rejoin veroia2

|με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης | ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Σάββατο  28 Απριλίου  2018 | Ώρα 20:30 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Κέντρο Πολιτισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διοργανώνουν συναυλία με την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης,  στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας.  

Συντελεστές

Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση | Μαίρη Κωνσταντινίδου

Σκηνοθεσία – Εικαστικά | Αθανάσιος Κολαλάς

Electone | Παναγιώτης Κουντούρης

Πιάνο | Βαλέρια Χαριτίδου

Μουσικοί συνεργάτες | Kostica Colaku, Αλέξανδρος Πουρλουκάκης

Χορογραφίες | Κωνσαντίνα Χουλιάρα

Video | Άλκης Βασίλογλου

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης με όλους της τους Χορωδούς, νέους παλαιούς και διαχρονικούς  γιορτάζει με το κοινό της πόλης σε μια  συναυλία  σα κινηματογραφική ταινία όπου έργα εμβληματικά  ενώνουν το παρόν με το παρελθόν και γίνονται ατσάλινοι κρίκοι μιας αδιάλειπτης τριάνταχρονης μουσικής πορείας.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:    

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ:

του ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας                            

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η «Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης» αποτελεί συνέχεια της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» η οποία ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους Ανώτερων και Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασικής και Ρομαντικής περιόδου. Ορατόρια, όπερες, μιούζικαλς, έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική Σκηνή, στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες», στο «Ελληνικό Φεστιβάλ», σε φεστιβάλ άλλων πόλεων της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες ορχήστρες σε όπερες και ορατόρια.Έχει εμφανιστεί στην Κων/πολη, Αρχαία Έφεσο , Ισπανία, Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Ουαλία, Λονδίνο, Ρώμη, Φινλανδία, Αλβανία, Ρωσία και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Λανγκόλλεν και Ρώμης.

Συμμετείχε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη ’97» με έργα διεθνούς ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση των Αδάμη, Αστρινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Καλομοίρη.Πήρε μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πράγα 2000» με έργα Τσέχων συνθετών, παρουσία του συνθέτη PeterEben και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάτρα 2006».

Από το 1993 συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δημοτική Ορχήστρα του Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Κέμνιτς, Βεστφαλίας, Ρουμανίας, Ουαλίας και Άγκυρας.

Συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους μαέστρους, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τη Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμο Αθηναίων, όπως και με τους Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, ZμπίγκνιουΠράισνερ και ΓκόρανΜπρέγκοβιτς.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 συμμετέχει στην εναρκτήρια Συναυλία των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» με έργα των Mahler, Beethoven, Haydn, Orff και στις οπερατικές παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ. όπως Rigoletto (Ριγκολέτο),Momo (Μόμο), MadamaButterfly (MαντάμαΜπατερφλάι), CavalleriaRusticana ( KαβαλερίαΡουστικάνα),LeNozze di Figaro (Οι Γάμοι του Φίγκαρο), Lucia di Lammermoor (Λουτσία ντι Λαμερμούρ), Il Trovatore (Ιλ Τροβατόρε), Turandot (Τoυραντό), Ι Puritani (Οι Πουριτανοί), SamsonetDalila (Σαμψών και Δαλιδά), καθώς και στα ορατόρια και μεγάλα χορωδιακά έργα.

Έχει συνεργαστεί με την «Όπερα Θεσσαλονίκης» στις όπερες: DieFledermaus (Η Νυχτερίδα), Αida (Αΐντα), Pagliacci (Παλιάτσοι), EdipoRe(Οιδίπους Τύραννος) και DonGiovanni (Ντον Τζοβάννι).


 

Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

Κωνσταντινίδου Μαίρη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης των τάξεων πιάνου της Xρυσούλας Καλαϊτζή και ανωτέρων θεωρητικών του Θεόδωρου Μιμίκου. Σπούδασε Διεύθυνση με τους Δημήτρη Αγραφιώτη στη Θεσσαλονίκη, Erdei στην Ουγγαρία (Ινστιτούτο Kodály), και Titner στην Πράγα (Όπερα). Ως πιανίστα συνεργάστηκε με τη Λυρική Σκηνή Αθηνών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τη Λυρική Χορωδία Θεσσαλονίκης έχοντας εμφανίσεις στην Αμερική και Καναδά σε συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου. Εκπροσώπησε το Δήμο Θεσσαλονίκης στην Β΄ Biennale νέων καλλιτεχνών στη Βαρκελώνη και έκανε ηχογραφήσεις στην ΕΡΤ 3 και το Τρίτο Πρόγραμμα. 


Ίδρυσε και διευθύνει τη Χορωδία Θεσσαλονίκης με την οποία κατέκτησε:
- Βραβείο καλύτερης Ελληνικής Χορωδίας (Διεθνής Διαγωνισμός Αθηνών 1996),
- Χρυσό μετάλλιο (Διεθνής Διαγωνισμός 1996),
- Αργυρό μετάλλιο (Διεθνής Διαγωνισμός Αθηνών 1992, 1994, 1996),
- Χρυσό μετάλλιο (Διεθνής Διαγωνισμός Llangollen Ουαλίας 1997),
- Αργυρό μετάλλιο (Διεθνής Διαγωνισμός Ρώμης 1998). 

Συνεργάστηκε με: τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης από το 1993, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης από το 1997,  την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών από το 1999, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το 2000 στις οπερατικές παραγωγές και σε ορατόρια, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το 2001, τα «Δημήτρια» από το 1996, το Φεστιβάλ Αθηνών από το 2000, την Κρατική Ορχήστρα Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Ρηνανίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Πράγας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Άγκυρας, την Κρατική Ορχήστρα Βεστφαλίας, τη Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 1997 με έργα ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση Ελλήνων συνθετών, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Στοκχόλμη 1998» διευθύνοντας τη Χορωδία της Uppsala, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πράγα 2000»  με έργα Τσέχων συνθετών, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάτρα 2006» με έργα Ελλήνων συνθετών, την Αθήνα 2004 Ολυμπιακοί Αγώνες σε συναυλίες αφής της φλόγας. 

Εμφανίστηκε σε: Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα, Σάλτσμπουργκ, Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Ουαλλία, Φινλανδία, Ρωσία, Κωνσταντινούπολη, Αρχαία Έφεσο, Ηρώδειο, και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος. 

Διεύθυνε τις: Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης από το 1987 έως και σήμερα, Χορωδία Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια» 2000-2010, Χορωδία Μουσικού Κολεγίου 1997-2004, Χορωδία Νέου Ωδείου 2000-2004, Χορωδία «Θερμαϊκός» 1997-2001, Χορωδία του NorthCollege 1987-1996, Χορωδία Νέων Ευρώπης στη Βουδαπέστη, Ορχήστρα της ραδιοφωνίας της Πράγας 1996 στην Πράγα, 'Silesian' Ορχήστρα και Χορωδία στην Opava 1994, Χορωδία Ινστιτούτου Kodály 1995, Χορωδία της Ουψάλα στη Στοκχόλμη 1998. 

Κατέκτησε τη Β΄ Θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μαέστρων Χορωδίας στην Πράγα το 1995. 

Συνεργάστηκε με τους Μαέστρους:
Αγραφιώτη, Φιδετζή, Μυράτ, Μπαλτά, Αστρινίδη, Τρικολίδη, Αθηναίο, Καρυτινό, Αντωνίου, Τσούχλο, Τσιαλή, Φρεζή, Panini, Λογιάδη, Einhouse, Gould, Blachlava, Colombo, Ruggiero, Cavallo, Preisner. 

Έργα: 30 Όπερες, 20 Συμφωνικά έργα, 18 Ορατόρια, 8 Ρέκβιεμ, 4 Mιούζικαλς, 120 έργα a cappella, 12 πρώτες εκτελέσεις έργων  Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών.


 Πηγή: Δελτιο Τύπου

 

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr