paramythiΤο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.00. Μουσικές εικόνες αποκτούν σχήμα μέσα από το πάντρεμα με τον λόγο, την κίνηση και το χορό. Οι νέοι μουσικοί μέσα από το θέατρο αποκτούν εναλλακτικές εκφραστικές διεξόδους, μαθαίνουν να συνεργάζονται σε μεγαλύτερης κλίμακας παραγωγές και καλλιεργούν τις αρετές που απαιτεί η τέχνη όπως πειθαρχία, παρατηρητικότητα, συνεργασία, δημιουργικότητα, αυτογνωσία.

Το θεατρικό έργο

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» αποτελεί τη δραματοποίηση του ομότιτλου έργου της Πηνελόπης Δέλτα από τον θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη. Τη μουσική για το έργο έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις. Πρόκειται για ένα παραμύθι με φιλοσοφικά στοιχεία και αλληγορικό περιεχόμενο. Τα θέματα που θίγονται όπως το πρόβλημα της διαδοχής του θρόνου, η φθορά και η παρακμή της κοινωνίας αλλά και η αναγέννηση μέσα από μια κρίση με τη συμμετοχή όλων κάνουν το έργο βαθειά επίκαιρο.

Τους ρόλους υποδύονται οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης:

Γανωτής Άγγελος, Ελευθεριάδου Στεργιανή, Κοντσές Βασίλειος, Κυριακού Χρήστος, Μαντουλίδου Αικατερίνη, Μαρούλας Χριστόφορος, Μεχτερίδου Δέσποινα, Μιμήλας Σωκράτης, Μιχαηλίδης Ζήσης-Παναγιώτης-Κοσμάς, Μπέη Φανή, Νατσιόπουλος Οδυσσέας, Παππά Θεοδώρα, Πιντόρε Ελιζαμπέττα, Πιντόρε Κωνσταντίνα, Πιντόρε Μαρίνα.

Στην ορχήστρα συμμετέχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης:

Γκίρνης Γεώργιος, Γκούτζα Γλυκερία, Γκρούτας Χρήστος, Ελευθεριάδου Αλεξάνδρα, Ζαχαρογιάννη Ειρήνη, Ζαχούλης Αλέξανδρος, Θεοδώρου Χρήστος, Καλαφάτης Γιάννης, Καράμπα Ηλιάννα, Κελεμένη Όλγα, Κουλουκτσή Γεωργία, Μανουσιάκη Αικατερίνη, Μπούζρα Έρβιν, Πλεξίδας Φάνης, Σουρλίγκα Νόπη, Τσαταλμπά Μαρία, Φραγκογιάννη Λυδία, Χατζηπαππά Δήμητρα, Χατζηπαυλίδου Καλλιόπη.

Στην κατασκευή των σκηνικών βοήθησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης:

Γανωτής Άγγελος, Καρασαββίδου Μαρία, Κοντσές Βασίλειος, Κυριακού Χρήστος, Μεχτερίδου Δέσποινα, Μπέη Φανή, Νατσιόπουλος Οδυσσέας, Πιντόρε Ελιζαμπέττα, Πιντόρε Κωνσταντίνα, Πιντόρε Μαρίνα, Σουρλίγκα Άννα.

Συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Διδασκαλία ρόλων-Σκηνοθεσία: Κολλάτου Ειρήνη

Υπεύθυνος ορχήστρας- Ενορχήστρωση: Σκάρπας Αριστείδης

Υπεύθυνοι σκηνικών: Γρίβα Ράνια- Τσιγκάνου Αικατερίνη

Υπεύθυνοι χορωδίας: Μαργαρίτη Ευστρατία-Βασιλειάδης Λουκάς

Σχεδιασμός αφίσας- προγράμματος: Γαλάνης Γιάννης

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ευχαριστεί το θέατρο Πήγασος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ράχης για την βοήθειά τους.

Παράλληλα, με το σύνθημα «Μ΄ ένα μολύβι κι ένα χαρτί στηρίζουμε τη γνώση» οι διοργανωτές αφιερώνουν την εκδήλωση στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο καλούν να στηρίξουμε όλοι μαζί. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «ένα απλό μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο μπορούν να υποστηρίξουν αποφασιστικά τις προσπάθειες του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που ιδρύθηκε στη Μητρόπολή μας με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου με σκοπό τη διάδοση και συμπαράσταση του έργου των Ιεραποστόλων στην Αφρική για τα παιδιά των χωρών της Αφρικής. Αφήνοντας ένα μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο ή και τα δύο κατά την είσοδό μας στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού πάρκου δίνουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά, που στερούνται τόσα πολλά, να γευτούν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Μοιραστείτε το

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αγγελίες Προσφοράς Εργασίας - Walker.gr