάστηκε με την Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού ημερήσιου σεμιναρίου που απευθυνόταν στους φροντιστές των ασθενών με νόσο Alzheimer και είχε τίτλο “Φροντίζουμε όσους φροντίζουν ασθενείς με Alzheimer”. Η εκπαίδευση των φροντιστών έγινε μέσα από ομάδες εργασίας οι οποίες ασχολήθηκαν με τα εξής θέματα:

  • Θεραπείες της νόσου Alzheimer
  • Εξέλιξη της νόσου Alzheimer
  • Διαταραχές συμπεριφοράς στην Άνοια
  • Καθημερινά πρακτικά προβλήματα φροντίδας ανοϊκών ασθενών
  • Επιστημονικές διαλέξεις με θέμα «Νεότερα δεδομένα στη νόσο Alzheimer» καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ σχετικά με την Άνοια.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

NOVARTIS HELLAS: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» ΜΕ 16.000 ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΠΟΛΕΙΣ

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον Ασθενή, ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου,  καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Η Novartis, εμπνεόμενη από τις ανάγκες των ασθενών και πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακά προγράμματα που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και επιστήμονες, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις και πρόσβαση στην υγεία για τους ασθενείς και την κοινωνία, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί σε 7 πόλεις της Ελλάδας θα διεξαχθούν 16.000 εξετάσεις. Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε:

  • Σπιρομέτρηση
  • Οφθαλμολογικό έλεγχο
  • Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
  • Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης

Το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» έχει διαμορφωθεί ως εξής:

29-30 Σεπτεμβρίου 2015, Λαμία – Γ’ ΚΑΠΗ, Τυμφρηστού 58
6-7 Οκτωβρίου 2015, Κοζάνη - Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), Πλακωπίτη 11
13-15 Οκτωβρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης, Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως (1ος όροφος)
3-4 Νοεμβρίου 2015, Πύργος, Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (έναντι Ι.Ν Αγ. Νικολάου)
9-10 Νοεμβρίου 2015, Σέρρες, Κτήριο Διοικητηρίου, Κ. Καραμανλή 36
2-4 Δεκεμβρίου 2015, Αθήνα, - 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηναίων, Σόλωνος 78
8-9 Δεκεμβρίου 2015, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas κ. Ricardo Canevari δήλωσε:

«Προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, με την ασθενοκεντρική μας προσέγγιση να αποτελεί το σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη λειτουργία της Novartis. Καθώς η Ελλάδα δοκιμάζεται από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων χρόνων, ενισχύεται η ευθύνη μας ως ηγέτιδα εταιρεία να βρεθούμε δίπλα στους Έλληνες ασθενείς και πολίτες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, υποστηρίζοντας θέματα πρόληψης και παροχής κατάλληλης θεραπείας. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, δίπλα στον Έλληνα πολίτη για να παρέχουμε πάντα τη σωστή θεραπεία, στο σωστό ασθενή τη σωστή στιγμή το ταχύτερο δυνατό.»

rejoin novartis logo

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Κατηγορία
Κείμενο
Από
Μέχρι